Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kgaw
Podróżnik
Re: Brela vs Zivogoscie vs Stanici vs.....

Nieprzeczytany postnapisał(a) kgaw » 27.01.2015 10:54

kgaw napisał(a):Którą z tych miejscowości polecacie na pierwszy wyjazd do Cro w Lipcu. Wyjazd 2+2 (lat 5,12). Czytałem nt tych miejscowości. Chcielibyśmy mieć w miarę spokój, ale by i wieczorom można było wyjść pospacerować lub usiąść w fajnej knajpce. Wiem,że każdy może chwalić te miejscowości w których był. Pewnie są bywalcy którzy odwiedzili je wszystkie. Poza tym niekoniecznie akurat te może całkiem inne, które przede wszystkim mają łagodne wejście do wody.

Czy niema nikogo na forum kto może doradzić
Czy starzy cromaniacy już mają gdzieś pomoc młodszym. Czyżby wół zapomniał jak........
Zielina74.
Croentuzjasta
Re: Wakacje 2015 z dwójka dzieci.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 27.01.2015 22:22

Polecam Rogoznicę. Mała klimatyczna miejscowość, piękne żwirowe plaże, port jachtowy, skalne jeziorko.
W razie czego mam sprawdzone apartamenty, kontakt na priva.

Zdjęć nie załączam, bo niestety zostały chyba usunięte przez admina (mój wcześniejszy post został usunięty w całości)
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 27.01.2015 22:49

KGAW moze nie pisza dlatego, ze sporo tu wczesniej na forum takich pytań i jeszcze wiecej odpowiedzi?
Ja z dzieciakami po raz 4 jade na Riwiere a po raz 3 do Podgory. Byl tez Omiš.
Jest tam wszystko czego potrzebujemy, ladne plaze, spokojna miejscowosc, plac zabaw ogolnodostepny dla dzieci, sporo knajpek i blisko do wielu miejsc odwiedzanych przez turystów.
V-i-v-a-l-d-i
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) V-i-v-a-l-d-i » 28.01.2015 00:07

Też zastanawialiśmy się z żoną, co wybrać dla nas i pociech, no i ...
woda pod nosem na większość dnia i darmowe wifi na wieczór ;)
Vesna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vesna » 28.01.2015 15:34

vibeke napisał(a):I znowu mamy dylemat gdzie.

O, to zupełnie tak jak my ;)

vibeke napisał(a):My po raz piąty, dzieci (2 lata) po raz drugi.

Tylko my po raz czwarty, a dzieci (prawie 4 lata) po raz trzeci. Rozumiem że też macie bliźnięta? :)

Wiem że jak sama sobie nie pomogę <znaleźć_idealnej_miejscówki> to nikt mi nie pomoże... ale...
- chcemy plażować na małych okrągłych kamykach i widzieć dużo palm :) a do plaży dochodzić na piechotę z apartamentu
- chcemy spacerować po urokliwym miasteczku, najlepiej z jakąś starówką, i jego okolicach

Hmm, w sumie nieduże wymagania ;)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.01.2015 15:54

Vesna napisał(a):Wiem że jak sama sobie nie pomogę <znaleźć_idealnej_miejscówki> to nikt mi nie pomoże... ale...
- chcemy plażować na małych okrągłych kamykach i widzieć dużo palm :) a do plaży dochodzić na piechotę z apartamentu
- chcemy spacerować po urokliwym miasteczku, najlepiej z jakąś starówką, i jego okolicach

Hmm, w sumie nieduże wymagania ;)

Wszystko zależy od ceny, ale to pierwsze spełnia Bratuś, Promajna, ale z tym drugim gorzej...
Z kolei Rogoznica spełnia prawie wszytko, tylko z palmami nad ręcznikiem gorzej...
A Brodarica ma wszytko, ale bez starówki, ale do Sibenika autem w kilka minut dojedziesz....
Vesna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vesna » 28.01.2015 16:05

piekara114 napisał(a):Wszystko zależy od ceny, ale to pierwsze spełnia Bratuś, Promajna, ale z tym drugim gorzej...

A wiesz że właśnie oglądałam sobie Promajnę na mapach google... :)

Cena... diabli tam z ceną, jedziemy w czerwcu.

Rogoznica nie przypadła nam do gustu... ani Primośten, choć ze starówką. Najlepiej nam było w Hvarze i w Supetarze :) ale nie chcemy się powtarzać. No i Dalmacja, Dalmacja południowa wręcz - małżonek stwierdził, że albo za Split, albo w ogóle możemy nie jechać ;) Choć mnie jeszcze Cres i Losinj kuszą.
daras74
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daras74 » 28.01.2015 19:54

Casian napisał(a):Witam

Może mi coś doradzicie. Szukam miejscowości na wakacje w przyszłym roku. Byliśmy już dwukrotnie w CRO ale tym razem urlop będzie z dwójką naszych dzieci. 5 lat i roczny synek. Szukamy czegoś nowego z łatwym dostępem do morza wózkiem i z plażami w zacienionymi miejscami. Miejscowości mogą być różne gwarne, ciche, oby nie były to duże miasta :D, reszta nie ma dla mnie znaczenia.

Byliśmy wcześniej u Dario w Tribunj i taka miejscowość była super, niestety plaża na skałkach więc odpada, plaża miejska pełno kurzu i brudnego piachu. Baska Voda plaża super takich byśmy szukali ale byłem już tam 2 razy więc chciałbym coś nowego zobaczyć. Wyspa Ciovo, ok ale plaża w pełnym słońcu, a inne to półki betonowe gdzie z rocznym dzieckiem bałbym się przebywać. Celina koło Breli porażka. Srima ok ale brak zacienionych miejsc. Omiś tak ale zbyt dużo ludzi. Wiem jestem wybredny ale mam na zaplanowanie wakacji cały rok i chciałbym sobie to jakoś poukładać. Trogir ładna plaża tylko na cempingu niestety płatna.

Myślałem coś w okolicach Primosten, Rogoźnica, Pirovac, znajomy był w Okrug Donji i widziałem zdjęcia z plaży to jedno miejsce pasuje mi idealnie łagodne zejście, dzieci na widoku, drzewa na plaży. Może wyspa Pag z tego co poczytałem na forum. Ale może być każde inne miejsce :)
Proszę doradźcie gdzie można jechać z dziećmi. Z góry serdecznie dziękuje.

Witaj

Czy mogę Cię prosić o namiary na sprawdzone kwatery w Baska Woda
też mam dwójkę dzieci 13 i 6 lat
szukam czegoś przy plaży najlepiej z leżakami , klimą i wi-fi
za namiary będę wdzięczny
najlepiej na priv adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
daras74
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daras74 » 28.01.2015 20:00

Dr.Watson napisał(a):Cześć !!!
Byłem już w kilku miejscach w CRO ,
ale na wyjazd z małymi dziećmi Gorąco Polecam ROGOŹNICĘ .
Spróbujcie: na każdą plażę dojedziecie wózkiem a i na spacery jest gdzie chodzić ,
Wszystkie ścieżki utwardzone .
Rogoźnica to jedyne miejsce gdzie mógłbym pojechać powtórnie, mimo że inne gdzie byłem też były O'K ,ale ...... sprawdżcie sami .

Pozdrawiam!! :D

Serwus
Czy mogę prosić Cię o namiary na konkretną kwaterę w Rogożnicy
2+2 najlepiej z wi-fi, klimą i blisko morza
będę wdzięczny za pomoc
mam już dosyć szukania
daras74
Autostopowicz
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) daras74 » 28.01.2015 20:05

Loreii napisał(a):
bolilol napisał(a):Sprawdzam na stronkach podanych przez anakin jest tego wiele ;) Loreii bardzo bym prosił o fotki i namiar no i oczywiście jakieś informacje o miejscu jeżeli możesz podać ! adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Przesłałam Ci kilka fotek i adres mailowy
Pani lubi Polaków.Do Mirelli jeździ co roku mój szwagier z dzieciakami i też nam polecił.
Domek jest w miejscowości Jezera.
Mała spokojna miejscowość , do morza jest 100m, ale jest to taka raczej dzikawa plaża , ma natomiast sporo małych naturalnych baseników , w których dzieci mogą popływać.
Duża plaża żwirkowa ze zjeżdżalniami i barami jest po drugiej stronie portu lub na najbliższym campingu jadąc w stronę miejscowości Muter.

Na wyspę wjeżdża się mostem przez Tisno , potem w prawo i na wzgórzach w lewo..

Wokół miejscowości jest bardzo dużo miejsc do spacerowania.
Weźcie sobie mapkę w najbliższej agencji turystycznej a tam znajdziecie wszystkie szlaki do wędrówek.
A naprawdę warto pochodzić i trochę powspinać się po wzgórzach, bo widoki są niesamowite.
Idąc do najbliższej plaży od domku i potem w lewo dojdziecie ścieżką do Tisna, daleko a do do przejścia.
Nasze dzieciaki przeszły (10,6,5lat i dzidzior w chuście).
Pozdrawiam

Cześć

będę wdzięczny za namiary na kwatery w Mirelli
ewentualnie jakieś fotki
szukam czegoś do 60 Euro 2+2
jak to jest możliwe to z klimą , wi-fi

Pozdrawiam
Daras74
Kasiek74
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiek74 » 29.01.2015 10:58

Witam. Już kilkanaście razy byliśmy w Cro i ciągle tam wracamy w tym roku również. Mamy dwójkę dzieci 5i8 i myślimy o Rogoźnicy, Tucepi (byliśmy kiedyś 1 tydzień), Omiś (byliśmy zwiedzać) - raczej Dalmacja środkowa lub południowa. Bardzo podobał nam się Orebić - choć to dosyć daleko. MIle widziane namiary na kwaterę w Rogoznicy
Kubota
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kubota » 29.01.2015 14:01

amatus1 napisał(a):Tak wiemy, ze to nie sa miejscowosci do wypoczynku tylko akurat czytalismy ze warto je odwiedzic turystycznie. Lubimy co jakiś czas ruszyć sie z miejsca-plaży i cos ciekawego zobaczyc.Co do Pakostanu to czytalismy ze ma piaszczyste plaże. Czyli jest szansa w cenie 50 euro znależć lokum blisko wody dla 2+1 w studiu, chemy sami gotować, czasmi wyskoczyć do restauracji...?Jest jeszcze opcja w dwie rodziny ale na razie jedziemy sami:).Osobiście wolimy spokojna okolicę, bez wielkich imprez itp. byle nie było daleko do plaży a miejsce było w miarę usytuowane w kwestii zwiedzania okolicy kiedy plaża nam sie znudzi...Moze masz konkretne namiary- sprawdzone chodz z tym czytam raczej ie powinno byc problemu?Czyli wybrac Dalmacje?

Serdecznie polecam Jadriję koło Sibenika. Cisza spokój a tramwaj wodny to atrakcja do Sibenika
Spaliśmy w super apartamentach z basenem u przemiłych ludzi
Kubota
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kubota » 30.01.2015 07:40

Kubota napisał(a):
amatus1 napisał(a):Tak wiemy, ze to nie sa miejscowosci do wypoczynku tylko akurat czytalismy ze warto je odwiedzic turystycznie. Lubimy co jakiś czas ruszyć sie z miejsca-plaży i cos ciekawego zobaczyc.Co do Pakostanu to czytalismy ze ma piaszczyste plaże. Czyli jest szansa w cenie 50 euro znależć lokum blisko wody dla 2+1 w studiu, chemy sami gotować, czasmi wyskoczyć do restauracji...?Jest jeszcze opcja w dwie rodziny ale na razie jedziemy sami:).Osobiście wolimy spokojna okolicę, bez wielkich imprez itp. byle nie było daleko do plaży a miejsce było w miarę usytuowane w kwestii zwiedzania okolicy kiedy plaża nam sie znudzi...Moze masz konkretne namiary- sprawdzone chodz z tym czytam raczej ie powinno byc problemu?Czyli wybrac Dalmacje?

Serdecznie polecam Jadriję koło Sibenika. Cisza spokój a tramwaj wodny to atrakcja do Sibenika
Spaliśmy w super apartamentach z basenem u przemiłych ludzi

Amatus1 napisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :-) dam namiary
lucjagrob
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lucjagrob » 30.01.2015 13:08

Zielina74. napisał(a):Polecam Rogoznicę. Mała klimatyczna miejscowość, piękne żwirowe plaże, port jachtowy, skalne jeziorko.
W razie czego mam sprawdzone apartamenty, kontakt na priva.

Zdjęć nie załączam, bo niestety zostały chyba usunięte przez admina (mój wcześniejszy post został usunięty w całości)

Jeśli to nie problem poproszę o namiary na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
kicha9
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kicha9 » 31.01.2015 18:58

Poszukiwane miejsce na wakacje na przełomie lipca i sierpnia 2015r. Dla rodziny 2+2 (dzieci 2 i 5 lat). Najlepiej w jakimś bardzo, bardzo spokojnym miejscu (coś jak plaża Bacva na wyspie Korcula, gdzie był dosłownie jeden domek). Może ktoś zna takie miejsce i podzieli się namiarem (inne opcje też mile widziane:)... adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone