Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dyskusja - Aktualne wieści z Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 21.07.2025 20:43

Marlowe1994 napisał(a):Jezusie nazareński, jeszcze takie zboczenia :lool:
https://podroze.onet.pl/aktualnosci/tur ... ni/kbnc4ef

"Część rodziców zgłosiła sytuację ratownikom"
Bajek Onetu ciąg dalszy.....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 21.07.2025 20:44

dids76 napisał(a):

Miałem jechać we wrześniu ale chyba jednak nie pojadę :sm:

Lepiej zostać i zachować czystość duchową :oczko_usmiech:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 21.07.2025 20:48

Marlowe1994 napisał(a):
dids76 napisał(a):

Miałem jechać we wrześniu ale chyba jednak nie pojadę :sm:

Lepiej zostać i zachować czystość duchową :oczko_usmiech:

Można pójść na pielgrzymkę do Częstochowy. Tam sami święci :sm:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 21.07.2025 20:48

Freddie napisał(a):

"Część rodziców zgłosiła sytuację ratownikom"
Bajek Onetu ciąg dalszy.....

Sam bym zgłosił ten nieobyczajny wybryk.
Można pójść na pielgrzymkę do Częstochowy. Tam sami święci 

Żeby połączyć przyjemne z pożytecznym można do Marija Bistrica.
dekoder
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 21.07.2025 21:08

Etaaaam, topless.

Problemem by był najazd niemieckich naturystów 60+ :D

Sąsiadowali z plażą w bułgarskim Kranevie, idąc na plażę do Albeny widać było ich wdzięki, a i kopulacja nie była niczym nadzwyczajnym.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 21.07.2025 21:29

Marlowe1994 napisał(a):Ustawianie zaufanych to chyba norma. Do opłat cyklicznych, czynsze czy darowizny mam ustawione polecenia zapłaty bądź zlecenia stałe. To wg mnie najlepsza forma. Co do apek to teraz standard, że większość instytucji ma aplikacje mobilne. I spoko. Telefony już nie są teraz tylko telefonami ale urządzeniami multimedialnymi. Po to mają pierdyliard giga pamięci. No chyba że ktoś jedzie na nokii 3310.

Dokładnie. Mamy zaufanych odbiorców. Nie mniej jednak każdy z nich kiedyś po raz pierwszy trafił na naszą listę i wtedy uzyskał autoryzację. Dlatego osobiście nie wyobrażam sobie, jak bez udziału właściciela karty, można wyprowadzić pieniądze z jego konta. Co do zaś astronomicznych cen....w każdym popularnym, turystycznym kraju znajdą się tacy, którzy będą starali się zedrzeć z turysty ile się da...ale...to od mądrości turystów zależy, czy im się uda czy nie ;) . Niedawno ktoś wrzucił cenę za parasol+ dwa leżaki bodajże 50€ dziennie....no przecież można pojechać do Decathlon i kupić taki zestaw za 100 € :) po urlopie oddać go komuś lub wyrzucić.
dekoder
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 22.07.2025 18:16

Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 22.07.2025 18:21

:plusone:
Otóż to. Ale na tym polega trollowanie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.07.2025 18:31

Chyba dużo czytasz takich artykułów, skoro tak masowo Ci się pokazują tego typu artykuły.... u mnie jest jeden (ten o toples, ja na tego typu tytuły rzadko klikam).
Strony główne ustawiają te artykuły, które potencjalnie dla czytelnika mogą być interesujące ("szpiegowanie" jak nic). Z ciekawości sprawdziłam co widać na lapku męża i jest także tylko artykuł o toples i ok. 40% innych tytułów niż na moim lapku. Na firmowym kompie nie mam artykułu o Cro.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 22.07.2025 18:47

Wczoraj pierwszą wstawkę po przyjeździe do Orebič wrzucił Michał z 4livetechtv.... mówi, że mniej turystów niż w latach poprzednich...... więc może straszaki zadziałały ??.... tymczasem nad Bałtykiem pojawiły się sinice.....kto na oczy nie widział i nie czuł....nie ma czego żałować https://turystyka.wp.pl/koszmar-turysto ... 651439712a
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 22.07.2025 22:25

dekoder napisał(a):Dobierasz artykuły tendencyjnie. Ja znalazłem też takie:

Ja nic nie dobierałem - to wszystko artykuły z dzisiaj.

A ty zwróć uwagę na daty tych, które tu wrzuciłeś.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 22.07.2025 22:32

piekara114 napisał(a):Chyba dużo czytasz takich artykułów, skoro tak masowo Ci się pokazują tego typu artykuły.... u mnie jest jeden (ten o toples, ja na tego typu tytuły rzadko klikam).
Strony główne ustawiają te artykuły, które potencjalnie dla czytelnika mogą być interesujące ("szpiegowanie" jak nic). Z ciekawości sprawdziłam co widać na lapku męża i jest także tylko artykuł o toples i ok. 40% innych tytułów niż na moim lapku. Na firmowym kompie nie mam artykułu o Cro.

To, że różne strony szpiegują komputery, nie jest żadną tajemnicą - podobnie jak to, że przodują w tym Google, Microsoft i Facebook (tego ostatniego na szczęście nie używam).

Natomiast na swoim osobistym kompie zmniejszyłem ryzyko takiego śledzenia do minimum (różnymi sposobami). Na telefonie trochę mniej, bo jednak cały czas aktywne jest konto Google. Co innego na kompie w pracy, gdzie nie chce mi się tego robić - ale obecnie tamtego kompa nie używam.

Natomiast co do artykułów - oczywiście, czytam dużo o podróżowaniu i historii, bo mnie to interesuje. Newsy z onetu przeglądam czasem raczej dla śmiechu.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.07.2025 06:06

Ja czytam dużo o podróżowaniu, procentowo chyba najwięcej, ale prawie nie klikam w tego typu tytułu i podobne treści prawie mi się nie wyświetlają...
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 23.07.2025 08:53

Marlowe1994 napisał(a):Żeby połączyć przyjemne z pożytecznym można do Marija Bistrica.

"Pożyteczne" to chyba nie najlepsze określenie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dyskusja - Aktualne wieści z Chorwacji - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone