.png)
.png)
.png)
Tylko bramki no cash nie oznacza podania do jakiegoś systemu danych karty...Marlowe1994 napisał(a): Już teraz na wielu zjazdach z autostrady obowiązuje No cash.
.png)
.png)
empire13 napisał(a):Trochę inna bajka, ale podoba mi się rozwiązanie stosowane na słowackich parkingach. Nie wiem, czy tak jest wszędzie — parkowałem tam tylko kilka razy. Nie ma parkomatów ani aplikacji. Jest za to tablica z kodem QR, który trzeba zeskanować, żeby zapłacić za postój.
Ten system mnie mega śmieszy w górach, gdzie często nie ma zasięgu... Chodzą chłopy i zbierają kasę
.png)
piekara114 napisał(a):empire13 napisał(a):Trochę inna bajka, ale podoba mi się rozwiązanie stosowane na słowackich parkingach. Nie wiem, czy tak jest wszędzie — parkowałem tam tylko kilka razy. Nie ma parkomatów ani aplikacji. Jest za to tablica z kodem QR, który trzeba zeskanować, żeby zapłacić za postój.Ten system mnie mega śmieszy w górach, gdzie często nie ma zasięgu... Chodzą chłopy i zbierają kasę
![]()
W Polsce też to jest...i zdarza się że właściwy kod jest zaklejony innym i płacisz.... ale nie za parkowanie....a potem mandacik...
.png)
empire13 napisał(a):Cóż, czy to się komuś podoba, czy nie — wszystko zmierza w tym kierunku. Albo ludzie się dostosują, albo nie będą mogli korzystać z pewnych usług.
Trochę inna bajka, ale podoba mi się rozwiązanie stosowane na słowackich parkingach. Nie wiem, czy tak jest wszędzie — parkowałem tam tylko kilka razy. Nie ma parkomatów ani aplikacji. Jest za to tablica z kodem QR, który trzeba zeskanować, żeby zapłacić za postój.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi