Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ceny w Chorwacji oszalały????

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.03.2011 20:18

adamk3 napisał(a):milioner jakiś czy co?

Nie milioner tylko (pisałem), ze jadę w to samo miejsce. Ceny jakby znam choc co roku lekko większe a ile w końcówce jest ..... przecież za darmo nic nie ma, "kilka" euro w tą czy w tą.
Ponadto, jak myślę, zrobiłbym właścicielce przykrość jakbym pytał i targował się. Jestem przez nią szanowany i myślę że ostatnią rzeczą jaką by zrobiła to oszukanie mnie.

.... trza se zapracować na tytuł stałego gościa. :lol:
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 06.03.2011 20:19

Janusz Bajcer napisał(a):
Pepe12345 napisał(a):Nie dam za 2+1 80 Euro za dobę bo nie.

Może napiszesz konkretnie gdzie ten apartament :?:

Wszystkie 2+1 w Chorwacji w takiej cenie :?:

TO było całkiem hipotetycznie. Po prostu chodzi mi o to że jeśli będą przeginac z cenami w sierpniu i np 2+1 byłby w cenie oscylującej w granicach 80 Euro to ja serdecznie podziękuję. Ot tyle. Nic więcej. Mam jednak nadzieję że tak nie będzie.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 06.03.2011 20:21

micz43 napisał(a): nie meczac sie samochodem 15-20 godzin, nie tracac czasu na stanie w korkach to pogadamy.

Generalnie masz dużo racji - podrożało, ale nie aż tak drastycznie jak piszesz. Coś co we wrześniu (A4) kosztowało 40/45E kosztuje teraz 50/55 - dramatu nie ma.

Samolot - hmm owszem, wygodny, szybki ALE rozważając czas podróży OBIEKTYWNIE (a tego zabrakło) podróż (tak "podróż" a nie "lot") nie trwa wcale tak krótko.
Od wyjścia z domu do wejścia do pokoju w hotelu mija czasami 12-15h - cóż z tego że lot do np.: Turcji trwa 2-2,5h skoro: na lotnisko jedziesz 40-1h (np.: w Warszawie), na lotnisku czekasz 2-2,5h (ach te odprawy), lecisz...fajnie 2-2,5h, odprawa na miejscu 1h (+ kolejka po bagaż, + kolejka po wizę), transfer...uuu tu już pełna dowolność.
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 06.03.2011 20:27

Pepe12345 napisał(a):

TO było całkiem hipotetycznie. Po prostu chodzi mi o to że jeśli będą przeginac z cenami w sierpniu i np 2+1 byłby w cenie oscylującej w granicach 80 Euro to ja serdecznie podziękuję. Ot tyle. Nic więcej. Mam jednak nadzieję że tak nie będzie.

80 E za 2+1 w Chorwacji w sierpniu, to żadna okazja. Da się tyle zapłacić i nawet więcej, ale da się też połowę tego.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.03.2011 20:27

zaraz bedzie o plazach w Bilbao
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 06.03.2011 20:29

Marek358 napisał(a):
Pepe12345 napisał(a):

80 E za 2+1 w Chorwacji w sierpniu, to żadna okazja. Da się tyle zapłacić i nawet więcej, ale da się też połowę tego.

Mnie właśnie o to chodzi żeby nie zapłacić ;)
Poprostu wyraziłem nadzieję i ją cały czas mam że ceny nie pójdą/poszły na tyle w górę, że trzeba będzie za 2+1 płacić 80 Euro.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 06.03.2011 20:46

Za 2+1 bez negocjacji płacę 50E przełom lipca i sierpnia na Pagu (klima i taxa wliczona w cenę), choć znalazłem i po 40-45E ale droższa oferta bardziej mi się spodobała. Jak dla mnie cena całkowicie akceptowalna :wink:
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 06.03.2011 20:46

Pepe12345 napisał(a):Mnie właśnie o to chodzi żeby nie zapłacić ;)
Poprostu wyraziłem nadzieję i ją cały czas mam że ceny nie pójdą/poszły na tyle w górę, że trzeba będzie za 2+1 płacić 80 Euro.

Trudno prorokować. Ale zbliżając się do 100 E za taki pokój zbliżamy się do cen we włoskiej Toscanii. Przy 80-100 E za dzień do faktycznie można znaleźć Grecję w czterogwiazdkowcu z all inclusive. Ale na razie takie pokoje można znaleźć w Chorwacji za 40-50 E nawet przy morzu, więc Chorwacja jest wciąż atrakcyjna.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 06.03.2011 20:52

Rysio napisał(a):Za 2+1 bez negocjacji płacę 50E przełom lipca i sierpnia na Pagu (klima i taxa wliczona w cenę), choć znalazłem i po 40-45E ale droższa oferta bardziej mi się spodobała. Jak dla mnie cena całkowicie akceptowalna :wink:

Ja się w 100% zgadzam i nie neguję. Mnie chodzi o rzekome podwyżki w tym roku !!! Sam jeździłem kilkukrotnie do Cro i spałem spokojnie poniżej 50 Euro za 2+1, choć przyznam że ostatnio w Porecu za takie pieniądze w sierpniu było ciężko coś znaleźć. No, ale sądzę że jest to spowodowane klientelą, głównie z Włoch, Niemiec i Austrii.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 06.03.2011 21:04

Marek358 napisał(a):
Pepe12345 napisał(a):Mnie właśnie o to chodzi żeby nie zapłacić ;)

Trudno prorokować. Ale zbliżając się do 100 E za taki pokój zbliżamy się do cen we włoskiej Toscanii. Przy 80-100 E za dzień do faktycznie można znaleźć Grecję w czterogwiazdkowcu z all inclusive. Ale na razie takie pokoje można znaleźć w Chorwacji za 40-50 E nawet przy morzu, więc Chorwacja jest wciąż atrakcyjna.

I oby taką pozostała ! :)
rega2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rega2 » 06.03.2011 22:43

el_guapo napisał(a):
micz43 napisał(a): nie meczac sie samochodem 15-20 godzin, nie tracac czasu na stanie w korkach to pogadamy.

Generalnie masz dużo racji - podrożało, ale nie aż tak drastycznie jak piszesz. Coś co we wrześniu (A4) kosztowało 40/45E kosztuje teraz 50/55 - dramatu nie ma.

Samolot - hmm owszem, wygodny, szybki ALE rozważając czas podróży OBIEKTYWNIE (a tego zabrakło) podróż (tak "podróż" a nie "lot") nie trwa wcale tak krótko.
Od wyjścia z domu do wejścia do pokoju w hotelu mija czasami 12-15h - cóż z tego że lot do np.: Turcji trwa 2-2,5h skoro: na lotnisko jedziesz 40-1h (np.: w Warszawie), na lotnisku czekasz 2-2,5h (ach te odprawy), lecisz...fajnie 2-2,5h, odprawa na miejscu 1h (+ kolejka po bagaż, + kolejka po wizę), transfer...uuu tu już pełna dowolność.

Masz rację 10euro za dobę to nie dramat, za całość w przeliczeniu na pln około 1000złoty więcej czy mniej - co to jest :lol:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.03.2011 06:51

Jeśli nie pasują ceny w Cro, to śmiało można jechać do Czarnogóry, do Grecji, do Albanii...
ale my w tym roku jednak mamy zamiar bujnąć się na Peljesac, bo jest tam pięknie
i myślę, że znajdziemy coś w miarę niedrogiego (na pewno poniżej 50 euro za 3 os.)
z tym że zawsze jedziemy w ciemno.. i zawsze po ok. godzinie szukania (albo i krócej) mamy jakiś fajny apartmant..

A na ten przykład w Czarnogórze to mamy po 6-8 euro od osoby. W Grecji w zeszłym roku mieliśmy b. fajny pokój w hoteliku z basenikiem tuż nad morzem (Halhidiki) za 40 euro, itp itd.
A w Albanii (Borsh) w cudnym hoteliku 100m od morza z widokiem na morze mieliśmy za 25 euro duże studio (pok z aneks. kuch i dużym tarasem).

i zaznaczam że jeździmy zawsze w pierwszej połowie sierpnia!

Ale jeśli ktoś musi mieć super komfort itp i nie przeszkadza mu płacenie 80-100 euro, to niech płaci.. w końcu gdzieś te pieniądze trzeba spożytkować.

pozdro
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 07.03.2011 07:41

janniko napisał(a):Jeśli nie pasują ceny w Cro, to śmiało można jechać do Czarnogóry, do Grecji, do Albanii...
ale my w tym roku jednak mamy zamiar bujnąć się na Peljesac, bo jest tam pięknie
i myślę, że znajdziemy coś w miarę niedrogiego (na pewno poniżej 50 euro za 3 os.)
z tym że zawsze jedziemy w ciemno.. i zawsze po ok. godzinie szukania (albo i krócej) mamy jakiś fajny apartmant..

A na ten przykład w Czarnogórze to mamy po 6-8 euro od osoby. W Grecji w zeszłym roku mieliśmy b. fajny pokój w hoteliku z basenikiem tuż nad morzem (Halhidiki) za 40 euro, itp itd.
A w Albanii (Borsh) w cudnym hoteliku 100m od morza z widokiem na morze mieliśmy za 25 euro duże studio (pok z aneks. kuch i dużym tarasem).

i zaznaczam że jeździmy zawsze w pierwszej połowie sierpnia!

Ale jeśli ktoś musi mieć super komfort itp i nie przeszkadza mu płacenie 80-100 euro, to niech płaci.. w końcu gdzieś te pieniądze trzeba spożytkować.

pozdro

Ja też chętnie zapłacę 50 Euro za 2+1 w sierpniu i będę zadowolony na maxa. Problem polega na zupełnie czymś innym. Mówimy tu o podwyżkach i zastanawiamy się czy takie ceny będą jeszcze w roku 2011. Jeśli będą- nie ma sprawy, wszyscy są happy. Włącznie ze mną.
Knjaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Knjaz » 07.03.2011 07:42

tematy cen wracają jak bumerang... my płacimy 60 euro za 2 rodziny... czyli 7 osób... inni płacą tyle samo tylko za 4 osoby... to już kwestia wyboru, czasu, miejsca i znajomości :D
Sądzę, że podobne dyskusje można by znaleźć na forum każdego z kierunków wakacyjnych poczynając od Mielna, do Hurghady (nie wiem, czy użyłem prawidłowej pisowni)...
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 07.03.2011 08:42

woka napisał(a):
adamk3 napisał(a):milioner jakiś czy co?

Nie milioner tylko (pisałem), ze jadę w to samo miejsce. Ceny jakby znam choc co roku lekko większe a ile w końcówce jest ..... przecież za darmo nic nie ma, "kilka" euro w tą czy w tą.
Ponadto, jak myślę, zrobiłbym właścicielce przykrość jakbym pytał i targował się. Jestem przez nią szanowany i myślę że ostatnią rzeczą jaką by zrobiła to oszukanie mnie.

.... trza se zapracować na tytuł stałego gościa. :lol:

Nie kusiło, aby pojechać gdzie indziej?
Wybrzeże CRO ma ca' 600 km (nie linia brzegowa) mnie zawsze kusi co innego.

Ostatnio w Hajduszoboszlo tak się uśmiałem, jak do naszej rozmowy o drodze z PL do H włączył się gość - "że on od 14 lat tu jeździ 2 razy w roku i wie która droga jest najlepsza"

OD 14 LAT 2 RAZY W ROKU - zapytałem czy ze względów zdrowotnych odp. , że nie - tylko mu się tu podoba, pytam czy był w Budapeszcie - nie, w Miszkolcu - nie był, inne miejsca - też nie, inne baseny, - nie.

TAKIE TO LUDZIE MAJĄ PRZYZWYCZAJENIA.

:wink:
pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Czy ceny w Chorwacji oszalały???? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone