napisał(a) janusz.w. » 25.08.2009 14:00
Piotrek_B napisał(a):maslinka napisał(a):...Jak wymyślę, gdzie dokładnie chcielibyśmy pojechać, na pewno się zgłoszę i poproszę o pomoc

...
Maslinka - wyjdę przed orkiestrę i nie bedę czekał na to co wymyślisz
Z ręką na sercu mogę Ci polecić jeden kierunek na dzień doby - PELOPONEZ.
Z Twoich opisów wakacyjnych wynika, że jesteście bardzo mobilni i lubicie zwiedzać, więc innej alternatywy nie ma.
No może poza wyspami Dodekanezu czy Cyklad ale to inna bajka, szczególnie cenowa.
Na północy masz Chalkidiki i tzw. Riwierę Olimpijską.
Chalkidiki owszem ładne krajobrazy i nic poza tym - teren OK dla lubiących bierny wypoczynek plażowy. Do zwiedzania w okolicy tylko Thessaloniki i to też raczej na siłę. Jest jeszcze Góra Athos ale jako kobieta nie masz tam wstepu, więc zwiedzanie tylko z poziomu statku wycieczkowego a to tak jak lizać miód przez szklankę
Riwiera Olimpijska - to Olimp i położone nie tak daleko Meteory i tyle. Również miejsce tylko plażowe.
Na Peloponezie masz już wybór - krajobrazy i cała masa pozostałości sztuki hellenistycznej. Choć tak naprawdę jak kogoś ta działka interesuje to w Grecji są ich śladowe ilości. Reszta jest na wybrzeżu egejskim Turcji.
Pozdrav

Kurka wodna...
Piotrku_B 
, a ja nie wiem czy nie polecić
maslince jeszcze jednego kierunku - Kreta
No bo po drodze można zobaczyć to i owo, np. Meteory, czy Delfy..., popłynąć promem (to też pewna atrakcja), na Krecie trochę 'starych kamerdolców' jest

, poza tym niesamowity wąwóz Samaria, piękne plaże, o krajobrazach nie wspomnę... itd., itp...

No i na kempach nie ma tłoku

Cholerka, nie chcę 'mieszać'... ale wybór jest trudny

Chyba nie pozostaje nic innego jak działać systematycznie
pozdr