Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grecja

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
goly
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goly » 19.06.2013 08:31

Więc zostaje druga połowa ;)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 21.06.2013 05:48

Wreszcie ostateczna decyzja wyjazd za 24h trasą Berwinek-Budapeszt itd jeśli komuś po drodze to zapraszamy.Jedziemy w składzie 2+3 vw jetta cb.Wyjazd w ciemno cel Grecja-gdzie oczy poniosą.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.06.2013 13:24

Coś pusto w temacie.A tu cieplutko.Ceny bez zmian podobnie jak i pogoda.Pozdrowienia ze środkowego palca dla wszystkich Cro/Gr .
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 28.06.2013 15:56

A to nie z Lefkady? :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.06.2013 16:30

Plany były różne,ale jak zawsze decyzja zapadła spontanicznie i zdobywamy Chalkidiki.Lefkada dawno zdobyta więc zaczeka na kolejny raz.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 28.06.2013 16:46

pawelh napisał(a):Coś pusto w temacie.A tu cieplutko.Ceny bez zmian podobnie jak i pogoda.Pozdrowienia ze środkowego palca dla wszystkich Cro/Gr .

Piknie pozdrowiajom Kowolki z Thassos , jak wyndziecie na drabine to pomachejcie , to by my sie uwidzieli ino no ten Athos zawadzo :wink:

..a tak z ciekawości w której miejscowości jesteście? :roll:

Życzymy udanych i wesołych wakacji :wink: :wink: :wink: :papa:
Kowal38
Cromaniak
do Janusza W

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 28.06.2013 16:51

..Janusz a Was gdzie wiatry poniosły , jesteśmy ciekawi jeśli można :roll: :wink: :wink:

Podrawiamy :wink: :papa:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.06.2013 21:12

Faktycznie Atos przeszkadza(dzał)bo byliśmy na środkowym palcu przez kilka dni-teraz strona zachodnia.pozdrawiam :papa:
Bodek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodek1 » 30.06.2013 05:48

Napisz coś o trasie, bo mnie ten "reisefieber " już męczy.
Jak dobrze pójdzie to wyjazd 12.07 na 2 palec .Pełen spontan , bez rezerwacji.
Gdzie najlepiej i najłatwiej cos znaleźć ,myślałem rozpoczęciu szukania od Vourvourou dalej Sarti i Toroni.
Wszystkie sugestie i spostrzeżenia z trasy mile widziane.

Jakie masz assistance i turystyczną polisę .Pozdrowienia.
batmi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) batmi » 30.06.2013 06:57

Witam Wszystkich!Jesteśmy już tydzień na Lefkadzie w Vasiliki.Jak ktoś potrzebuje jakich info chętnie pomogę...
kato
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kato » 30.06.2013 08:23

Bodek1 napisał(a):Napisz coś o trasie, bo mnie ten "reisefieber " już męczy.
Gdzie najlepiej i najłatwiej cos znaleźć ,myślałem rozpoczęciu szukania od Vourvourou dalej Sarti i Toroni.

Byłem w Vourvorou we wrześniu ubiegłego roku. Prawie wszystko było zajęte. W Sarti jest zdecydowanie większa szansa, ale i tak bym polecał rezerwację.
Pomyśl o Ormos Panagias. To miejscowość tuż przed Vourvorou. Ma wspaniałą plażę.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 30.06.2013 16:41

batmi napisał(a):Witam Wszystkich!Jesteśmy już tydzień na Lefkadzie w Vasiliki.Jak ktoś potrzebuje jakich info chętnie pomogę...

Leszku a jak z miejscami , dużo wolnych kwater ?
batmi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) batmi » 30.06.2013 19:21

stary_jac napisał(a):
batmi napisał(a):Witam Wszystkich!Jesteśmy już tydzień na Lefkadzie w Vasiliki.Jak ktoś potrzebuje jakich info chętnie pomogę...

Leszku a jak z miejscami , dużo wolnych kwater ?

Ogólnie to ludzi nie było dużo my kwatery szukaliśmy z 15 min.Płaciliśmy 30E niedaleko centrum .Można szukać ale my byliśmy z dzieckiem i chcieliśmy jak najszybciej coś znaleść...Teraz jesteśmy już w Sarti i co mnie zaskoczyło woda jest tu zdecydowanie cieplejsza i plaza piaszczysta...Zobaczymy dalej...
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.06.2013 19:36

Bodek1 napisał(a):Napisz coś o trasie, bo mnie ten "reisefieber " już męczy.
Jak dobrze pójdzie to wyjazd 12.07 na 2 palec .Pełen spontan , bez rezerwacji.

Jakie masz assistance i turystyczną polisę .Pozdrowienia.
Ja robię objazdówkę po środkowym palcu tzn były cztery noclegi za Sarti a obecnie kolejne cztery jestem w Toroni.Noclegi bez problemu za osiem nocy w składzie 2+3 zapłaciłem 140 i 160euro-odległość do morza w obu przypadkach do 100m.Na jutro mamy upatrzony nocleg na dziko na ślicznej plaży(obok hotel do wynajmu lub kupna i całkiem pusty)
A dalej dwa lub trzy noclegi gdzieś dalej.Apartamentów i hoteli jest mnóstwo szczególnie na zachodzie środkowego palca.pozdrawiam
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 30.06.2013 19:49

Dodam,że Toroni to nr 1 na trgorocznym szlaku i śmiało polecam willa Tsitsirikos-jeśli pojedziecie od góry to trzeba skręcić w lewo przed willą Nestor (przy drodze,która biegnie przy samej plaży)w cenie klima,parasole,fotele i łóżka plażowe do tego śliczny ogród z grilem i altankami no i parking. Jak znajdziesz i się spodoba to wisisz piwo
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Grecja - strona 120
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone