.png)
.png)
.png)
amatus1 napisał(a): Trzeba bedzie skupić sie na plaży, wodzie i klimacie a tu bardziej jestesmy przychylni w kierunku ciszy i spokoju ale czy to w chorwacji mozna spotkac:)
.png)
Mikromir napisał(a):amatus1 napisał(a): Trzeba bedzie skupić sie na plaży, wodzie i klimacie a tu bardziej jestesmy przychylni w kierunku ciszy i spokoju ale czy to w chorwacji mozna spotkac:)
Oczywiście, że można. Tylko nie wszędzie![]()
Coś za coś. Albo mieszkasz w miasteczku gdzieś na lądzie blisko knajp i atrakcji i przedzierasz się przez tłumy turystów, albo jedziesz na totalne zadoopie, rano po bułki do sklepu pieszo nie polecisz bo za daleko, ale masz tę ciszę i spokój (jak my w Sv. Marko na Pagu). Chociaż... jest jeszcze trzecia opcja - zupełne obrzeża / tyły jakiegoś zapomnianego miasteczka na dalmatyńskiej wyspie - i możesz mieć jedno i drugie... no, prawie.Tylko zapomnij o tym piasku - nie warto się na nim skupiać, to takie nadbałtyckie przyzwyczajenie.
![]()
![]()
Coś Ci podeślę.
.png)
amatus1 napisał(a): i nie trawie ludzi, którzy uwielbiaja obijac sie jeden o drugiego na usteckiej czy łebskiej plazy, moze piekne one sa ale jesli mam przejsc slalom miedzy recznikami-o kocach zapomnij

.png)
Mikromir napisał(a):amatus1 napisał(a): i nie trawie ludzi, którzy uwielbiaja obijac sie jeden o drugiego na usteckiej czy łebskiej plazy, moze piekne one sa ale jesli mam przejsc slalom miedzy recznikami-o kocach zapomnij
Spędziłam dawno temu wakacje w Ustce - chodziliśmy na plażę zachodnią, więc nieźle było.Ale od paru lat nie bywam już nad Bałtykiem - może kiedyś wrócę?... Kto wie.
![]()
.png)
piekara114 napisał(a):Bałtyk tak, choć na kilka dni po sezonie. Polecam przeprosić się wpaść na 3,4 dni
.png)
.png)
amatus1 napisał(a):Akurat trafiłes na w miare dobra pogode, ten rok nie był zły pod wzgledem temperatur ale woda była koszmarna 10-14 max C! Ludzi mnóstwo a w wodzie pustki bo nogi łamie, jedynie ochladzaja nogi tak jak na foto zamieszczonym ponizej. Na Twojej fotce rowniez nie widze tłumów w wodzie- nikogo:).
Mikromir napisał(a):piekara114 napisał(a):Bałtyk tak, choć na kilka dni po sezonie. Polecam przeprosić się wpaść na 3,4 dni
Nie mam szans po sezonie.![]()
Mikromir napisał(a):Wiecie co lubię w Cro, poza ciepełkiem oczywiście? Po pierwsze, że mi piasek nie wchodzi do... no, wszędziea po drugie, że tam gdzie jeżdżę nie słychać dźwięku cymbergajów.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne