Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.02.2013 11:50

cronaturki napisał(a):My byliśmy niedawno w Zubercu.. Nocowaliśmy tam przy okazji wygrzewania sie w Tatralandii :)

Jak wyglądają warunki narciarskie, gastronomia i zakwaterowanie.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 12.02.2013 14:13

Tutaj pisze się o polskich górach więc nie zaśmiecam.
Jeśli ktoś jest zainteresowany informacjami nt. ośrodków Gitschberg-Jochtal-Plose we włoskich Dolomitach zapraszam do mojej relacji :papa: .
gory-polskie-i-nie-tylko-zima-i-nie-tylko-t39487-195.html
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.02.2013 14:25

Potter napisał(a):Tutaj pisze się o polskich górach więc nie zaśmiecam.

Nie tylko o polskich :)

Jakiś czas temu, zgodnie z sugestią Podszywacza, zmieniłam tytuł wątku z "Dokąd na narty w Polsce?" na "Dokąd na narty?" Można pisać o nartach nawet w Turcji (widziałam ostatnio taką reklamę ;))

Pisałam tutaj np. o kilkudniowych czeskich wypadach na deski, ale relacje z dłuższych narciarskich wyjazdów też umieściłam w osobnych wątkach - W Polsce już nie jeździmy... i Bella Alta Badia...

Właśnie sobie pomyślałam, żeby zebrać wszystkie relacje o nartowaniu i zrobić spis treści na pierwszej stronie :idea:
(Ten wątek był założony trochę w innym celu, ale skoro tak ewoluował ;))

Może się zbiorę w sobie i zrobię to niedługo.

Pozdrav :papa:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 13.02.2013 21:05

Cześć Maslinka, z wypiekami na twarzy przeczytałem Twoją relację z Alta Badii. Jestem na etapie przygotowań do wyjazdu w marcu w tamte strony a dokładniej na Kronplatz z zamiarem jednodniowego odwiedzenia Sella Rondy. Fajna relacja, gratuluję i dziękuję!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2013 21:12

podszywacz napisał(a):Cześć Maslinka, z wypiekami na twarzy przeczytałem Twoją relację z Alta Badii. Jestem na etapie przygotowań do wyjazdu w marcu w tamte strony a dokładniej na Kronplatz z zamiarem jednodniowego odwiedzenia Sella Rondy. Fajna relacja, gratuluję i dziękuję!

Cześć Podszywacz. Gdzieś Ty był?
A byłeś już na Sella Rondzie?
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 13.02.2013 21:17

Serce w pasy napisał(a):
podszywacz napisał(a):Cześć Maslinka, z wypiekami na twarzy przeczytałem Twoją relację z Alta Badii. Jestem na etapie przygotowań do wyjazdu w marcu w tamte strony a dokładniej na Kronplatz z zamiarem jednodniowego odwiedzenia Sella Rondy. Fajna relacja, gratuluję i dziękuję!

Cześć Podszywacz. Gdzieś Ty był?
A byłeś już na Sella Rondzie?

Witaj,
We Włoszech jeszcze nigdy nie byłem, zrażony austriacką pogodą udaję się tam po raz pierwszy, właśnie w marcu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2013 21:20

Na Sella Rondę dobrze się ubierzcie. Połowę trasy zjeżdżasz w dół, a drugą połowę ( może nawet dłużej) podciągasz się wyciągami. Można zmarznąć. No chyba, że będzie piekna pogoda.

PS.
Mnie Włochy nie zachwyciły, ale podobno byłem w najgorszej miejscowości w jakiej mogłem być we Włoszech.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 13.02.2013 21:30

No właśnie po relacji Maslinki mam mieszane uczucia - głównie dotyczące infrastruktury. Jadę tam właśnie dla pogody, w marcu jak mniemam musi być pogoda jak drut. I Kronplatz, góra na której dominują niebieskie trasy, to wybór żony która kiepsko jeździ. Z racji marca zmarznąć się nie obawiam (mam nadzieję), testuję właśnie odzież termoaktywną. Rewelacja! Na sam spód bielizna termoaktywna (kpl niedrogi za ok 80 zł), bluza (też termoaktywna z jakimiś tam jonkami srebra :wink: ) a na wierzch dość cienka kurtka Killtec (3). Na Chopoku w zeszłym roku (wtedy jeszcze bez bluzy, czyli sama bielizna i kurtka) było naprawdę ciepło. Podstawa to kupiona rok temu maska na twarz. Też świetna sprawa.

PS. A co to za miejscowość była? 8O

Serce w pasy napisał(a): Gdzieś Ty był?

Aaa, tam, wątek piłkarski przez Legię opanowany :? :cry: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2013 21:39

Problem jest taki że najpierw się zgrzejesz w dół a później dłłłłuuuuuugo wracasz krzesłem i robi się zimno. Takie moje odczucie.

Infrastruktura dramat w porównaniu z Austrią.
Ale powtarzam, ja byłem w Ortisei/ Val Gardena i to podobno jest najgorszy region Włoch jaki można wybrać, tak mówią znawcy Włoch. Może na przełamanie pojadę raz jeszcze w inny region.
Podobno Madonna jest warta zobaczenia.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.02.2013 21:41

Cześć Podszywacz :) Dzięki za miłe słowa.

O infrastrukturę na Kronplatzu nie musisz się martwić, akurat tam są nowe wyciągi, głównie gondolki. My niestety tam nie szusowaliśmy. W dniu, w którym mieliśmy pojechać na Kronplatz, wylądowałam niedaleko co prawda, w Brunico, ale... w szpitalu... Zresztą pewnie czytałeś w relacji :)

Trzymam kciuki za pogodę! :D
Ostatnio edytowano 13.02.2013 21:42 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2013 21:42

podszywacz napisał(a):
Serce w pasy napisał(a): Gdzieś Ty był?

Aaa, tam, wątek piłkarski przez Legię opanowany :? :cry: :wink:

Podeślij linka bo mam nowego kompa i nie wszystkie powiadomienia mi schodzą.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 13.02.2013 21:45

Nie wiem czy używasz takiej odzieży ale odkąd ją używam problem zimna się skończył. Bawełna błędnie używana przez wiele osób, po namoknięciu staje się jak zimny kompres i stąd robi się zimno. W odzieży termoaktywnej nawet po dużym wysiłku wszystko ściągam suche. Może w tym leży problem? Val Gardena najgorszy ośrodek 8O ? Myślałem że to włoski absolutny "top of the line". Bardzo chwalą Livigno ale ja tam się nie wybiorę ze względu na umiejętności żony :(

pilka-nozna-puchary-2012-2013-t33577-2295.html

Żartowałeś z tym linkiem?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2013 21:55

podszywacz napisał(a):Nie wiem czy używasz takiej odzieży ale odkąd ją używam problem zimna się skończył. Bawełna błędnie używana przez wiele osób, po namoknięciu staje się jak zimny kompres i stąd robi się zimno. W odzieży termoaktywnej nawet po dużym wysiłku wszystko ściągam suche. Może w tym leży problem? Val Gardena najgorszy ośrodek 8O ? Myślałem że to włoski absolutny "top of the line". Bardzo chwalą Livigno ale ja tam się nie wybiorę ze względu na umiejętności żony :(

Mam wszystko termoaktywne, ale kurtka zatrzymuje, mimo, że specjalistyczna Brugi. Ale jak fest się zgrzeję, to później gdy mnie przewieje na wyciągu to jakiś chłodek się pojawi.

Nie żartowałem z linkiem. Dzięki.

A propos dziś właśnie nabyłem karnecik :)
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 13.02.2013 22:06

Serce w pasy napisał(a):. A propos dziś właśnie nabyłem karnecik :)

Gratulacje. A ja karneciku nie kupię. Taki ze mnie kibic sukcesu ;) A tak na poważnie, protestuję przeciwko chorej polityce klubu, tej szkoleniowej i tej transferowej. Poza tym przez kiepskie miejsce w tabeli mecze są np. w niedzielę o 14.00. Sorry, wolę ten czas spędzić z rodziną lub w górach na wycieczce niż pasjonować się meczem o wszystko z jakimś Podbeskidziem. Chodzą słuchy że klub ma być kupiony przez Food Care bo Bogusiowi się znudziło finansowanie. Jeżeli klub chce mieć taniość to będzie mieć puste trybuny. Ale to już temat na inny wątek.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 14.02.2013 10:04

podszywacz napisał(a):No właśnie po relacji Maslinki mam mieszane uczucia - głównie dotyczące infrastruktury.

To przeczytaj moją :lol: .

Infrastruktura na pewno gorsza niż w Austrii, ale jak trafisz z pogodą, a w marcu w Dolomitach raczej powinieneś trafić, to za podgrzewaną kanapą czy kanapą z osłoną nie zatęsknisz. Tras tyle, że kolejek i tak nie ma, nawet jak kanapa jest tylko czteroosobowa. Chyba, że na Sellarondzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone