.png)
.png)
.png)
grax napisał(a):Witam.
Takie pytanie.
Planuję wybrać się pierwszy raz do Grecji samochodem.
Czy jeżeli wybiorę na pierwszy raz Peloponez (okolice Argos) jest to dobry wybór? Podczas pierwszego urlopu w Gracji zwiedzić półwysep? Czy według Was jest równie urokliwy jak Dalmacja ?
.png)
damiangres napisał(a):grax napisał(a):Witam.
Takie pytanie.
Czy jeżeli wybiorę na pierwszy raz Peloponez (okolice Argos) jest to dobry wybór? Podczas pierwszego urlopu w Gracji zwiedzić półwysep? Czy według Was jest równie urokliwy jak Dalmacja ?
.png)
przepioor napisał(a):Cześć, mam pytanko do greko-maniakówile zapłacę za autko osobowe na trasie Thessaloniki-Igoumenitsa? (autostrada A2/E90)?
Pozdrawiam
.png)
kato napisał(a):damiangres napisał(a):grax napisał(a):Witam.
Takie pytanie.
Dalmacja to Dalmacja, Peloponez to Peloponez. W Grecji nie ma Dubrownika, a w Chorwacji Monemvazji. Peloponez jest suchy i gorący. Inna sprawa, że Dubrownik jest na wysokości Halkidiki (też pięknie).
No i w Dalmacji nie ma wejścia do Hadesu!
Sam jadę we wrześniu do Kiveri (niedaleko Argos) i mam nadzieję, że bez reszty zanurzę się w mitologię
.png)
kato napisał(a):Sam jadę we wrześniu do Kiveri (niedaleko Argos) i mam nadzieję, że bez reszty zanurzę się w mitologię
.png)
stary_jac napisał(a):grosze , kilka(może kilkanaście~~12) ojro http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429
dodam tylko że droga jest powalająca , na 600km jest 76 tuneli i ponad 1600 mostów z czego najwięcej na odcinku którym ty pojedziesz.
.png)
.png)
stary_jac napisał(a):grosze , kilka(może kilkanaście~~12) ojro http://www.egnatia.eu/page/default.asp?la=2&id=3429
dodam tylko że droga jest powalająca , na 600km jest 76 tuneli i ponad 1600 mostów z czego najwięcej na odcinku którym ty pojedziesz.