napisał(a) ogorek » 16.10.2025 11:37
Ale jakie wymagania ??
Znajomym z mniejszymi córkami doradziłem jakiś ośrodek blisko plaży Voidioka bo plaża odpowiednia dla takich dziewczynek (bodajze 10 i

I całkiem blisko do Pylos/Methana itp. W Pylos super zamek a na zamku film o słynnym starciu wielu flot w tej zatoce
Z zamku też piękne widoki na skały wyznaczające zatokę
Dosyć ładne ale drogie ośrodki są na zachodnim wybrzeżu ostatniej (na zachód zatoki) w wioskach / ośrodkach w architekturze "tower"
Ale to tylko do zwiedzania "diros"
Bardzo ekonomiczną bazą było
https://maps.app.goo.gl/UNF1Bgah8aHG1iKT8Przy ulicy (stąd małe dzieci może nie) ale ulica o znikomym ruchu wtedy była
Za ulicą plaża
Poniżej bungalowów restauracja gdzie w starym stylu szefowa pokazuje gary i blachy albo się pyta co ugotować na jutro
My byliśmy tydzień ale wiem, że czasem jest tam muzyka na żywo co może przeszkadzać w spaniu
Bardzo podstawowe wyposażenie ale kilka lat temu dla 5 os rodziny 50 EUR.
Bardzo czysta woda ale raczej dla dorosłych, skały i małe jaskinie w wodzie z rybami
Mały darmowy porcik
Blisko do zwiedzania wyspy Elafonisi jak i do Monemvasii, czy do Pylos gdzie można wpław popływac nad ruinami (ciągle tak można w Pavlopetrii).
Ja to wybrałem ze względu na darmowy port ... ale jako baza z przejrzystą wodą i smaczną tawerną też może być
Tylko nie ma gdzie spacerować czy zakupów zrobić - niektórzy wolą miejscówkę, gdzie na promenadę z buta spacerem a tu tak nie ma