Witam
U mnie wczoraj dzieci i żona podjęli ostateczną decyzję, że w tym roku zaraz po zakończeniu roku szkolnego jedziemy na 2 tygodnie na Lefkadę.
Przez literaturę na forum przebrnąłem.
Wiem, że na fragmentarycznie części pytań są odpowiedzi na forum ale chciałbym je scalić i doprecyzować.
W związku z tym mam pytania:
1. Jak wygląda trasa przez Słowację, Węgry, Serbię i Macedonię?? Jedziemy z Gdańska więc do Cieszyna przez Bydgoszcz, Konin, Zabrze. Jadę z 3 dzieci od 2,5 do 15 lat więc nocleg w Szeged ale czy na przykład macie doświadczenia z jazdą przez Macedonię via Prilep - Bitola do Grecji - przejście graniczne w okolicach Floriny??
Dla bezpieczeństwa planuję przejazd w ciągu dnia przez Serbię i Macedonię i nocleg wypadł by mi w Grecji.
2. Czy możecie podać wasze orientacyjne czasy przejazdu na tej trasie z uwzględnieniem jakiego odcinka dany czas dotyczy??
3. Czy orientuje się ktoś na temat noclegów w Grecji w tym rejonie - Florina - Filotas - Kozani??
4. Czy spotkaliście się na Lefkadzie z apartamentami dla 4-5 osób?? Adres www, ceny?? Jest dużo dla 3 osób ale jak to wygląda z 5-ioma ??
Sprawdzałem już ofertę na e-lefkada i greeka.
Junior ma łóżeczko turystyczne więc apartament może być 4 osobowy, jeśli właściciel się zgodzi.
5. Promy z Lefkady na Kefalonię - ponieważ nie znalazłem na stronie przewoźnika informacji o terminach rejsów pod koniec czerwca do połowy lipca, może ktoś z was pamięta lub ma jakiś informator z godzinami rejsów pomiędzy tymi dwoma wyspami??
6. Kefalonia - na pewno da się ja objechać w 1 dzień i zobaczyć ważniejsze zabytki ale plaże?? Wiem czy są piękne ale czy realne jest odwiedzenie chociaż kilku najpiękniejszych podczas dnia zwiedzania??
Czy osoby które były na Kefalonii orientują się czy można tam wynająć apartament dla 4-5 osób na 4-5 dni??
Serdecznie pozdrawiam