Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Aktualne ceny paliwa

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2026? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2026 ツ
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 26.03.2026 06:30

Sol-Wagon napisał(a):w Niedzielę tankowałem na Słowacji w Preszowie na Orlenie, benzyna po 6,45...po wjechaniu do PL: 7,09

Czyli jeszcze SK nie wprowadziła ograniczeń dla PL ?
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 26.03.2026 09:29

Niedziela była ostatnim dniem na Słowacji bez regulacji.
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 26.03.2026 23:40

Dzięki Panowie za ruszenie tematu, a Bośnia i Hercegowina konkurencyjna do CRO? Będę w Sarajewie...
Ew. są jakieś narodowe stronki, podające to w miarę dobrze? Oczywiście nie apteka, ale lepiej unikać tych najdroższych. :papa:
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 27.03.2026 06:34

Adax napisał(a):Dzięki Panowie za ruszenie tematu, a Bośnia i Hercegowina konkurencyjna do CRO? Będę w Sarajewie...
Ew. są jakieś narodowe stronki, podające to w miarę dobrze? Oczywiście nie apteka, ale lepiej unikać tych najdroższych. :papa:

https://www.cargopedia.pl/europejskie-c ... e_vignette

ale jak dla mnie ceny mało aktualne - ewentualnie do porównania
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 28.03.2026 13:33

adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 06.04.2026 22:43

Adax napisał(a):Hej, w święta wybieramy się właśnie do CRO i aktualizacja cen przydałaby się, żeby zoptymalizować miejsca zakupu droższego paliwa. Macie coś z trasy? :D

Kiedyś się tym bardziej ekscytowałem, ale policzyłem że za różnicę 30 gr/l można sobie na 2 bakach paliwa kupić nowe mieszkanie w Warszawie ............ a nie, czekaj, nie można ......

Jak zjedziesz z autostrady jest więcej niż 0% że będzie taniej. :bojesie:
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 07.04.2026 06:45

adamosos napisał(a):
Adax napisał(a):Hej, w święta wybieramy się właśnie do CRO i aktualizacja cen przydałaby się, żeby zoptymalizować miejsca zakupu droższego paliwa. Macie coś z trasy? :D

Kiedyś się tym bardziej ekscytowałem, ale policzyłem że za różnicę 30 gr/l można sobie na 2 bakach paliwa kupić nowe mieszkanie w Warszawie ............ a nie, czekaj, nie można ......

Jak zjedziesz z autostrady jest więcej niż 0% że będzie taniej. :bojesie:

Wydaje mi się że tu nie chodziło o ekscytację tylko o orientację gdzie zatankować , bo przykładowo w HU było/jest 1,50 zł droższe niż w PL czy w CRO , więc myśląc logicznie tankuje w PL a potem w CRO , po co mam przepłacać w HU, wolę tą kasę przeznaczyć na atrakcje dla dzieci niż przepłacać bez sensu na paliwo w HU
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.04.2026 09:15

Takie wpisy są bezcenne. :lol:
Droższe paliwo oczywiście na stacjach przy autostradzie. Nie mam pojęcia jaką trasą jedziesz, jakiego używasz paliwa. Forumowicze jeżdżą różnymi trasami. Przede wszystkim wynikającymi z miejsca zamieszkania i również planów innych jak zwiedzenie czy zobaczenie czegoś lub by nie pędzić na siłę byle do przodu. Ale zapytać we świat zawsze można. :D No chyba, że jesteś kolejnym klonem i tak chcesz sobie porobić checę.

Podawano tu różne linki do ceny paliw. Ja uparcie będę się trzymał tego bo nigdy mnie nie zawiódł.

https://www.globalpetrolprices.com/

Ooo teraz zerknąłem w górę forum i widzę ,że #Ziemniak# czyli Kuba podziela moje zdanie.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 07.04.2026 09:54

W dzisiejszych czasach trzeba szukać innych wskaźników cen :) niż te raporty ukazujące się co 7-10 dni

Przykładowo dziś w CRO

ON: 1,85 Euro
PB 95 : 1,66 Euro
PB 95 premium: 1,83 Euro
PB 100 : 2,14 Euro
LPG : 1,16 Euro
adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 07.04.2026 21:01

Martini2000 napisał(a):Wydaje mi się że tu nie chodziło o ekscytację tylko o orientację gdzie zatankować , bo przykładowo w HU było/jest 1,50 zł droższe niż w PL czy w CRO , więc myśląc logicznie tankuje w PL a potem w CRO , po co mam przepłacać w HU, wolę tą kasę przeznaczyć na atrakcje dla dzieci niż przepłacać bez sensu na paliwo w HU

No dobra 1,5 zł / litr to już coś ale to dalej ~75 zł / jednym tankowaniu - w strukturze wydatków wakacyjnych dalej nie wiele, ale rozumiem tu 75 zł tam 75 zł i się nazbiera.
Natomiast wybieranie trasy przez pryzmat gdzie jest akurat obecnie tańsze paliwo ? Jakoś nigdy przez Węgry się nie pchałem i chyba dalej bym nie rozważał. Za pierwszym razem jadąc do Cro zatankowałem na "szczycie" autostrady między Wiedniem i Grazem - jak się później okazało było to najdroższe paliwo w Austrii ;). Kolejne razy już dociągałem do Mariboru.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 08.04.2026 05:12

adamosos napisał(a):
Martini2000 napisał(a):Wydaje mi się że tu nie chodziło o ekscytację tylko o orientację gdzie zatankować , bo przykładowo w HU było/jest 1,50 zł droższe niż w PL czy w CRO , więc myśląc logicznie tankuje w PL a potem w CRO , po co mam przepłacać w HU, wolę tą kasę przeznaczyć na atrakcje dla dzieci niż przepłacać bez sensu na paliwo w HU

No dobra 1,5 zł / litr to już coś ale to dalej ~75 zł / jednym tankowaniu - w strukturze wydatków wakacyjnych dalej nie wiele, ale rozumiem tu 75 zł tam 75 zł i się nazbiera.
Natomiast wybieranie trasy przez pryzmat gdzie jest akurat obecnie tańsze paliwo ? Jakoś nigdy przez Węgry się nie pchałem i chyba dalej bym nie rozważał. Za pierwszym razem jadąc do Cro zatankowałem na "szczycie" autostrady między Wiedniem i Grazem - jak się później okazało było to najdroższe paliwo w Austrii ;). Kolejne razy już dociągałem do Mariboru.

Nie wiem czy pytanie dotyczyło którą trasę wybrać ze względu na ceny paliwa , czy po prostu gdzie tankować po drodze - dlatego odpisałem że ja bym tankował w PL a potem w CRO

ja kiedyś jeździłem przez CZ - A , ale odkąd spróbowałem SK-HU to już nie wracam na CZ-A,

z ciekawości jechałeś kiedyś trasą przez HU ?

pozdrav
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 09.04.2026 06:15

romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.04.2026 14:49

Panie Martini. We wstępie podajesz ceny ON. Ja nigdy nie miałem diesla i nie zamierzam. Natomiast dogrzebać się do cen LPG których ponoć w Polsce jest ponad 3 miliony zarejestrowanych na tej stronie jest ciężko. Sam mam jedno takie.
Cytuję ze strony
https://www.e-petrol.pl/notowania/rynek ... acje-paliw

Poniższe informacje nie są aktualne i służą jako przykład.
Aktualne dane dostępne są wyłącznie dla użytkowników zalogowanych. Zaloguj się »
Aby otrzymać login i hasło zamów bezpłatny dostęp próbny.

Tak więc proszę spojrzeć szerzej. A ja na tej stronie nie zamierzam się logować. Pozdrawiam.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 12.04.2026 14:59

romuald22 napisał(a):Panie Martini. We wstępie podajesz ceny ON. Ja nigdy nie miałem diesla i nie zamierzam. Natomiast dogrzebać się do cen LPG których ponoć w Polsce jest ponad 3 miliony zarejestrowanych na tej stronie jest ciężko. Sam mam jedno takie.
Cytuję ze strony
https://www.e-petrol.pl/notowania/rynek ... acje-paliw

Poniższe informacje nie są aktualne i służą jako przykład.
Aktualne dane dostępne są wyłącznie dla użytkowników zalogowanych. Zaloguj się »
Aby otrzymać login i hasło zamów bezpłatny dostęp próbny.

Tak więc proszę spojrzeć szerzej. Pozdrawiam.

Ja też nie jestem zarejestrowany ale ogólnie interesują mnie ceny paliw w Europie bo w PL na chwilę obecną znamy dzień wcześniej jaka będzie maksymalna :) takie czasy

Ale na forum CRO podaje ceny w Europie np. w drodze do CRO
PB: https://www.e-petrol.pl/notowania/rynki ... uropa/pb95
ON: https://www.e-petrol.pl/notowania/rynki ... -europa/on
LPG: niestety brak informacji- przepraszam

Ja na szczęśćie nigdy nie miałem LPG i nie zamierzam :lezekwicze:

Co do CRO ceny na dziś - oni zmieniają ceny jakoś co ok 2 tygodnie (niedawno podnieśli) , ceny z aplikacji HAK (oczywiście nie podaje cen Premium PB i ON - chyba że ktoś chce to podam)

PB: 1,66 Euro
ON: 1,85 Euro
LPG: 1,16 Euro
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 12.04.2026 16:09

romuald22 napisał(a):Ja nigdy nie miałem diesla i nie zamierzam.

Martini2000 napisał(a):a na szczęśćie nigdy nie miałem LPG i nie zamierzam :lezekwicze:

Te deklaracje wynikają z jakiejś ideologii czy złych doświadczeń?
Miałem kilka aut na LPG i na samą PB. Teraz mam diesla. I nie wiem na co będzie kolejne auto. :faja:
Wszystko ma swoje plusy i minusy. :jezykukos:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2026

Aktualne ceny paliwa - strona 194
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone