Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zewa1
Podróżnik
Re: Wakacje 2015 z dwójka dzieci.

Nieprzeczytany postnapisał(a) zewa1 » 03.02.2015 18:48

hej.
Może i ja się dołączę. Ubiegły rok ( końcówka sierpnia) spędziliśmy w Primostenie. To był nasz pierwszy wyjazd. No i oczywiście nie ma już mowy o Bałtyku. Znów chcą do Cro. Ja też oczywiście. Tym razem padło na Makarską Riwierę ( to mój pomysł jako, że uwielbiam góry). Jeśli możecie coś polecić to proszę. Skład 2+2. Początek sierpnia w tym roku. Myślałam o Breli, może Igrane. Polećcie coś proszę. Najlepiej sprawdzone kwatery ( wi-fi i klima, blisko do plaży, coś do 100 euro)
Ewi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewi » 03.02.2015 19:40

Wtopek czy w lopar mowisz o Rajskiej plaży? bo słyszałam ,że tam straszne tłumy.
U Trevi szczena mi opadła jak zobaczyłam fotki z Zaostrog 8O . Przecudne widoki i możliwości, tylko zastanawiam sie czy uda mi się mężula przekonać :roll:
Ewi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewi » 03.02.2015 19:42

Mikromir czy ja dobrze widze na pierwszej fotce jest kawałek piaskowej plaży? czy to tylko złudzenie ?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.02.2015 20:35

Ewi napisał(a):Mikromir czy ja dobrze widze na pierwszej fotce jest kawałek piaskowej plaży? czy to tylko złudzenie ?

O jeska... Znowu piasek :roll:
Żartuję sobie :wink:

Jak wspomniałam, są tam różnej wielkości kamienie w różnych częściach plaży (ona się ciągnie wzdłuż całej miejscowości). Na tym fragmencie są akurat bardzo maleńkie otoczaki, taki drobny żwirek jakby, a spod niego wyziera piasek. Coś takiego jak na poniższym zdjęciu krótkiego odcinka plaży przy drodze - kliknij na zdjęcie, a potem naciśnij lupę z plusikiem w lewym górnym rogu i będziesz miała zbliżenie:

P1180492b.JPG

P.S. Żeby przekonać męża, lepiej zrób zoom na ostatnim zdjęciu z mojego poprzedniego posta - od razu się da przekonać... :lool:
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 03.02.2015 20:51

Ewi napisał(a):Wtopek czy w lopar mowisz o Rajskiej plaży? bo słyszałam ,że tam straszne tłumy.
U Trevi szczena mi opadła jak zobaczyłam fotki z Zaostrog 8O . Przecudne widoki i możliwości, tylko zastanawiam sie czy uda mi się mężula przekonać :roll:

Tłumy są prawie wszędzie w wysokim sezonie. Czy to HR czy CG. Dlatego staram się jeździć już po szczycie.

Tłumów za to nie ma w Grecji na Halkidkach. Nawet w połowie sierpnia. Za to są piaszczyste plaże. Ale chyba nie ma co robić tu konkurencji ;)

Obrazek
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.02.2015 21:01

wtopek napisał(a):Tłumy są prawie wszędzie w wysokim sezonie. Czy to HR czy CG.

Prawie robi dużą różnicę...

Ale w Podacy tłumy raczej będą. Nawet po 20 sierpnia. Według mojego rozumienia tłumów, oczywiście. Więc może lepiej wybierz Czarnogórę. Albo Halkidiki w Grecji.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 03.02.2015 21:31

Mikromir napisał(a):
wtopek napisał(a):Tłumy są prawie wszędzie w wysokim sezonie. Czy to HR czy CG.

Prawie robi dużą różnicę...

Ale w Podacy tłumy raczej będą. Nawet po 20 sierpnia. Według mojego rozumienia tłumów, oczywiście. Więc może lepiej wybierz Czarnogórę. Albo Halkidiki w Grecji.

W CG też tłumy. Halkidiki zaliczone niedawno, nie lubię co roku tego samego miejsca i kraju, ale pomyślę za o Grecji za rok-dwa, pewnie padnie na Pelion :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.02.2015 21:36

wtopek napisał(a):W CG też tłumy.

Masz rację. Choć gdy zajrzałam do Perazica Do w sierpniu zeszłego roku roku, było całkiem znośnie.

BTW. Na Makarskiej Riwierze są ciekawsze miejsca niż Podaca. Ona ma jeden plus - jest statystycznie tańsza.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 04.02.2015 08:20

Mikromir napisał(a):
wtopek napisał(a):W CG też tłumy.

Masz rację. Choć gdy zajrzałam do Perazica Do w sierpniu zeszłego roku roku, było całkiem znośnie.

BTW. Na Makarskiej Riwierze są ciekawsze miejsca niż Podaca. Ona ma jeden plus - jest statystycznie tańsza.

Jak dla mnie plusem jest też apartament przy samej plaży, bez deptaka/uliczki pod oknami.

W CG tłumy cudownie znikały po 20 sierpnia. Kiedy dotarliśmy do Canj jakoś w tym terminie, pamiętam że była niedziela, na plaży było milion ludzi, w tym sporo lokalsów. Na drugi dzień zrobiło się wręcz pusto i tak pozostało (jak na zdjęciu powyżej)
KasiaiPiotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaiPiotrek » 04.02.2015 14:24

Jeśli "piasek" to może taka plaża w Stara Novalja ?
Załączniki:
P6220608.JPG
P6220625.JPG
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.02.2015 17:13

...oraz w wielu innych miejscach...

plaze-piaszczyste-t23983.html
w-jakich-miejscowosciach-sa-ladne-piaszczyste-plaze-t18382.html
plaze-piaskowe-w-chorwacji-t17633.html
rab-inna-chorwacja-t40064.html

itd. itp. Jak dobrze przeszukają forum, to znajdą.
Nie mnóżmy już tego wątku.

Mnie tylko ciekawi jedno - po co chopu ten piasek?... :roll: :?:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.02.2015 23:40

Ewi napisał(a):...

Zapomniałabym o tej uroczej relacji tatusia 9-miesięcznej dziewczynki: :D
zaostrog-makarska-banja-luka-zagrzeb-z-9mczna-coreczka-t47155.html#p1518579
Miłej lektury.
magmic
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmic » 05.02.2015 14:31

Witam,
Wybieram się do Chorwacji po raz pierwszy. Okazało się, że jedziemy tylko rodzinnie czyli 2+2 (miała być większa grupa). Ze względu na dzieci wybrałam Srimę. Po przeczytaniu kilku informacji zastanawiam się czy nie lepszy byłby Pakostane. Proszę o poradę gdzie lepiej???
Pozdrawiam
:-)
sopelkolin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sopelkolin » 05.02.2015 19:40

Witam
Jeżeli ktoś szuka fajnego apartamentu w rejonie Rogoznicy dla rodziny z dziećmi w spokojnej okolicy to z czystym sumieniem polecam: Apartmani Milan Rogoznica Stupin Celine

Z uwagi na dzieci polecam oczywiście parter. Z ogrodu wyjście bezpośrednio na plażę (nie ma nawet deptaka), do tego łagodne zejście do morza. Jednak z uwagi na brak deptaka nie polecam dla rodzin z WÓZKAMI. Ale dzieciaki biegające i pływające będą miały radochę - w zatoce 2 zjeżdżalnie do wody, platforma do skakania, wielkie koło do utrzymywania równowagi.

Uwagi własne:
Dojazd do domu bardzo wąski. Od lusterek do murów ogrodzeniowych kilka centymetrów. Jak ktoś nie czuje samochodu to odradzam. Szkoda nerwów.
Do najbliższego sklepu trzeba się przespacerować. Najbliższa knajpka w Rogoznicy.
Przed spaniem robiłem w sypialni dzieciaków polowanie na komary.

Pozdr
wojtek1981
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek1981 » 05.02.2015 20:51

magmic napisał(a):Witam,
Wybieram się do Chorwacji po raz pierwszy. Okazało się, że jedziemy tylko rodzinnie czyli 2+2 (miała być większa grupa). Ze względu na dzieci wybrałam Srimę. Po przeczytaniu kilku informacji zastanawiam się czy nie lepszy byłby Pakostane. Proszę o poradę gdzie lepiej???
Pozdrawiam
:-)

My też do srimy od 01/07 po wywiadzie środowiskowym stwierdziliśmy oboje :-) , że lepiej do srimy .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci? - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone