Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2026? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2026 ツ
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 16.04.2026 06:07

Aktualizacja 15.04

CZ : ON 48,24 CZK ok. 8,39 zł , PB : 41,52 CZK ok. 7,22 zł
A : ON 2,10 Euro, PB : 1,77 Euro
SLO : ON 1,84 Euro, PB: 1,63 Euro
HU ON 772,40 ok. 9,00 zł , PB: 686,50 ok. 8,00 zł
SK - ceny podawane są dla Słowaków - więc nie wrzucam

CRO 16.04
ON standard: 1,85 Euro
PB standard : 1,66 Euro
LPG : 1,11 Euro
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 19.04.2026 11:38

Jechałem ostatnio i rzeczywistość dla paliw była chyba nico inna -w CRO nie kupowałem po wychodziło mi zaskakująco drogo > 8zł/l. Nawet z Dubrownika wielu jeździło za paliwem i na obiadki do Trebinje -sam tak robiłem, fajne miasteczko. Najtaniej było w BiH (najtaniej kupowałem za 2.6 BAM, ok. 5.70zł/l), ale w Republice Serbskiej, tuż za granicą z Węgrami radzę nie kupować - oszukują, nie dają rachunków, wbijają kwoty na karty wyższe - z 1 takiej zjechałem po tym jak inny Polak miał problem niby z głuchym gościem. PB95 na Słowacji wychodzi taniej niż na Węgrzech, bo Słowacy wprowadzili haracz dla obcych tylko dla ON.
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 20.04.2026 16:55

Witam.
Kol.Adax jakim przejściem przekraczałeś granicę Cro-BiH i w jakiej miejscowości jest ta
niepewna stacja paliw.
Ja przeważnie tankuję w Doboj na stacji Hifa.
Nigdy nie miałem żadnych problemów.
Właśnie za kilka dni wybieramy się w podróż do Sarandy.
Pozdrawiam.
Marek P.
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 20.04.2026 18:18

Tofik_83 napisał(a):Widzę że dość ciekawa dyskusja.
Napiszę więc tylko tyle, że moim Peugeotem 308 kombi, z silnikiem 1,6 HDi wczoraj zrobiłem 1000km na trasie z Częstochowy, przez Koper do Poreč i spalanie według komputera wyszło 4,5 l/100km. Prędkości autostradowe, zgodnie z przepisami.
Auto z 2009/10 roku, z przebiegiem około 275tys km. Potężny silnik 90KM. :faja:
Na razie nie zamierzam ale już teraz wiem że będzie mi bardzo smutno się z nim rozstać.
Pzdr.

Drobna aktualizacja bo już wróciliśmy.
Razem zrobiliśmy na trasie Częstochowa - Poreč - Częstochowa + to co wykręciliśmy na miejscu 2281 km. Spalanie według komputera 4,6l/100km przy czym na pełnym zbiorniku zasięg to trochę ponad 1200km.

Jestem zadowolony :verryhappy:
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 20.04.2026 21:03

Cropidło napisał(a):Witam.
Kol.Adax jakim przejściem przekraczałeś granicę Cro-BiH i w jakiej miejscowości jest ta
niepewna stacja paliw.
Ja przeważnie tankuję w Doboj na stacji Hifa.
Nigdy nie miałem żadnych problemów.
Właśnie za kilka dni wybieramy się w podróż do Sarandy.
Pozdrawiam.
Marek P.
No cześć Marku, jechałem zgodnie z Twoją sugestią M6/A5/A1 -Svilaj, ale to nie była jeszcze Albania/Grecja :) W BiH było trochę objazdów... Znalazłem wspomnianą stację w maps - Slavuljica Petrol Jakeš w Modrica, jakieś 20km od granicy z CRO. Uważajcie na nią, kusi dobrą ceną, ale oszukują turystów. Ostatecznie tankowałem też w Doboj po 2.70 BAM. Najtaniej było w Medzugorje po 2.60 BAM. W CRO nie tankowałem, bo nie widziałem nigdzie tak atrakcyjnych cen jak tu piszecie, ale fakt, że przebywałem w nietanich okolicach Dubrownik-Makarska. Tankowałem gościnnie w Trebinje chyba po 2.75 BAM (PB95). A zużycie miałem nieco <3l/100km ;)
Załączniki:
Stacja_Slavuljica.jpg
Ostatnio edytowano 21.04.2026 07:59 przez Adax, łącznie edytowano 1 raz
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 21.04.2026 05:26

Adax napisał(a):...... W CRO nie tankowałem, bo nie widziałem nigdzie tak atrakcyjnych cen jak tu piszecie, ale fakt, że przebywałem w nietanich okolicach Dubrownik-Makarska....

Nie widziałeś fajnych cen bo trafiłeś na konkretną zwyżkę w CRO :)
CRO wprowadziło sztywne ceny na wszystkich stacjach nie ma opcji żeby było drożej niż rząd ustalił czy to autostrada czy Dubrownik czy wioska w górach .

Aktualizacja cen w CRO 21.04.2026

PB : 1,64 EURO
ON : 1,78 EURO
LPG : 1,03 Euro
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 21.04.2026 08:01

Witam kol.Adax.
W Modricy nigdy nie tankuję,ponieważ nie mam takiej potrzeby.
Zasięg mam ok.1000km więc spokojnie dociągam do Doboj.
Piszesz spalanie poniżej 3l/100,czyżbyś miał żagiel na dachu .
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 21.04.2026 08:07

Martini2000 napisał(a):...CRO wprowadziło sztywne ceny na wszystkich stacjach nie ma opcji żeby było drożej niż rząd ustalił czy to autostrada czy Dubrownik czy wioska w górach...
No to mam wątpliwości jak te regulacje wyglądają i czy dot. autostrad, wysp, itp. W wolnym czasie sprawdzę na nagraniach z cam, bo "wbiłeś mi gwoździa" -wychodzi ok. 7, a ja widziałem na trasie raczej >8zł/l 8O

Cropidło napisał(a):...W Modricy nigdy nie tankuję,ponieważ nie mam takiej potrzeby.
Ze spalaniem to żart, nie jeżdżę tak lekko, a szczególnie na autostradach ;) ale oczywiście gratuluję efektów innym! :verryhappy:
Dodałem StreetView, bo to była 1-sza niby porządna stacja, którą spotkałem po drodze -a jechałem tamtędy 1-szy raz. I jak czytam opinie o niej, to są również typu, że oszuści...
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 21.04.2026 16:09

Adax napisał(a):
Martini2000 napisał(a):...CRO wprowadziło sztywne ceny na wszystkich stacjach nie ma opcji żeby było drożej niż rząd ustalił czy to autostrada czy Dubrownik czy wioska w górach...
No to mam wątpliwości jak te regulacje wyglądają i czy dot. autostrad, wysp, itp. W wolnym czasie sprawdzę na nagraniach z cam, bo "wbiłeś mi gwoździa" -wychodzi ok. 7, a ja widziałem na trasie raczej >8zł/l 8O

Cropidło napisał(a):...W Modricy nigdy nie tankuję,ponieważ nie mam takiej potrzeby.
Ze spalaniem to żart, nie jeżdżę tak lekko, a szczególnie na autostradach ;) ale oczywiście gratuluję efektów innym! :verryhappy:
Dodałem StreetView, bo to była 1-sza niby porządna stacja, którą spotkałem po drodze -a jechałem tamtędy 1-szy raz. I jak czytam opinie o niej, to są również typu, że oszuści...

Bo pewnie byłeś jak było 1,85 Euro ,więc prawie 8 zł ,zależy jaki przelicznik robisz , ja robię po Revolut , więc wychodziłoby 7,95 wtedy , teraz taniej już . bo ON potaniał wczoraj u nich
Poprzednia strona

Powrót do Wakacje 2026

Aktualne ceny paliwa - strona 196
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone