Sol-Wagon napisał(a):w Niedzielę tankowałem na Słowacji w Preszowie na Orlenie, benzyna po 6,45...po wjechaniu do PL: 7,09
Czyli jeszcze SK nie wprowadziła ograniczeń dla PL ?
.png)
Sol-Wagon napisał(a):w Niedzielę tankowałem na Słowacji w Preszowie na Orlenie, benzyna po 6,45...po wjechaniu do PL: 7,09
.png)
Adax napisał(a):Dzięki Panowie za ruszenie tematu, a Bośnia i Hercegowina konkurencyjna do CRO? Będę w Sarajewie...
Ew. są jakieś narodowe stronki, podające to w miarę dobrze? Oczywiście nie apteka, ale lepiej unikać tych najdroższych.
.png)
Adax napisał(a):Hej, w święta wybieramy się właśnie do CRO i aktualizacja cen przydałaby się, żeby zoptymalizować miejsca zakupu droższego paliwa. Macie coś z trasy?

.png)
adamosos napisał(a):Adax napisał(a):Hej, w święta wybieramy się właśnie do CRO i aktualizacja cen przydałaby się, żeby zoptymalizować miejsca zakupu droższego paliwa. Macie coś z trasy?
Kiedyś się tym bardziej ekscytowałem, ale policzyłem że za różnicę 30 gr/l można sobie na 2 bakach paliwa kupić nowe mieszkanie w Warszawie ............ a nie, czekaj, nie można ......
Jak zjedziesz z autostrady jest więcej niż 0% że będzie taniej.
.png)
Adax napisał(a):Hej, w święta wybieramy się właśnie do CRO i aktualizacja cen przydałaby się, żeby zoptymalizować miejsca zakupu droższego paliwa. Macie coś z trasy?
.png)
.png)
Martini2000 napisał(a):Wydaje mi się że tu nie chodziło o ekscytację tylko o orientację gdzie zatankować , bo przykładowo w HU było/jest 1,50 zł droższe niż w PL czy w CRO , więc myśląc logicznie tankuje w PL a potem w CRO , po co mam przepłacać w HU, wolę tą kasę przeznaczyć na atrakcje dla dzieci niż przepłacać bez sensu na paliwo w HU
.png)
adamosos napisał(a):Martini2000 napisał(a):Wydaje mi się że tu nie chodziło o ekscytację tylko o orientację gdzie zatankować , bo przykładowo w HU było/jest 1,50 zł droższe niż w PL czy w CRO , więc myśląc logicznie tankuje w PL a potem w CRO , po co mam przepłacać w HU, wolę tą kasę przeznaczyć na atrakcje dla dzieci niż przepłacać bez sensu na paliwo w HU
No dobra 1,5 zł / litr to już coś ale to dalej ~75 zł / jednym tankowaniu - w strukturze wydatków wakacyjnych dalej nie wiele, ale rozumiem tu 75 zł tam 75 zł i się nazbiera.
Natomiast wybieranie trasy przez pryzmat gdzie jest akurat obecnie tańsze paliwo ? Jakoś nigdy przez Węgry się nie pchałem i chyba dalej bym nie rozważał. Za pierwszym razem jadąc do Cro zatankowałem na "szczycie" autostrady między Wiedniem i Grazem - jak się później okazało było to najdroższe paliwo w Austrii. Kolejne razy już dociągałem do Mariboru.
.png)
.png)
romuald22 napisał(a):Panie Martini. We wstępie podajesz ceny ON. Ja nigdy nie miałem diesla i nie zamierzam. Natomiast dogrzebać się do cen LPG których ponoć w Polsce jest ponad 3 miliony zarejestrowanych na tej stronie jest ciężko. Sam mam jedno takie.
Cytuję ze strony
https://www.e-petrol.pl/notowania/rynek ... acje-paliw
Poniższe informacje nie są aktualne i służą jako przykład.
Aktualne dane dostępne są wyłącznie dla użytkowników zalogowanych. Zaloguj się »
Aby otrzymać login i hasło zamów bezpłatny dostęp próbny.
Tak więc proszę spojrzeć szerzej. Pozdrawiam.
.png)
romuald22 napisał(a):Ja nigdy nie miałem diesla i nie zamierzam.
Martini2000 napisał(a):a na szczęśćie nigdy nie miałem LPG i nie zamierzam![]()