napisał(a) majkik75 » 13.07.2025 21:40
margaret-ka napisał(a):Kiedyś przeglądałam jak bajkę, teraz przeczytałam 2x ze zrozumieniem

Aktualnie to dla mnie wiedza na wagę złota, jedziemy w sierpniu.
Korzystaliście z aplikacji parkingowej- jaka to aplikacja i czy przyjmuje polski numer telefonu?
Próbowałam zalogować się na TWINT, ale bez ichniego numeru nie da rady. Sam numer jestem w stanie zdobyć, ale obawiam się, że potem właśnie tam trzeba będzie potwierdzać transakcje. Doradź coś, bo problem braku monet już kilka razy przerabiałam i źle na tym wyszłam.
I druga sprawa- brak możliwości płacenia kartą to wyjątek czy reguła? Jak praktycznie wyglądała możliwość płacenia w €€?
Swiss nie jest (szczególnie miasta) już nawet nie tyle "tania" co dostępna do parkowania (mało miejsc szczególnie w miastach) więc starałem się tak dobrać hotele by miały (w cenie) labo dostępny dodatkowo parking ale z gwarancją miejsca. Te co podałem w relacji tak miały.
Nie korzystaliśmy z tej appki, te kilka parkowań co płaciliśmy, poszło spokojnie kartą, czy gotówką. Tylko najpierw kupiliśmy jakieś pierdoły, by mieć bilon. A zostało mi jakieś 40 CHF w monetach

Trzymam na kiedyś
Nie miałem problemu z płaceniem kartą. Mam konto w mBanku, opcję wielowalutową, dodałem tylko konto w CHF, na nie kupiłem franki i stamtąd szły wszystkie płatności kartą. Wszędzie działało.
Pamiętaj o karcie na tel. My kupiliśmy i wsadziliśmy do drugiego telefonu i z niego udostępnialiśmy wifi.
Kolejna sprawa to wcześniej warto kupić roczną opłatę za autostrady.
Znaki jak wskazują 30km/h to się tyle jedzie. Jakby na 30 można było jechać 57 to by tak napisali

Do tej pory nie mam mandatu więc polecam pilnowanie się

Jakby coś, to pytaj, co tam jeszcze w głowie mam to napiszę

pozdrawiam, Michał
te kiero napisał(a):Rothenburg ob der Tauber to jest niemieckie must see

Bylim 1,5 m-ca temu, żona zachwycona.
No, i
alles gut