napisał(a) paliop » 10.02.2012 13:42
Pare praktycznych rad:
Obowiązkowo zielona karta na Serbie, Macedonie.
Na Węgrzech winieta cztero dniwa, podaje się dowód rejestracyjny.
Płacić kartą, a zwłaszcza paliwo i bramki na Serbii, żeby Was nie ocieli na przeliczniku, pytać przed tranzakcją czy terminal sprawny.
Podróż planować na wtorek, środę, w weekendy okropne korki na granicy Węgiersko-Serbskiej.
Starać się mieć zaryglowany bagażnik, sam byłem świdkiem jak cyganie na bramkach w Macedoni dwa auta przedemną podnieśli bagażnik Słowakowi, zapieprzyli torbe i poszli w chaszcze, a tak to wszędzie trzeba na nich uważać.
Opłata na bramkach w Macedoni 1-1E 2-2E 3-1E, oczywiście chcą więcej, nie pytać ile, tylko mięć przygotowane euro i płacić.
Paliwo najtajsze w Macedomi ok.1.05E za litr warto zrobić zapasy na ostatniej staji na granicy przy wjeździe do Grecji.
Można jechać w ciemno bo zawsze w Sarti jest troche miejsc wolnych, jak zadzwonisz i zarezerwujesz to zapłacisz o jakieś 10E więcej.
Ja zabieram zawsze jedzenko z Polski i mam gdzieś poprawność jaką tu na forum wyznają co nie którzy userzy.
Ceny zarezerwowanej wcześniej kwatery cztero osobowej 2+2 z tarasem, widok na plaże i morze w pierwszym rządzie zabudowy to: przełom lipca sierpnia 60E, sierpień po 15-stym 45E wrzesień 30E.
Standard kwater jest co prawda troche gorszy niż na chorwacji ale nie o wiele, reszta bezcenna!
Pozd.
p.s. Ostatnie dwdziesciapięć km. przed Sarti okropne zakręty serpentyny, prosze bardzo tam uważać bo zmęczenie na końcu daje w kość!!!
Ostatnio edytowano 10.02.2012 14:13 przez
paliop, łącznie edytowano 1 raz