Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 06.06.2010 08:54

zapytam jeszcze raz, czy ktos jedzie w sierpniu do Grecji samochodem ??
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 06.06.2010 09:47

Monte Christo napisał(a):zapytam jeszcze raz, czy ktos jedzie w sierpniu do Grecji samochodem ??

Jadymy...
we sierpniu...
samochodem...
31.07 - start
01.08 - Morahalom k/Seged (całodzienne moczenie ogonków w temalach), pd 17-tej w drogę, spanie w okolicach Nis, gdzieś na stacji OMV lub innej renomowanej firmy
02.08 - cross Serbia via Macedonia to Grecja (Chalchidiki), spanie w sianie, czyli w samochodzie
03.8 (wczesnym świtem) - Objazd Chalchidiki w poszukiwaniu dogodnego i najpiękniejszego na spoczynek miejsca
03.08 (pora obiadowa) - wynajęcia kwatery i kąpiele na przecudnej lokalnej plaży.. do wieczora
04.08 - rozpoczęcie regularnego wypoczynku...

Coś jeszcze uszczegółowić?
:sm:
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 07.06.2010 13:01

maila daj.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.06.2010 18:49

Monte Christo napisał(a):maila daj.

Już ci napisałem odpowiedź na maila
:P
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.06.2010 19:05

babaa napisał(a):Mógłby ktoś podrzucić namiary na fajny kemping w okolicach:
1. Meteor
2. Delf

pzdr 8)

Tu masz moje Meteory a tu strona campingu Philoxenia
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 11.06.2010 05:19

janniko jak jechałem do Grecji polecam spanie na stacji OMV przed Niszem jak wspomniałeś.
Spałem tylko 4h (1.00 - 5.00) ze względu na adrenalinke :D
Jak wyjedziesz o 6.00 spod OMV to na Chalkidiki pownieneś zajechać na 12.00 i od razu możesz szukać kwatery ( po co znów nocować w aucie?)

PS. Jak jechałem do Nei Pori (olimpijka) i spod OMV wyszło w 5h.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.06.2010 07:28

bzyq74 napisał(a):...polecam spanie na stacji OMV przed Niszem... Jak wyjedziesz o 6.00 spod OMV to na Chalkidiki pownieneś zajechać na 12.00...

Tak też zrobimy, dzięki za radę.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.06.2010 12:44

bzyq74 napisał(a):janniko jak jechałem do Grecji polecam spanie na stacji OMV przed Niszem jak wspomniałeś....

Dokładnie na tej samej stacji kimaliśmy ;)

Obrazek

:D

EDIT: Sorki nie doczytałem my kimaliśmy ZA Nisem ;)
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 11.06.2010 12:48

Melduję się z Sarti (Sithonia, Halkidiki). Jestem tu od poniedziałku wieczór Jechałem 2 dni, spałem po drodze w hotelu w Szeged. W sumie 26 godzin jazdy razem z krótkimi przerwami, 2100 km z Poznania.
Pogoda piękna, na razie akceptowalne 32 stopnie, przez najbliższy tydzień tendencja wzrostowa do 38 8O .
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.06.2010 14:38

Walczy
A jechałeś w ciemno, czy miałeś jakiś rezerwuar.?

Gdzie mieszkasz, jak daleko od plaży, czy jest w miarę cicho, czy plaża przyjemna itp.
Napisz kilka słów, zanim doczekamy się twojej obszernej relacji..

Po ile są teraz kwatery?
Jeśli by ci się chciało to zbierz jakieś kilka info o przewidywanych cenach za kwaterę (dla 2+1 .. syn 14 lat).
Interesuje nas jakaś fajna kwatera w miarę blisko plaży.

Ale to tak na marginesie..

i życzę super fajnego odpoczynku!!!

PS
a tak poza tym to zrobiłem taką mini stronkę-foto-skorowidz ze zdjęciami z wybranych miejscowości na Chalchidiki (Second Finger). Zdjęcia ściągnięte z Google Map posortowane jako tako według miejscowości.
www.parkowa12.krakow.pl/chalchiplan

:wink:
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 11.06.2010 15:15

Janniko,
Miałęm wcześniejszą rezerwację w Galini House http://www.galini-chalkidiki.com. Cena to 50 Eur za fajne i wyposażone 4 osobowe lokum składające się z 2 oddzielnych pokoi. Jest kuchenka, łazienka, klima, tv i internet. Wybierając Galini kierowałem się tym, że jest dość dużo opinii na holidaycheck.com http://www.holidaycheck.com/hotel-trave ... 80120.html , a o innych obiektach było ciężko coś znależć. Ale teraz widzę że fajnych obiektów tu nie brakuje, aktualne obłożenie kwater to może 30%.
Okolica w której mieszkamy jest średnio cicha, głównie dlatego że Grecy do późnej nocy popierd...ją masowo głośnymi skuterkami często wiekowymi.
Do plaży mam około 50 metrów. Plaża jest rewelacyjna, drobny piasek, szeroka, długa przez całe miasteczko, łagodnie i bardzo powoli postępująca głębokość, więc raj dla dzieciaków. I co najważniejsze - tylko może z 10% plazy jest skomercjalizowane płatnymi parasolami i leżakami. Nie ma tu żadnego hotelu sieciowego.
Podaj maila, to podeślę Ci plik worda ze zbiorem danych o kwaterach w Sarti, zebrałem to z internetu kilka miesięcy przed wakacjami.
Dzięki za życzenia i pozdrawiam.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 11.06.2010 19:49

Walczy
mój mail - janniko(małpa)tlen.pl

chętnie przejrzę z ciekawości
ale i tak pojedziemy w ciemno, bo mi np. jeszcze podoba się bardzo ze zdjęć kilka miejsc, np. Vourourou Kyridi i Elia (z drugiej strony palca)

jeszcze nie wiemy z której strony zaczniemy poszukiwania, czy od Vourourou czy od Nikti..

:papa:
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 11.06.2010 20:08

A czy ja też mógłbym się zapisać na ten zbiór kwater na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ?
walczy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) walczy » 12.06.2010 20:02

Janniko, Pawlop mail doszedł ?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 12.06.2010 20:45

Walczy, dzięki wielkie.
Doszło i już przejrzałem.
Teraz mam rozeznanie i spokój.

Ceny podobne jak w większości miejsc w płn. Grecji, czyli spoko.
Zawsze dotąd udawało się nam, jadąc w ciemno, po godzince lub dwóch szukania i delikatnych negocjacjach znaleźć coś tańszego i równie atrakcyjnego. Czasem np. było tak, że zaczynaliśmy negocjacje od 50 euro, a kończyliśmy na 35. Może i tym razem się uda.. :)

pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Grecja - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone