Jeszcze raz zaproponuję SIVOTA na przeciw Korfu, poniżej Igumenisy.
Polataj sobie nad tym terenem i polataj nad terenami o których piszesz
http://www.tripinview.com/en/presentation?layer=overview&datasetId=97&id=53087
.png)

.png)
.png)
baunty napisał(a):Piekara114 , w zeszłym roku byliśmy w rejonie o którym tu piszecie.
Parga , Sivota i okolice.
To nie są spokojne miasteczka, jest tam bardzo dużo turystów już w lipcu - na zdjęciach z neta nie zawsze to widać. W Pardze plaża w centrum, to "ludź na ludziu", aczkolwiek miejsca są baaaardzo ładne.
Jeśli chodzi o tłok i wielkość, to Parga-Sivota-Platari , kolejność malejąca.
Co robić na lądzie i gdzie plażować to niestety niewiele powiem, my zwiedzaliśmy od strony morza ( Ribem).
W okolicy jest dużo tzw dzikich i cichych plaż, ale nie wiem jak tam dotrzeć samochodem.
Samochodem jeździliśmy troszkę w góry i do Ioanniny (stolica regionu) oraz na Lefkadę - o tym mogę coś powiedzieć)
Na Meteory jest ok 120 km. Stara trasa do Ioanniny to bajeczne widoki.
Miasteczka w górach nie są zajechane komercją ). Duże markety w Igumenitsie przy wylotówce na Ioanninę ( starą trasą, nie autostradą).
Lefkada to oddzielny temat, warto zwiedzić wyspę, jest pięknie).
My na bazę wybraliśmy Platarię ( odrobinę na północ od Sivoty ), kilkanaście knajpek i potrzebne sklepy na miejscu.
Byliśmy na kempingu pod namiotem.
Jeśli podejmiesz decyzję o wyjeździe w te rejony Grecji, mogę podzielić się wrażeniami.
Troszkę te 1500km Cię ogranicza, powiększ o 150 i będzie oki.
My też wyjeżdżamy na pobyt od 9 lipca , ale prawdopodobnie wyjedziemy 7.07 , bo w piątki i soboty są korki na granicach i bramkach.
Co w planach mogę napisać na PW, ale są to okolice o których tu piszemy ( przynajmniej na pierwszy tydzień).
Jeśli jedziesz z noclegiem, to mogę coś zaproponować, placilismy 55euro za 3 osoby ze śniadaniem (dużym i dobrym), hotel z parkingiem ok 100km za Belgradem.
.png)
.png)
.png)
ogorek napisał(a):Ze zdjęć google
Wygląda całkiem przyjemnie. Jak weźmiesz dmuchany kajak, ponton to zamiast się wieczorem szwędać będziesz sobie pływać i trotuary oraz atrakcje będą zbyteczne
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):To znowu jaZdecydowaliśmy się na Sithonię i wysyłam maile, ale ceny za 2+1 zaczynają się od 60/65 eur za dobę i warunki jakieś super nie są. Znalazłam coś w Vourvourou. Możecie coś o tej wiosce i plaży napisać? Z lotu ptaka plaża wygląda super, ale jak jest na dole? Jest gdzie tam pospacerować wieczorem czy trzeba podjechać gdzieś autem na wieczór?