Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.02.2013 12:42

Polecam, kilka razy przetestowany nocleg: http://www.apartmany-studia.sk/

FUX napisał(a):Tak mnie kusi wyjazd w pierwsze święto do nowego roku.

Tyyyle jeszcze czasu ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.02.2013 13:04

Byłem 2x w Białce w tym okresie i byłoby fajnie, gdyby nie te tłumy i cukier zamiast śniegu.
Zaczynaliśmy o 9ej i o 1ej schodziliśmy ze stoku. Zero frajdy z jazdy. Dlatego szukam czegoś alternatywnego.
Powiedzcie jeszcze, czy knajpki, jedzonko, etc. porównywalne cenowo z RP, czy drożej/taniej. Trzeba jakoś budżet oszacować.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 19.02.2013 13:23

FUX napisał(a):Byłem 2x w Białce w tym okresie i byłoby fajnie, gdyby nie te tłumy i cukier zamiast śniegu.
Zaczynaliśmy o 9ej i o 1ej schodziliśmy ze stoku. Zero frajdy z jazdy. Dlatego szukam czegoś alternatywnego.
Powiedzcie jeszcze, czy knajpki, jedzonko, etc. porównywalne cenowo z RP, czy drożej/taniej. Trzeba jakoś budżet oszacować.

Jest drożej, w końcu to strefa Euro. Bary rozsiane są praktycznie przy każdym wyciągu. Popatrz tu:

Obrazek

Kupić tam możesz napoje zimne i gorące (ostatnio płaciłem za Sprite'a coś około 3,5 E). Jedzenie to dania gotowe, spaghetti, wyprażany syr z hranolkami :) , kotlecik, pizza, itp. Porcja w zależności od tego co jesz od około 6-9 Euro.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.02.2013 13:28

A za kilka tygodni:

Obrazek

:D

Obrazek

I jak tu potem do takiej Białki pojechać? :?
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.02.2013 13:37

podszywacz napisał(a):A za kilka tygodni:

Obrazek

Za Kronplatz-em nie przepadam, ale trasę której końcówkę akurat pokazujesz parę razy pokonaliśmy :lol: . Tutaj jest podgrzewana kanapa - dobrze rozpoznaję ?
A masz doświadczenie w jeździe w Dolimitach w marcu/kwietniu ? My wybieramy się obok na Wielkanoc i nie bardzo wiemy czego się spodziewać ...
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.02.2013 13:44

Potter napisał(a):Za Kronplatz-em nie przepadam, ale trasę której końcówkę akurat pokazujesz parę razy pokonaliśmy :lol: . Tutaj jest podgrzewana kanapa - dobrze rozpoznaję ?
A masz doświadczenie w jeździe w Dolimitach w marcu/kwietniu ? My wybieramy się obok na Wielkanoc i nie bardzo wiemy czego się spodziewać ...

Kronplatz wybrała szanowna małżonka "bo dużo niebieskich". Ja tam przywiązany sznurkiem do tego ośrodka nie będę, wykupuję Dolomiti Superski i wszystkie ośrodki w zasięgu godziny jazdy (chociażby Sella Ronda). Doświadczenia jazdy we Włoszech w ogóle nie mam, wcześniej była Austria, lecz kiepska tam pogoda spowodowała pomysł na Włochy. Odnośnie warunków śniegowych w marcu/kwietniu, jest to loteria, ja spodziewam się na dole wiosny na górze około zera. Śniegu na pewno nie zabraknie, odpukać w razie katastrofy jest Marmolada z lodowcem.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 22.02.2013 13:57

podszywacz napisał(a):Odnośnie warunków śniegowych w marcu/kwietniu, jest to loteria, ja spodziewam się na dole wiosny na górze około zera. Śniegu na pewno nie zabraknie, odpukać w razie katastrofy jest Marmolada z lodowcem.

W kwietniu w Dolomity bym się nie wybierała. A w marcu? Polecam zaczynać jazdę wcześnie rano, a popołudniu wybierać północne stoki. Tak czy siak strasznie Wam zazdroszczę, bo ja w tym roku jestem uziemiona :cry: .

Początek marca zapowiadają śnieżny
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.02.2013 14:12

marze_na napisał(a):
podszywacz napisał(a):Odnośnie warunków śniegowych w marcu/kwietniu, jest to loteria, ja spodziewam się na dole wiosny na górze około zera. Śniegu na pewno nie zabraknie, odpukać w razie katastrofy jest Marmolada z lodowcem.

W kwietniu w Dolomity bym się nie wybierała. A w marcu? Polecam zaczynać jazdę wcześnie rano, a popołudniu wybierać północne stoki. Tak czy siak strasznie Wam zazdroszczę, bo ja w tym roku jestem uziemiona :cry: .

Początek marca zapowiadają śnieżny

O! Fajna prognoza pogody bo Accuweather mam już dość, pogoda na kilka kolejnych dni potrafi się zmieniać jak w kalejdoskopie. Z tą zazdrością to tak nie do końca, kilka lat temu miałem wykupioną Austrię na styczeń, moje dziewczyny strasznie się pochorowały i nici z wyjazdu, na szczęście zadziałała opcja zwrotu kosztów wyjazdu, za zwrot wykupiliśmy wyjazd na marzec 8)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 22.02.2013 14:21

Ta prognoza jest niezła, zwłaszcza krótkoterminowo. W dłuższej perspektywie potrafi się diametralnie odwrócić.
Największą zaletą jest to, że prognozuje dla górskich szczytów (Marmolada :)). W zeszłym roku będąc w Austrii sprawdzaliśmy rano jaka będzie pogoda na górce, po której zamierzaliśmy jeździć i sprawdzało się niemal do godziny i zachmurzenie i wielkość opadów (bo z pogodą niestety nie trafiliśmy).
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.02.2013 14:26

marze_na napisał(a):(Marmolada :))

8O Niezłe temperatury na tej (a może w tej) Marmoladzie mają :wink:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.02.2013 14:35

Widzę, ze macie podobne zdanie do mnie.
Ja też ze wzgęldu na pogodę zamieniłam Austrię na Włochy.
Też mam nadzieję na wiosnę na dole i narty na górze :lol: .
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.02.2013 14:50

Potter napisał(a):Za Kronplatz-em nie przepadam

Mogłabyś rozwinąć temat? Zaczynam się martwić... :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.02.2013 17:18

Potter napisał(a):Ja też ze wzgęldu na pogodę zamieniłam Austrię na Włochy.

A ja w tym roku Austria, ale 7km od włoskiej granicy... więc będzie szusowanie w Austrii przy włoskiej pogodzie ;)
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 24.02.2013 00:00

Wieczorne szusowanie w Kasinie Wielkiej na nowym sprzęcie. Poezja. Ratrakują po całym dniu od 16.00-17.00. Potter, rozwiń proszę temat tego Kronplatz'u dlaczego Ci nie pasił.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.02.2013 09:25

Roxi napisał(a):
Potter napisał(a):Ja też ze wzgęldu na pogodę zamieniłam Austrię na Włochy.

A ja w tym roku Austria, ale 7km od włoskiej granicy... więc będzie szusowanie w Austrii przy włoskiej pogodzie ;)

A co, na południowe stoki już się łapiesz? :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone