napisał(a) te kiero » 08.06.2026 06:21
empire13 napisał(a):Martini2000 napisał(a):piekara114 napisał(a):Martini2000 napisał(a):Od Zwardonia do Gorican jest 522 km , chyba każde auto zrobi taki dystans na baku ?
A wiesz, że nie wszyscy jadą do Cro? A wiesz, że nie wszyscy traktują Węgry tylko jako tranzyt i spędzają tam kilka dni zwiedzając i robią więcej km?
Przepraszam że Cię uraziłem i że coś napisałem
Dołączyłem do forum w 2005 roku było tylko o CRO , z biegiem czasu zrobiło się z tego forum "gównoburzowe forum" i o wszystkim , dlatego na kilka lat się wyłączyłem , ale widzę że nadal można "oberwać" za tylko i wyłącznie rady odnośnie tankowania po drodze do CRO - bo chyba to jest CRO.PL czy HU.PL ? powoli zaczynam się gubić
pozdrav
Gównoburz jest ostatnio chyba mniej niż kiedyś. Za moich czasów najgoręcej było w czasie covidu. Sam też troszkę do tego dołożyłem. Nie wiem tylko, jak wyglądało to wcześniej, bo jestem tu od 2016 roku.
To forum miłośników Chorwacji, ale od dawna nie jest już wyłącznie o Chorwacji. Nie każdy chce przez całe życie jeździć do jednego kraju, a wiele osób po prostu lubi poznawać nowe miejsca. Są też tacy, którym Chorwacja po latach trochę się opatrzyła lub czymś do siebie zniechęciła i szukają innych kierunków.
Zresztą ruch na forum z roku na rok jest mniejszy. Gdyby można było pisać wyłącznie o Chorwacji, to za jakiś czas mielibyśmy może jeden nowy post miesięcznie. Mnie obecna formuła odpowiada, ale rozumiem, że nie wszystkim musi.
Tak czy inaczej, dopóki obecny właściciel forum jest zwolennikiem szerszej tematyki, raczej nic się w tej kwestii nie zmieni.
Bardzo dobrze napisane...
Dodam jeszcze tylko, że wiele osób odwiedzających Chorwację co roku i zarejestrowanych na forum, nie chciało uczestniczyć w pisaniu relacji, dostarczaniu info, czytaj rozwijaniu forum, a przy tym chętnie deprecjonowało wpisy o innej tematyce.
No i wszędobylski hejt czy narzucanie innym swojej formy spędzania czy tempa urlopu.
Relacji z innego kraju już raczej nie napiszę, czekam na te wszystkie relacje z Chorwacji; jak sam pojadę do Cro znów to może napiszę choć pewnie mi się oberwie, że to że tamto.
Teraz to praktycznie forum zamarło, nie piszę o okresie zimowym, a o bieżącym... czerwiec.
Nagłówek na stronie Cro.pl brzmi:
Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków.
marekkowalak napisał(a):Po wyjeździe z Węgier zostają nam tak naprawdę tylko 3 opcje: Chorwacja, Serbia albo Rumunia. W każdym z tym krajów paliwa są z reguły tańsze niż na Węgrzech.
Ta reguła nie miała racji bytu w drugiej połowie maja i na początku czerwca; Rumunia zdecydowanie najdroższe paliwa...
ale to jednak nie po drodze do Cro, chyba że Ktoś robi objazdówkę.