piekara114 napisał(a):Przecież w tym linku nie ma mowy o warunkach kwarantanny, ale o powrocie do niektórych środków ostrożności, tych najbardziej logicznych i obowiazujących w wielu krajach.
Dokladnie
.png)
piekara114 napisał(a):Przecież w tym linku nie ma mowy o warunkach kwarantanny, ale o powrocie do niektórych środków ostrożności, tych najbardziej logicznych i obowiazujących w wielu krajach.
.png)
Doniacro napisał(a):DokladnieI te obostrzenia wcale nie powinny być znoszone. Myslę że dla Unii tak szybko nie wprowadzą kwarantanny. Zarznęliby kurę znosząca złote jajka. No chyba, że zacznie być tragicznie....
.png)
marekkowalak napisał(a):Doniacro napisał(a):DokladnieI te obostrzenia wcale nie powinny być znoszone. Myslę że dla Unii tak szybko nie wprowadzą kwarantanny. Zarznęliby kurę znosząca złote jajka. No chyba, że zacznie być tragicznie....
No właśnie - urwaliby kurze złote jaja!![]()
![]()
.png)
pascalek napisał(a):Miło poczytać:
https://m.vecernji.hr/premium/poljacima-naklon-do-poda-oni-su-nam-ove-godine-spasili-turizam-1426099
"Ukłon Polakom do podłogi, uratowali w tym roku naszą turystykę"
.png)
https://m.vecernji.hr/premium/poljacima-naklon-do-poda-oni-su-nam-ove-godine-spasili-turizam-1426099

.png)
Bravik napisał(a):Wszystko pięknie, ładnie, tylko dobrze by było, żeby nasi turyści byli traktowani na równi z Niemcem czy Austriakiem
jimiasty napisał(a):Bravik napisał(a):Wszystko pięknie, ładnie, tylko dobrze by było, żeby nasi turyści byli traktowani na równi z Niemcem czy Austriakiem
No nie wiem, mam wrażenie, że Niemcy są traktowani albo jak chodzące bankomaty, albo nadskakuje się koło nich (nieszczerze) żeby sypnęli ojrem - takie ogólne spostrzeżenie z wyjazdów, nie tylko z Chorwacji. Raczej nie chciałbym być tak traktowany.
Bravik napisał(a):
Fragment opisujący jak to Jugosłowianie nas uratowali i nakarmili, rozwala.![]()

.png)
Bravik napisał(a):jimiasty napisał(a):Bravik napisał(a):Wszystko pięknie, ładnie, tylko dobrze by było, żeby nasi turyści byli traktowani na równi z Niemcem czy Austriakiem
No nie wiem, mam wrażenie, że Niemcy są traktowani albo jak chodzące bankomaty, albo nadskakuje się koło nich (nieszczerze) żeby sypnęli ojrem - takie ogólne spostrzeżenie z wyjazdów, nie tylko z Chorwacji. Raczej nie chciałbym być tak traktowany.
Bardziej mi chodzi o co innego. Prosty przykład - pierwsza z brzegu restauracja. Menu w języku angielskim, niemieckim, rosyjskim, czeskim, nawet słowackim, choć to niewielkie różnice. Język polski - brak. Niby drobnostka, ale o czymś to świadczy. Inny przykład - Dalmacja 2020. Władze chorwackie zapraszają na swój koszt do Chorwacji przedstawicieli niemieckich biur podróży i niemieckich dziennikarzy piszących o turystyce. Goszczą ich, obwożą po wybrzeżu. Nie słyszałem o podobnej akcji dla przedstawicieli naszej nacji.
Dopiero jak Niemcy nie pojawili się ze swoją kasą, to dopiero och i ach, jacy to Polacy fajni. A przecież od lat jesteśmy trzecią, czwartą nacją w Chorwacji.
Zresztą w podobnym tonie wypowiada się autor artykułu.
.png)
.png)
croner napisał(a):Myślę, że po niedawnych incydentach między moderacją, a niektórymi userami, taka uwaga jest na miejscu:
"Niedopuszczalne jest prezentowanie własnych poglądów politycznych, religijnych i światopoglądowych, jak też krytykowanie w jakiejkolwiek formie poglądów czy postaw innych osób.
Kategorycznie zabrania się dyskutowania o współczesnej, polskiej polityce."
Ponadto, jeśli chodzi o ścisłość, to są to bardziej aktualne wieści z Polski (a dokładniej polskiej polityki), a nie z Chorwacji.
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko