napisał(a) krzyswerm » 15.05.2014 19:07
pawelh napisał(a):Wpisz sobie Tsitirikos i znajdziesz nasz ubiegłoroczny apartament i fotki z Toroni.Tsitsirikos tonie w zieleni a dzieci mogą ganiać po ogrodzie w cieniu palm.
Dzięki,
znalazłem.
eystrasalt napisał(a):krzyswerm napisał(a):(...) Przeglądając internet myślałem o Vourvourou lub Sarti. (...)
Kiedy w zeszłym roku planowałem moje pierwsze rodzinne wakacje w Grecji, myślałem właśnie o półwyspie Sithonia i jednej z wymienionych przez Ciebie miejscowości. Czytałem opinie polskich i niemieckich internautów: większości bardziej podobało się Sarti ze względu na atrakcyjniejsze krajobrazowo plaże. Ostatecznie porzuciłem pomysł wyjazdu na (C)Halkidiki na rzecz północnego Peloponezu i Lefkady. Zależało mi na zabytkach (Peloponez

).
Peloponez i wyspy na Morzu Jońskim są alternatywą. Mam do dyspozycji ponad 3 tygodnie, po drodze tydzień spędzę w Serbii i Macedonii, potem 2 tygodnie w Grecji.
Jak piszesz na Sithonii nie ma co zwiedzać, więc łamię się czy jednak nie jechać w kierunku, który Ty obrałeś.
Innym pomysłem jest tydzień na Sithonii i tydzień na Samothraki, o której zdaje się nikt nic nie wie

.
Decyzja jeszcze nie zapadła.
Pozdrawiam Krzyś