piekara114 napisał(a):Ale fajna plaża, a jak byliśmy w Podgorze w 2013 r. to o niej nie wiedziałam

A tak blisko Podgory położona... W 2017 ją pominęliśmy, bo znaleźliśmy wtedy inną, ale w tym roku nauczeni po poprzednich przygodach z falami nie kombinowaliśmy i nie płynęliśmy zbyt daleko...
Katerina napisał(a):Tam jest odcinek Jadranki, przy którym cięzko zaparkować, ujechaliśmy kilkaset metrów i zaparkowaliśmy w czyimś obejściu

, ale potem nie było łatwo wrócić do plaży wzdłuż magistrali, bo nie ma pobocza, więc z narażeniem życia dotarłam do tej Garmy. Ale to było w 2017, nie wiem jak jest teraz.
Dokładnie. Na tamtym odcinku bardzo ciężko jest zaparkować. Muszę zapytać brata gdzie oni wtedy zostawili auto.
Kapitańska Baba napisał(a):Nareszcie wróciłaś
No ja tak będę troszkę znikać i wracać... Naprawdę mam czasem tak, że nie chce mi się tego kompa odpalać i wrzucać kolejne odcinki, ale na pewno relację dokończę. Co prawda już niewiele zostało ale może ze 3 odcinki jeszcze będą

Kapitańska Baba napisał(a):Ładne widoki, piękne wejście do Makarskiej - te klify po bokach zatoki cieszą oczy
Zawsze mnie będą cieszyć te widoki. Sama MR dla mnie jest i zawsze będzie przepiękna

Kiedyś chciałabym tutaj po sezonie przyjechać, żeby naprawdę nacieszyć się tymi wszystkimi miejscami w spokoju. Co prawda, byliśmy tutaj w 2014 na początku września, ale pogoda wtedy była taka okropna, że masakra.
W sezonie już mam trochę przesyt Makarskiej Riviery, co nie znaczy oczywiście, że już nie będę jej uważać za najpiękniejszy kawałek chorwackiej ziemi

Kapitańska Baba napisał(a):Pech z tym wiatrem albo szczęście - szkoda że wcześnie spłynęliście ale lepiej nie wspominać potem kiepskich chwil przy zbyt dużych falach

Niestety nie chcieliśmy ryzykować z dzieciakami. Gdybyśmy byli bez nich, to pewnie byśmy dalej popłynęli... Mam taką cichą nadzieję, że na Pagu w lipcu nie będzie takich wielkich fal jak tutaj i wykorzystamy łódkę na maksa. Planujemy na 2 dni ją wynająć, więc mam nadzieję troszkę nią popływać...
Epepa napisał(a):Ooo znowu widzę piękną plażę Nugal!

Garma nie mniej urokliwa. Nie dotarliśmy tam niestety i teraz widzę, że jest czego żałować.

Plaża Nugal jest pięknie położona. Niedawno została oficjalnie wpisana do rejestru plaż nudystów.

pomorzanka zachodnia napisał(a):Bardzo malownicza ta Garma. Chciałabym ją zobaczyć. A jak nie będzie parkingu.. to najwyżej zaparkujemy w Podgorze

.
Bez problemu z Podgory można do niej dojść, a po drodze zobaczyć jeszcze kilka małych plażyczek

Może któraś będzie wolna tylko dla Was

Zapewne właśnie taki był jego cel
khml napisał(a):Plaże, które pokazujesz do których można dopłynąć są super

To tylko kilka. W 2017 mijaliśmy ich mnóstwo. Dzięki łódce można naprawdę fajnie sobie zagospodarować czas na Makarskiej Rivierze i w spokoju poplażować...

khml napisał(a):Ps. Dobrze, że wróciłaś. Nasi znajomi też czytają Twoje relacje jako dobry przewodnik przed pierwszym wyjazdem do CRO

Cieszę się, że moje relacje są komuś pomocne