Widzę, że niewiele zmieniło sie od kilku lat (byłem tam w 2014, po tym jak zobaczyłem zdjęcia wojana
Wg. najciekawszy ten najniższy budynek - ponoć dawna willa marszałka.
Atrakcja darmowa, bo na szczęście zwiedzających mało.
.png)
.png)
Buber napisał(a):Wg. najciekawszy ten najniższy budynek - ponoć dawna willa marszałka.
.png)
figusek napisał(a):Kupari robi ogromne wrażenie, zwiedziliśmy dużą część z tych hoteli i w wielu z nich można było znaleźć smaczki np. rachunki z restauracji z 1970, 1980 roku czy dziennik z listą gości
.png)
, że ten luksus jest wg mnie dalej odczuwany, ale w Grand Hotelu - najlepszym hotelu, który jest w tej zatoce, do tej pory widać tam pieniądze....majkik75 napisał(a):Widok na zatokę umarłych hoteli ... Staję, zanim zrobiłem zdjęcia, patrzę i ... podziwiam. Widok przepiękny. Próbuję sobie wyobrazić, jaki musiał być tu luksus te 30-40 lat temu. Ten widok widziało wtedy bardzo niewielu ludzi. Z góry na zatokę, kolor wody obłędny, góry w tle ...
Właśnie ja do niej nie dotarłam, informację o niej znalazłam dopiero sporo po moim pobycie tam....Buber napisał(a):Wg. najciekawszy ten najniższy budynek - ponoć dawna willa marszałka.
.png)
piekara114 napisał(a):że ten luksus jest wg mnie dalej odczuwany, ale w Grand Hotelu - najlepszym hotelu, który jest w tej zatoce, do tej pory widać tam pieniądze....
.png)
.png)
maslinka napisał(a):...jak kiedyś nasz beskidzki Kozubnik...
.png)
majkik75 napisał(a):maslinka napisał(a):...jak kiedyś nasz beskidzki Kozubnik...
A popatrz, nawet nie wiedziałem, że u nas w Polsce jest takie miejsce też ... Ale pewno nie da się "zwiedzać" tak otwarcie ?
pozdrawiam, Michał
.png)
.png)
Habanero napisał(a):Świetnie pokazujesz Dubrownik i Kupari.
Zdjęcia robią wrażenie. Bardzo dobra robota Michał
.png)
piotrf napisał(a):W ubiegłym roku zabrakło czasu na Kupari, bo po zwiedzaniu Dubrownika ( tzw. danie główne ) czekał na nas Pocitelj i nocleg w Mostarze . Po Twoich zdjęciach widzę , że muszę tam wrócić . . .
Habanero napisał(a):Świetnie pokazujesz Dubrownik i Kupari.
Zdjęcia robią wrażenie. Bardzo dobra robota Michał
Pozostaje mi tylko zgodzić się z tą opinią![]()
Pozdrawiam
Piotr
.png)
majkik75 napisał(a):
ps. nie widziałem ani jednego odcinka GoT, nie bierze mnie ...![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży