Re: W zeszłym roku był jeden Milos, w 2014 kolejnych 10 wysp
napisał(a) tony montana » 23.08.2014 19:43
Mam nadzieję, że Longtom wybaczy mi ilość komentsów i nie będzie czuł się zobowiązany za mocno do odpowiadania na każdy z nich - tak to jest jak "sie ma zaległości"
Niedługo przyjdzie czas na następne relacje: Franz, Kulki....
Dodekanez - moja pierwsza dwutygodniowa grecka przygoda wiąże się z tą grupą wysp

Lidia K napisał(a):Anek (jak ja go lubię

) szykuje się do wyruszenia na Rodos i Karpathos.
W Heraklionie w porcie widziałem jednostkę Anek - tak jakoś od razu Małgosia i Paweł mi się przypomnieli i ich (i nie tylko ich; jak widzę Tomek pobił wszystkich ILOŚCIĄ wysp w tym roku) i greckie eskapady Cromaniaków....

longtom napisał(a):Dzieci bawią się w gonito w strefie foteli lotniczych.

Ten obrazek przypomina mi Air Force One z filmu z Harrisonem Fordem o Jacku Ryanie

Polyvotis i Stefanos robią wrażenie - pora odwiedzin tego pierwszego również ....
Czas na Wezuwiusza Tomku (bo chyba nie byłeś??), jak wiesz nic tam się nie dzieje.... DO CZASU...
Albo Pozzuoli (niedaleko od Neapolu) - tam są siarkowe wyziewy jak Wezuwiusz nie zrobi wrażenia...
Strona 85 - nie chcę cytowac za dużo zdjęć, aby moja wypowiedź nie zajęła całej strony.... bardzo ładne drobniutkie chochlaki
Chochlaki street z następnej strony i chochlaki jako schodko-wycieraczka też fajoskie

Tymona napisał(a):Prywatny słownik j.polskiego - rozszerzyłam o "chochlaki' , które do tej pory nazywalam 'kamiennymi dywanami'
longtom napisał(a):Ja to słówko, za sprawą Tonego, poznałem w zeszłym roku.
Na Rodos, które nazwałem wyspą chochlaków można je było spotkać na każdym kroku

Stąd moje nimi zainteresowanie, bo widziałem takie coś w takiej ilości pierwszy raz w GR
Biały monastyr w Nikii rewelacyjny!!!
Niezłe popiersie Bishopa Dionizosa w środku

longtom napisał(a):albowiem jest to
"slow story"
Lub jeśli ktoś woli "slow report".Mnie tam slow story pasuje, przynajmniej mogę NADROBIĆ

A tak poważnie to człowiek się więcej dowie z takiej relacji niż z expresowej....
longtom napisał(a):.
niedziela, 8. 6. Kajakowy dzień.
[/quote]
Chyba Ci program lub serwer zdjęcie trochę popsuł ...
Jestem na BIEŻĄCO!!! Huraaaa i nawet Nisyros jeszcze nie opuściliśmy