.png)
meeg napisał(a):U mnie już decyzja zapadła. Zdradzam![]()
![]()
nikczemnie Chorwację w tym roku na rzecz Pargi w Grecji i Morza Jońskiego ... Pobyt 12 dni do 17 lipca, ....
.png)
taurus napisał(a):W podobnym terminie będę niedaleko Pargi - na Lefkadzie - też do 17 lipca - także kto wie, może się na siebie natkniemy podczas wycieczek po Grecji.
Pozdrawiam
babaa napisał(a):Co myślicie o sytuacji gospodarczej (strajki,zamieszki)w Grecji...?
.png)
Piotrek_B napisał(a):Generalnie trasa Serbia - Bułgaria (granica Gradina/Kalotina) - Grecja (granica Kulata/Promachonos) jest szybka, bezproblemowa i o dobrym stanie nawierzchni.
Wjeżdzając do Bułgarii pamietaj o zakupie winiety - nie ma znaczenia, że autostradą praktycznie nie będziesz tam jechał - winieta obowiązuje na drogi, nie tylko na autostrady.
Winietę kupisz na granicy - zero problemów - tylko kupuj za leva bo na euro przeginają pałę na maxa (w ub roku próbował mi wciskać cwaniaczek kurs eur/lv 1:1) 10 Lv za 7 dni, lub 25 lv za miesiąc
.png)
Piotrek_B napisał(a):babaa napisał(a):Co myślicie o sytuacji gospodarczej (strajki,zamieszki)w Grecji...?
A w czym Ci to przeszkadza. Jak strajki i dym to Ateny i Thessaloniki - na prowincji mala szansa na to ze cokolwiek zobaczysz z tego.
Każdego dnia na całym świecie się coś dzieje - moim zadaniem - nawet bym się nie zastanawiał nad tym co przeczytasz w prasie lub zobaczysz w TV.
Równie dobrze możesz pojechac do kraju X zamiast do Grecji i jak zaczną się strajki to co ?![]()
Jedyne co by mnie w tegorocznej Grecji martwiło to to, że ceny paliwa poszły im nieźle w górę czyli lekko 1,5 ojro/1.
.png)
.png)
babaa napisał(a):Czy podczas tranzytu przez Serbię i Macedonię jest potrzebne coś takiego jak "zielona karta"
.png)
Czy podczas tranzytu przez Serbię i Macedonię jest potrzebne coś takiego jak "zielona karta"
.png)
Krystof napisał(a):Czy podczas tranzytu przez Serbię i Macedonię jest potrzebne coś takiego jak "zielona karta"
a czemu tylko tam? zielona karta potrzebna jest wszędzie w Europie, a dodatkowo, w krajach które jej nie uznają - dodatkowe ubezpieczenie
na szczęście Serbia i Macedonia ją uznają, K.