Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
CalaLuna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CalaLuna » 11.07.2013 15:36

W dowodach powiedzieli nie ma szans na przyspieszenie, w paszportach dali nadzieję. Napisałam podanie, w poniedziałek dziecko wraca z Bieszczadów i będziemy walczyć. Chcemy wyjechać 26 lipca. Szanse są. Chociaż koledze dowód dla dziecka wyrobili w 3 dni.
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 11.07.2013 15:43

W takim razie powodzenia.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 11.07.2013 20:55

Trzeba w urzędzie poszukać znajomego i czas oczekiwania się zmniejszy o połowę albo i więcej :lol:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 13.07.2013 14:30

Torac chciałem zapytać jak tam temperatura wody? ktoś pisał że w czerwcu była nieciekawa?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 15.07.2013 17:47

Bez szału (24-27c) podobnie jak z powietrzem (28-32c)
Dla mnie optimum :D
Bodek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodek1 » 16.07.2013 00:08

Komarrrrów brak,jest za to ciepła woda i sporo wolnych miejsc w Sarti.
I ten przyjemny , ożywczy wiaterek .
Ceny przystępne ,można ponurkować a na Lefkadzie z tym nie bardzo.
Trochę gwarno ale ma to swój urok , jest 2 w nocy a tu młodzież ostro się bawi.
A z Macedonian Club dolatuje muzyka .
Sporo tubylców , z innych nacji to głównie Serbowie i Węgrzy.
No pora spać :papa:
batmi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) batmi » 16.07.2013 01:40

Bodek1 napisał(a):Komarrrrów brak,jest za to ciepła woda i sporo wolnych miejsc w Sarti.
I ten przyjemny , ożywczy wiaterek .
Ceny przystępne ,można ponurkować a na Lefkadzie z tym nie bardzo.
Trochę gwarno ale ma to swój urok , jest 2 w nocy a tu młodzież ostro się bawi.
A z Macedonian Club dolatuje muzyka .
Sporo tubylców , z innych nacji to głównie Serbowie i Węgrzy.
No pora spać :papa:

Widzę że teraz Ty tam odpoczywasz ja tam byłem 2 tyg. temu...Bardzo nam się spodobał klimat Sarti a najbardziej córeczce...
TJL
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TJL » 16.07.2013 11:31

Wróciłem dziś w nocy z Grecji.
Dla osób planujących korzystać z alternatywnego przejścia granicznego w Baćki Vinogradi - spory ruch miejscowych w weekendy rano (na wjazd na Węgry) oraz wieczorem (wjazd do Serbii). Ruch powodują Serbowie jeżdżący na kąpieliska termalne na Węgrzech. W niedziele rano o godz. 9 staliśmy ponad godzinę na wjazd na Węgry. Kolega przekraczał granicę w Horgoś również w niedzielę i stał niecałe 1/2 h. Poza tym moim zdaniem na granicy SRB/MC i MC/GR bramki dla EU idą znacznie wolniej niż ALL PASSPORT.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 16.07.2013 20:37

Jechałem przez Tampę i wyglądało tak jakby to na mnie czekali a w drodze powrotnej byłem drugi w kolejce.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2013 22:02

Torac napisał(a):(...) w knajpkach przy Porto Katsiki piwo (greckie) było po 1,4 Euro :?: :!: :?:

Siedzę właśnie w jednej z knajpek w Agios Nikitas na Lefkadzie i "sączę" beczkowego Mythosa za... 3 euro ;-)

Pozdrawiam wszystkich :-)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.07.2013 22:46

eystrasalt napisał(a):
Siedzę właśnie w jednej z knajpek w Agios Nikitas na Lefkadzie i "sączę" beczkowego Mythosa za... 3 euro ;-)

Wypróbuj jeszcze greckiego FIX'a - bardzo dobre piwo, osobicie twierdzę, że lepsze niż Mythos
MCR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MCR » 17.07.2013 06:22

Kwestia gustu. Jest jeszcze świetna Vergina, jest Alfa. Z fixow niezły jest Fix dark. Jak lubisz mocniejsze piwa (typu bock) to poszukaj Mythosa Red lub Verginy Red.
CalaLuna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CalaLuna » 19.07.2013 14:18

CalaLuna napisał(a):W dowodach powiedzieli nie ma szans na przyspieszenie, w paszportach dali nadzieję. Napisałam podanie, w poniedziałek dziecko wraca z Bieszczadów i będziemy walczyć. Chcemy wyjechać 26 lipca. Szanse są. Chociaż koledze dowód dla dziecka wyrobili w 3 dni.

Jestem pod dużym wrażeniem naszej administracji. Właśnie odebrałam paszport dla syna, a dowód osobisty też już czeka w urzędzie dzielnicy - wszystko gotowe w 4 dni. :P

Czyli jedziemy do Grecji, nie na Lefkadę, szkoda, ale może następnym razem. Mam jeszcze tydzień do tego przełożonego wyjazdu.Jedziemy: Warszawa-Gyor-Nisz-Kalampaka-ok.Githio-ok.Tolo-ok. Koroni-Delfy-Ohrid-Nisz-Gyor-Warszawa. :papa:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 19.07.2013 20:52

Oczywiście się nie czepiam,ale jakby ktoś kto nie zna Grecji to przeczytał to by pomyślał,że Lefkada to nie Grecja.Ps.Fajnie,że się udało.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 00:08

W poniedziałek wróciłem do domu po dwóch tygodniach spędzonych w Grecji. Właśnie kombinuję, jakby tam wrócić na przełomie września i października... Jak tylko się ogarnę, stworzę jakąś minigalerię z mojego pobytu, choć greckich zdjęć na tym forum nie brakuje.

Pozdrawiam Cro- i Grekomaniaków :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Grecja - strona 123
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone