napisał(a) yarko2000 » 02.02.2026 10:35
lechef napisał(a):yarko2000 napisał(a):W Pakostane jest sporo taniej

, pizza od 9 do 13, gdzie podstawowe np: capriciosy za 9-10 euro, najdroższe są zazwyczaj z fruttami.
Stek z rekina z dodatkami 15 euro, olbrzymia makrela 13, kalmary smażone 13, wszystko z frytkami, liściem sałaty i pomidorem

To są ceny wakacyjne 2025.
Jakieś restauracje/konoby warte polecenia ?
Najlepsza pizza: Pjaca na placu przed kościołem, choć w Victorii tez jest przyzwoita.
Te podstawowe dania: makrela, kalmary smażone i grilowane to Victoria i naprzeciwko Zagreb, choc w tej drugiej raz się naciąłem i było wszystko złe. Przyszedłem za kilka dni (dałem szansę) i już wrócili do normy, było przepyszne.
Ale jeżeli może być trochę drożej, to zdecydowanie Giardino, inna jakość, do tego fajny klimat - warto dopłacić choć raz

Jak chcesz poczuć klimat starej Chorwacji, wpadnijcie na sardele na placyku przy ul. Mestrovicia, prawie samo centrum, 6 stolików, w menu tylko sardele i sałatka z pomidorów i cebuli, do tego domowe wino

, wszystko tanie. Ale to na zasadzie usiąść, porozmawiać, podłubać w rybce i dalej na spacer

Palacinki tylko u starszej pani - idąc od kościoła na plażę, skręcasz w lewo koło studenaca. Otwiera chyba od 18, zawsze jest duża kolejka
Pakostane to spokojniejsza miejscowość, bez wyczesanych restauracji i beach barów.