Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Andaluzja i Algarve - wakacje 2020

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 10.08.2025 07:29

te kiero napisał(a):Wszystko wskazuje na to, że moje słowa się spełnią. Może nie będzie to trip samochodowy z Polski (nie mogę sobie pozwolić na taki długi urlop oraz pod drodze jest szał ciekawych miejsc), ale będzie kilka "Twoich" miejsc na miejscu ;) .

Rewelacja! Chętnie bym zrealizowała podobny wyjazd, ale też nie mogę sobie pozwolić na tak długą nieobecność w domu. Dlatego w tym roku dwa krótsze :) .
te kiero napisał(a):Wczoraj klepnięte Caminito... 2 miechy wcześniej nie ma już biletów do indywidulanego zwiedzania, a te z przewodnikiem znikają jak ciepłe bułeczki, na najlepiej nam pasującą godzinę już nie było. Szok.

Ale finalnie kupiłeś jakieś?
Jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń. Nie daj się długo namawiać i napisz coś po powrocie :D .
te kiero napisał(a):Wiele cennych wskazówek, dzięki.

:proszedzieki:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.08.2025 17:55

wiola2012 napisał(a):
te kiero napisał(a):Wczoraj klepnięte Caminito... 2 miechy wcześniej nie ma już biletów do indywidulanego zwiedzania, a te z przewodnikiem znikają jak ciepłe bułeczki, na najlepiej nam pasującą godzinę już nie było. Szok.

Ale finalnie kupiłeś jakieś?
Jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń. Nie daj się długo namawiać i napisz coś po powrocie :D .

Kupiłem bilety na 12:30 do grupy angielskojęzycznej + parking, no a teraz wyskoczyła ikonka, że można dokupić bilety na tego busa. Mo i już druga atrakcja, gdzie trzeba paszport albo ID podawać 8O
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 10.08.2025 22:18

te kiero napisał(a):
wiola2012 napisał(a):Ale finalnie kupiłeś jakieś?

Kupiłem bilety na 12:30 do grupy angielskojęzycznej + parking, no a teraz wyskoczyła ikonka, że można dokupić bilety na tego busa. Mo i już druga atrakcja, gdzie trzeba paszport albo ID podawać 8O

To dobrze, że Ci się udało :spoko: .
Podczas zakupu biletów do Alhambry też podawałam nr dowodu, ten numer widnieje na bilecie i sprawdzano zgodność z dowodem. Myślałam wtedy, że to jakieś covidowe restrykcje. Na Caminito nie pamiętam, na bilecie nie ma nr dowodu, chyba, że ukrywa się w kodzie qr. Chciałam zarezerwować wejście na Teide i też konieczny był ID, a ponieważ nie miałam nr wszystkich uczestników nie dokończyłam rezerwacji. Tak mają i co poradzić
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 24.08.2025 10:55

W grudniu 2023 kupowaliśmy bilety na bieżąco , bez większych problemów , chociaż nie byliśmy sami :oczko: , a pogoda tylko zachęcała do spacerów :mg:

396.jpg

377.jpg

Pozdrawiam
Piotr
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.08.2025 13:32

Zacne Piotrze :!:
W zakresie biletowym jednak grudzień to nie koniec września.
Musiałem zmienić plan wycieczki. Biletów nie było 1,5m-ca wcześniej na interesujący termin.
Złapałem to co było z wejściem na 14:30 i wpisem ID.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.08.2025 14:14

te kiero napisał(a):Zacne Piotrze :!:
W zakresie biletowym jednak grudzień to nie koniec września.
Musiałem zmienić plan wycieczki. Biletów nie było 1,5m-ca wcześniej na interesujący termin.
Złapałem to co było z wejściem na 14:30 i wpisem ID.

Super że się udało nabyć :spoko: , pogodę będziecie mieli najlepszą temperaturowo ( również do kąpieli w morzu :D ) i piękne światło do zdjęć po drodze , a więc wspaniałości życzę :piwo:

Pozdrawiam
Piotr
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 25.08.2025 14:42

My kupowaliśmy w zeszłym roku na sierpień ale chyba z 3 miesięcznym wyprzedzeniem.
Byliśmy tam o 9 rano jako pierwsza grupa. Gorąco polecam tak wczesną porę z dwóch powodów:
1 ) jeszcze nie było tak mega gorąco
2 ) były momenty, że byliśmy na szlaku sami
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 02.10.2025 02:26

Super relacja , piękne zdjęcia . My już w sobotę lądujemy w Maladze .
Poprzednia strona

Powrót do Hiszpania - España