Ten młyn....kiedys jako dziecko lubiłam, teraz chyba bym sie bała.... nie wiem czemu...pamiętam gdzieś na Ukrainie, być może w Winnicy lata temu wsiadłam z rodzicami na takiego kolosa - tyle, że otwartego, strasznie się wtedy bałam

majkik75 napisał(a):Docieramy aż w okolice Ambasady Polskiej w Londynie. Ale to musi być jakiś "oddział" (nie wiem) Bo to nie jest ta główna bardziej w centrum
Kapitańska Baba napisał(a):Ze sklepu z cukeirkami wyszło by mnie kilogram więcej, chyba nie powinnam tam zaglądać![]()
![]()
Ten młyn....kiedys jako dziecko lubiłam, teraz chyba bym sie bała.... nie wiem czemu...pamiętam gdzieś na Ukrainie, być może w Winnicy lata temu wsiadłam z rodzicami na takiego kolosa - tyle, że otwartego, strasznie się wtedy bałam
majkik75 napisał(a):
Co do London Eye, porusza się bardzo wolno i jest wrażenie stabilności ruchu, nic nie szarpie. Kabiny z pełnym przeszkleniem. Ale wysokość jest ... Dlatego są w środku ławeczki, można usiąść i nie podchodzić do okien
pozdrawiam, Michał
Idziemy jeszcze do Shakespeare's Globe - czyli repliki teatru elżbietańskiego gdzie były wystawiane sztuki Szekspira.
Katerina napisał(a):Hej![]()
Bardzo długo zabierałam się za tą relację .
Miasto mojej młodości, planów, spełnionych i niespełnionych marzeń.
Psychika podpowiada, żeby nie oglądać.
Ale muszę , kochałam to miasto i znałam jego zaułki.
Będę tu zaglądać
Katerina napisał(a):michałIdziemy jeszcze do Shakespeare's Globe - czyli repliki teatru elżbietańskiego gdzie były wystawiane sztuki Szekspira.
Czy wiesz, że w Gdańsku miała powstać taka replika?
Przez lata zbieraliśmy forsę i oglądaliśmy teren pod teatr - zaraz przy Zielonej Bramie.
Szlag mnie trafia, główny pomysłodawaca projektu, nie wymienię nazwiska, odwiedził mnie wtedy ..i podziwialiśmy ściany bez żadnego gwoździa![]()
Spaliło na panewce, teatr szekspirowski w Gd jest... jaki jest, każdy może ocenić tę bryłę.
https://teatrszekspirowski.pl/o-gts/
Sorry.
majkik75 napisał(a):Przemieszczamy się teraz na 58 Sheffield Terrace - kolejne miejsce z listy Córki - dom gdzie żyła i pisała Agata Christie ...
megidh napisał(a):majkik75 napisał(a):Przemieszczamy się teraz na 58 Sheffield Terrace - kolejne miejsce z listy Córki - dom gdzie żyła i pisała Agata Christie ...
Też bym poszła zobaczyć.
Uwielbiam książki Agaty Christie. Wnioskuję z zainteresowania Córki, że ona też je lubi.
Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom