A z Jelsą może będzie do trzech razy sztuka i za trzecim razem nie traficie na festiwal wina
.png)
.png)
.png)
Magda O. napisał(a):No niefajnie... gościu z psem - jak mógł się nie zatrzymać i nie zapytać, czy wszystko w porządku?![]()
Szczerze... ja też boję się fajerwerków. Mogę oglądać je z bardzo daleka ( a najlepiej wcale)
.png)
maslinka napisał(a):Jak już się przyznajemy, to ja też się przyznamNie lubię fajerwerków! Kiedyś w sylwestra uciekłam z rynku jednego z czeskich miast, bo było za głośno i... bardzo nieprzewidywalnie
![]()
A z Jelsą może będzie do trzech razy sztuka i za trzecim razem nie traficie na festiwal wina

Kapitańska Baba napisał(a):O, znowu delfiny![]()
.png)
"gusia-s"]Psiarza należałoby przełożyć przez kolano i tą smyczą po gołym tyłku przetrzepać![]()
Ja dla odmiany fajerwerki bardzo lubię oglądać jeśli już gdzieś sąale że Jelsa aż taka głośna to naprawdę trudno mi uwierzyć
![]()
Byłam w niej zdaje się przez 13 dni i nawet wtedy kiedy odbywała się impreza w miasteczku najdłużej do północy coś się działo a potem głucha cisza.
Jak chcesz spokoju w Jelsie to musisz wyrzec się delfinów![]()
Inaczej nic z tego
.png)
Epepa napisał(a):Podczas mojej krótkiej wizyty w Jelsie też było dość tłoczno.Współczuję całej tej sytuacji z psiarzem. Domyślam się, jak rana musiała później piec przy każdym kontakcie ze słoną wodą.
Taki ze mnie stroniący od wody cudak .png)
.png)
"anakin"]
Miałem okazję widzieć je na żywo raz, w Metajnie.
Płynęły sobie (dwa) jakieś 5 m od naszej łódki.
Niestety skakać się im nie chciało, wynurzyły się na chwilę raptem dwa razy i zniknęły.
Josip, który nas woził łódką po paškim zalewie opowiadał, że w czasach kiedy on był mały (czyli daaaaaaaaaaaawno temu) na paški przypałątał się....wieloryb. I chwilę tam pływał, bo nie mógł znaleźć wyjścia. To dopiero była atrakcja.
![]()
.png)
zumila napisał(a):Fajerwerki mogą być... ale z daleka.
Ale te tłumy...brrrr. Nie lubię bardzo i na pewno nie wyszłabym z psem wśród tylu ludzi. Brak mózgu dosłownie. Współczuję przykrej przygody i bólu. Takie wyciągane smycze mają bardzo ostre te sznurki![]()
Anakin musiałbyć to super widok

zumila napisał(a):Anakin musiałbyć to super widok
Kapitańska Baba napisał(a):![]()
![]()
To dopiero musiał być widok
Wieloryb w Adriatyku
Pozazdrościć...
Moja koleżanka żeglowała po północnych morzach i tam widziała całe stado wielorybów - wróciła zachwycona![]()
.png)
Opił się biedaczek i pewnie dlategoanakin napisał(a): Z opowieści wynikało, że trwało to przynajmniej miesiąc, więc atrakcja była co nie miara.![]()
Podobno nie umiał trafić w Paškie Vrata ( że niby za wąsko).
.png)
anakin napisał(a):Z opowieści wynikało, że trwało to przynajmniej miesiąc, więc atrakcja była co nie miara.![]()
Podobno nie umiał trafić w Paškie Vrata ( że niby za wąsko).

.png)
gusia-s napisał(a):Opił się biedaczek i pewnie dlategoanakin napisał(a): Z opowieści wynikało, że trwało to przynajmniej miesiąc, więc atrakcja była co nie miara.![]()
Podobno nie umiał trafić w Paškie Vrata ( że niby za wąsko).![]()
W zeszłym roku na występach gościnnych w Jadranie był przecież i rekin. Jego spotkać to dopiero wrażenie
Powrót do Nasze relacje z podróży