Lednice napisał(a):Dlaczego ciekaweDla mnie oczywista oczywistość i co w tym dziwnego
![]()
Co innego ocena knajp, plaż, kwater, humoru kelnerów, itp.,
co innego ocena znaczenia wielu bardzo znanych miejsc dla światowego dziedzictwie ludzkości![]()
Nie trzeba być na Akropolu, żeby ocenić jego wielką rolę w dziejach świata![]()
Tak samo tylko kompletny ignorant może stwierdzić, że Dubrownik jest bezwartościowy
Typowe. Gdy brak argumentów, trza rzucić w kosmos jakąś obelgę. Nie wydaje mi się, żeby można było rzetelnie porównać dwa kraje i ich atrakcje, będąc tylko w jednym. Trudno się z Tobą dyskutuje. Odbiegasz od tematu, wygłaszasz jakieś komunały, polemizujesz z poglądami, których nikt tu nie przedstawił...
Piszesz, że nie ma w Grecji atrakcji dorównującej Plitwicom i Dubrownikowi. Hmm, na liście UNESCO jest 17 obiektów z Grecji, może warto by na niektóre rzucić okiem przed taką oceną?
Piszesz też o ocenie znaczenia wielu bardzo znanych obiektów dla światowego dziedzictwa ludzkości. Ciekawe, UNESCO nie podejmuje się oceny znaczenia obiektów na liście. Nie ma rankingów, skali punktowej, podziału na obiekty o większym i mniejszym znaczeniu. Trza do nich napisać, że niejaki Tadek ze Śląska Cieszyńskiego posiadł rzadką umiejętność oceny znaczenia i chętnie im to usystematyzuje. Co więcej, nie musi nawet tych obiektów widzieć! Geniusz!

Jeszcze jedno. Nie napisałem, że poziom usług w Chorwacji jest na niskim poziomie, sądzę, że jest całkiem nieźle. Tyle że po doświadczeniach kreteńskich uważam, że może być o wiele lepiej.
Nara. Kłóć się dalej z wyimaginowanym oponentem, co to twierdzi, że Dubrownik nie jest wszechświatową atrakcją. Ja spadam.