Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy ceny w Chorwacji oszalały????

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
micz43
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) micz43 » 06.03.2011 12:04

Witam. szukam kwater w Chorwacji i stwierdzam z przykroscią,ze Chorwacja a własciwie ceny za apartamenty oszalały. taniej wychodzi kupic pobyt w hotelu w Gracji z opcja all i dolotem niż same noclegi bez wyzywienia i z własnym dojazdem do Chorwacji. Nawet Chorwat do którego jeździłem kilka lat temu chce za to co kiedys brał 30 euro....teraz chce 120 !!!!!. Twiedzi,że nic nie opusci bo i tak turysci przyjadą. Dobre hotele w Chorwacji sezonie ( 3-4 gwiazdki z all ) to 15-16 tys!!!!pln. Lubie Chorwację,ale zdecydowanie Chorwaci przesadzają z cenami tym bardziej,że każdy z nas jeżdżących tam wie,ze moze jest pieknie,ale plaż nie ma trzeba do nich dojechać, parkowac na zyletkę itp itd. Wydawało sie,że za takie niewygody ceny były tam nizsze, ale teraz za te 15 tys to wole wybrać sie na Dominikanę.
Ostatnio edytowano 06.03.2011 12:27 przez micz43, łącznie edytowano 1 raz
micz43
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) micz43 » 06.03.2011 12:13

Aby nie byc gołosłownym

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

lub

Hotel Gran Bahia Principe Punta Cana 5* / Playa De Arena Gorda, Punta Cana Dominikana

Wylot z Berlina 18.07

14 dni / All inclusive

Cena za osobę: 1.239 euro x 3 = 3700 euro

I co powiecie ....
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.03.2011 12:29

No wiesz...
Może zrobił remont lub powiekszyl partamenty...
Żeby Cię dobić, to powiem, że 3 tygodnie w różnych miejscach we Włoszech, włącznie z centrum Rzymu, to 2000 euro ze śniadaniami w hotelach...
4 os.
:twisted:
micz43
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) micz43 » 06.03.2011 12:32

Wiesz , Polacy dażą sentymentem Chorwację, Dla takich jak ja który kiedys jeździł tam jako alternatywa dla naszego Bałtyku, w cenach polskich jest to troche szok, bo Chorwacja nie jest warta tych pieniędzy....
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 06.03.2011 12:37

Uuuuuu czarne chmury nad nad Cro nadciąga czy jak?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.03.2011 12:41

micz43 napisał(a):Wiesz , Polacy darzą sentymentem Chorwację, Dla takich jak ja który kiedys jeździł tam jako alternatywa dla naszego Bałtyku, w cenach polskich jest to troche szok, bo Chorwacja nie jest warta tych pieniędzy....

nie rozumiem o co Ci chodzi...
na szczęście nie wszyscy jeżdżą do Chorwacji, przynajmniej luźniej na plażach :)
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 06.03.2011 12:42

No właśnie... jak kształtują się ceny na rok 2011? Orientował się ktoś ?
Nie chodzi mi tu o pojedyńcze przypadki kiedy komuś odwaliło i kiedyś żądał 40 Euro, a teraz 100, tylko generalnie. Jestem w tym roku skłonny zapłacić max. 50 Euro za rodzinę 2+1. Jeśli nic nie znajdę- Bułgaria.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.03.2011 12:53

micz43 napisał(a):Wiesz , Polacy dażą sentymentem Chorwację, Dla takich jak ja który kiedys jeździł tam jako alternatywa dla naszego Bałtyku, w cenach polskich jest to troche szok, bo Chorwacja nie jest warta tych pieniędzy....

Masz rację.
Nie jest warta.
Nie jedź.
Nie warto.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 06.03.2011 13:01

Ja trochę "pogrzebałem" w sieci. Nie wydaje mi się, żeby kwatery jakoś drastycznie podrożały.

Przeciętna cena za apartament 4-osobowy to 80 euro (w lipcu). Oczywiście można znaleźć też apartamenty sporo tańsze (tak od 50 euro), jak i droższe (100-120 euro).

Niemal o połowę taniej jest w czerwcu, a biorąc pod uwagę, że tegoroczne wakacje zaczynają się już 23 czerwca, można sporo zaoszczędzić, wybierając ten termin. Poza tym, jadąc w ciemno, możemy też negocjować, więc moim zdaniem nie ma powodów do paniki... No i bez wątpienia warto tam jechać.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2011 13:10

Też się pokusiłem na sprawdzanie paru miejsc i ceny nie poszły do góry, a jeśli już to o dosłownie parę euro. Nie ma co panikować cena euro jest podobna jak rok temu, cena benzyny ciut wzrosła ale to jeszcze do przeżycia. Kto ma jechać i tak pojedzie, a kto narzekać lubi to choćby przesunęli Chorwację nad Kołobrzeg to i tak stękać będzie. :D :D :D
akkon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akkon » 06.03.2011 13:58

Krzychooo napisał(a):Ja trochę "pogrzebałem" w sieci. Nie wydaje mi się, żeby kwatery jakoś drastycznie podrożały.
Przeciętna cena za apartament 4-osobowy to 80 euro (w lipcu). Oczywiście można znaleźć też apartamenty sporo tańsze (tak od 50 euro), jak i droższe (100-120 euro).
W takim razie przeciętne ceny lipcowej Chorwacji przekroczyły poziom kontynentalnej Grecji w sierpniu.
micz43
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) micz43 » 06.03.2011 14:28

anakin napisał(a):
micz43 napisał(a):Wiesz , Polacy dażą sentymentem Chorwację, Dla takich jak ja który kiedys jeździł tam jako alternatywa dla naszego Bałtyku, w cenach polskich jest to troche szok, bo Chorwacja nie jest warta tych pieniędzy....

Masz rację.
Nie jest warta.
Nie jedź.
Nie warto.

Własnie myslę o Grecji 5 gwiazdek ultra all, widok na morze 2 tygodnie w lipcu....P.S. Szydzisz a ponoc Ciebie wielbiciel Chorwacji...zaślepienie?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.03.2011 14:35

micz43 napisał(a):
anakin napisał(a):

Masz rację.
Nie jest warta.
Nie jedź.
Nie warto.

Własnie myslę o Grecji 5 gwiazdek ultra all, widok na morze 2 tygodnie w lipcu....P.S. Szydzisz a ponoc Ciebie wielbiciel Chorwacji...zaślepienie?

ja myślę, że Ani nie szydzi ;)
bo ja bym napisała dokładnie to samo, a Chorwacji nie zamienię na Grecję ani Bałtyk :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.03.2011 14:40

BeJur napisał(a):ja myślę, że Ani nie szydzi ;)
bo ja bym napisała dokładnie to samo, a Chorwacji nie zamienię na Grecję ani Bałtyk :)

No comments. 8) :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.03.2011 14:44

Zaskoczyły mnie ceny pokoi w Baranii ale znalazłem i zarezerwowałem po 15 euro za osobę. Na Peljescu mam miejsce za 40 euro za apartman. Nie wydaje mi się aby podrożało aż tak drastycznie...
Może ta cena to tylko dla tego gościa? :):):)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone