Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Weekendowe wędrówki myszy: RZYM

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
maslinka
Weteran
Re: Weekendowe wędrówki myszy: WIELKANOCNE Tireno-Adriatico

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.04.2016 18:19

Mysza, te czarne jeansy to ze Stradivariusa?
Mam takie same :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.04.2016 18:30

Nooooooooo nareszcie coś się ruszyło :oczko_usmiech: :smo: .

mysza73 napisał(a):Fasada katedry wygląda pięknie ... o wnętrzu niestety się nie wypowiem ... gdyż zamknięto nam drzwi przed nosem :evil: :evil: :evil:

Popatrzysz sobie u nas :wink: . Ale moim zdaniem nie ma powodu, żeby specjalnie rozpaczać :? .

mysza73 napisał(a):Zbliża się czas sjesty ... co widać po pustoszejących uliczkach ...
No a my akurat zgłodnieliśmy ... :roll: :wink:
Rozglądamy się za jakąś trattorią ... ale w kilku miejscach grzecznie informują nas, że nie ma zmiłuj ... sjesta ...

W nasz weekend na placu przy katedrze był targ taaaaaaaaaaaaakich pyszności :hearts: , że jeszcze dzisiaj dostaję ślinotoku jak sobie przypomnę. Oj gdzie jak gdzie, ale w Ferrarze sjesta nie była problemem 8) .

mysza73 napisał(a):Marzena mi wspomniała, że Via delle Volte jest obowiązkowym miejscem w Ferrarze ... absolutnie się zgadzam :!: :P

Nie miałam wątpliwości, że Ci się spodoba :D .
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 16.04.2016 19:10

To się porobiło! Kościoły przed Myszą zaczęli zamykać :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.04.2016 19:52

Tort z jajecznicą 8O 8O 2in1 :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 16.04.2016 20:20

maslinka napisał(a):Mysza, te czarne jeansy to ze Stradivariusa?
Mam takie same :D

Tak, ze Stradivariusa :oczko_usmiech: ,
ale już ich nie mam ... moje dziecko stwierdziło, że lepiej w nich wygląda :roll: :evil:

marze_na napisał(a):Nooooooooo nareszcie coś się ruszyło :oczko_usmiech: :smo: .

Ruszyło się ... bo po obejrzeniu FF LM stwierdziłam, że ten nasz wczorajszy mecz nie był taki zły :roll: 8O :wink:

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Fasada katedry wygląda pięknie ... o wnętrzu niestety się nie wypowiem ... gdyż zamknięto nam drzwi przed nosem :evil: :evil: :evil:

Popatrzysz sobie u nas :wink: . Ale moim zdaniem nie ma powodu, żeby specjalnie rozpaczać :? .

No to mi ulżyło nieco :smo:

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Zbliża się czas sjesty ... co widać po pustoszejących uliczkach ...
No a my akurat zgłodnieliśmy ... :roll: :wink:
Rozglądamy się za jakąś trattorią ... ale w kilku miejscach grzecznie informują nas, że nie ma zmiłuj ... sjesta ...

W nasz weekend na placu przy katedrze był targ taaaaaaaaaaaaakich pyszności :hearts: , że jeszcze dzisiaj dostaję ślinotoku jak sobie przypomnę. Oj gdzie jak gdzie, ale w Ferrarze sjesta nie była problemem 8) .

My też mieliśmy targ ... ale z ciuchami :roll: i to nie tych czołowych włoskich projektantów mody :roll: ... a może ja się nie znam :? :oops: :wink:

Sara76 napisał(a):To się porobiło! Kościoły przed Myszą zaczęli zamykać :mrgreen:

No świat na głowie staje :roll: :wink: ,
a te "moje" kościołt, to tak jak Maslinka z piwem :wink: , gdzie bym nie chodziła zawsze już będę myszą kościelną :wink:

piekara114 napisał(a):Tort z jajecznicą 8O 8O 2in1 :wink:

Nie próbowałam, ale wyglądało ładnie :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.04.2016 20:59

mysza73 napisał(a):a te "moje" kościołt, to tak jak Maslinka z piwem :wink: , gdzie bym nie chodziła zawsze już będę myszą kościelną :wink:

:lol:

No tak, kościoły to Twoja szuflada :mrgreen:

Ja bym jeszcze przykleiła Ci etykietkę wroga zimy i tego białego :mrgreen:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 17.04.2016 06:38

mysza73 napisał(a):
Beata W. napisał(a):Obawiam się, że możecie przepaść, Ateny są naprawdę super a widok na Ateny z Akropolu.... bezcenne :D

To co, może jednak nie ryzykować ... :? :smo:

Ryzykować, kto nie ryzykuje ........ :wink: A w tym przypadku zdecydowanie warto :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.04.2016 10:28

maslinka napisał(a):Ja bym jeszcze przykleiła Ci etykietkę wroga zimy i tego białego :mrgreen:

Akurat TO, to jest absolutna prawda :mrgreen:

Beata W. napisał(a):
mysza73 napisał(a):
Beata W. napisał(a):Obawiam się, że możecie przepaść, Ateny są naprawdę super a widok na Ateny z Akropolu.... bezcenne :D

To co, może jednak nie ryzykować ... :? :smo:

Ryzykować, kto nie ryzykuje ........ :wink: A w tym przypadku zdecydowanie warto :papa:

Czyli jedziemy ... :smo:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 17.04.2016 11:25

UFF nadrobiłem....

mysza73 napisał(a):Prawda że całkiem nieźle wtopiłyśmy się grono studentek ... :smo:
Obrazek

Studentki na ławkach - rocznik 29 ;)

mysza73 napisał(a):A tuż obok Basilica di Sant'Eustorgio (zamknięta ofkors :roll: )

A co Ty chciałaś Mycha, żeby w Italii o 13,50 bazylika była otwarta? ;)

Plażing na dachu Katedry i widoki z niej - boskie!

A co to było to KIKO?

mysza73 napisał(a):
piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ale dziś z Potter fajny plan na jesień 2016 uknułyśmy :oczko_usmiech:
To może jakieś szczególiki na priv?

Jutro rano Ci skrobnę :smo:

SŁUCHAM? NO SŁUCHAM??

O TYCH ANTENACH!!

mysza73 napisał(a):Allora :!: :mrgreen:
WIELKANOCNE Tireno-Adriatico 8)

----------------------------FERRARA-------------------------------

Ferrarą jestem bardzo zainteresowany, w 2010 roku podczas pobytu na "Riwierze Rimini" mieliśmy tam dotrzeć, jednak nie udało się

Mycha tak BTW to Ty byłaś już 9 razy w Italii? APULIA będzie 10 wyjazdem do Włoch?????

Jesteś dużo lepsza ode mnie: ja tylko:
2010 - Emilia - Romania (Umbria, Liguria, Toskania)
2011 - RZYM
2013 Apulia (Kampania, Asyż itd)
2014 - Garda, Liguria, Dolomity

:(

chlip
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.04.2016 11:47

marze_na napisał(a):Tu i teraz faworytem jest Sycylia 8)
mysza73 napisał(a):będę miała gotowy i najbardziej wiarygodny przewodnik :smo:

Cześć dziewczyny.

Skoro mowa o przewodnikach :wink:

Mam problem z nabyciem drogą kupna przewodnika o Kampanii, albo o samym półwyspie sorrentyńskim.

W Empiku bez trudu kupiłem Włochy-Toskania, ale w trzech, które odwiedziłem nie znalazłem oprócz przewodnika po Toskanii, Wenecji i ogólnie o całych Włoszech żadnego o Kampanii.

W necie wyskakują mi mapy i przewodniki internetowe.

Gdzie kupiłyście, jeśli w ogóle kupiłyście przewodniki, albo jakiego wydawnictwa, może to pomoże.
:hut:
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 17.04.2016 12:07

Nadrobiłam 8O

Czyli teraz Ateny noooo dziewczyny szalejecie. :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.04.2016 12:44

tony montana napisał(a):UFF nadrobiłem....

Nie wierzę ... po łebkach czytałeś :roll: :nice:

tony montana napisał(a):Studentki na ławkach - rocznik 29 ;)

Na naukę nigdy nie jest za późno :oczko_usmiech:

tony montana napisał(a):A co Ty chciałaś Mycha, żeby w Italii o 13,50 bazylika była otwarta? ;)

A coś słyszałam o kryzysie powołań ... :roll: :wink:

tony montana napisał(a):Plażing na dachu Katedry i widoki z niej - boskie!

Polecam 8)

tony montana napisał(a):A co to było to KIKO?

Znaczy Twoja córka nie ciąga Was tam przy każdym pobycie w Italii 8O :roll: :wink: ,
kosmetyki kolorowe tam można kupić ... :roll:

tony montana napisał(a):SŁUCHAM? NO SŁUCHAM??
O TYCH ANTENACH!!

No przecie już napisałam ... jak liście zaczną opadać z drzew, to my do Aten lecimy :smo:

mysza73 napisał(a):Ferrarą jestem bardzo zainteresowany, w 2010 roku podczas pobytu na "Riwierze Rimini" mieliśmy tam dotrzeć, jednak nie udało się

Ferrara bardzo przyjemna jest, polecam ... jak będziesz w pobliżu :oczko_usmiech: ,
a "Riwiera Rimini" ... chciałam sprawdzić, czy warto może kiedyś tam powakacjować ... moje wnioski już niedługo :wink:

tony montana napisał(a):Mycha tak BTW to Ty byłaś już 9 razy w Italii? APULIA będzie 10 wyjazdem do Włoch?????

Jesteś dużo lepsza ode mnie
:(

chlip

No jak się po Kanarach i innych Portugaliach, że o Kretach nie wspomnę, lata ... :roll: :wink:

kaszubskiexpress napisał(a):
marze_na napisał(a):Tu i teraz faworytem jest Sycylia 8)
mysza73 napisał(a):będę miała gotowy i najbardziej wiarygodny przewodnik :smo:

Cześć dziewczyny.
Skoro mowa o przewodnikach :wink:
Gdzie kupiłyście, jeśli w ogóle kupiłyście przewodniki, albo jakiego wydawnictwa, może to pomoże.

Siemka Leoś :mrgreen:

ja przewodnika o Kampanii nie mam ... mam kilka pod tytułem "Włochy południowe" i tam co nieco wyczytałam o interesujących mnie miejscach ...
ale i tak najwiecej z internetu :wink:

21monika napisał(a):Czyli teraz Ateny noooo dziewczyny szalejecie. :D

Matko, wszyscy teraz o tych Atenach ... 8O ,
chyba za bardzo nie mamy z Potter wyboru i musimy tam jechać :roll: :smo:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.04.2016 12:52

mysza73 napisał(a):ja przewodnika o Kampanii nie mam ... mam kilka pod tytułem "Włochy południowe" i tam co nieco wyczytałam o interesujących mnie miejscach ...
ale i tak najwiecej z internetu :wink:

Ok.
Dzięki.

Znajduję wiele ciekawych informacji w necie, ale bardzo lubię usiąść przy kawie na wakacjach i poczytać co tam dobrego w okolicy :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.04.2016 13:00

kaszubskiexpress napisał(a):Mam problem z nabyciem drogą kupna przewodnika o Kampanii, albo o samym półwyspie sorrentyńskim.

W Empiku bez trudu kupiłem Włochy-Toskania, ale w trzech, które odwiedziłem nie znalazłem oprócz przewodnika po Toskanii, Wenecji i ogólnie o całych Włoszech żadnego o Kampanii.

W necie wyskakują mi mapy i przewodniki internetowe.

Toskania też Cię interesuje? Bo ja mam Toskania i Umbria Pascal-Itaka, i takie mniejsze: Toskania Pascal lajt oraz Toskania - Dumont.
Ten 2 i 3 dość podobne, ale ten Dumont ma bardzo szczegółową mapkę w postaci wkładki i dlatego go kupiłam.
Te 3 przewodniki uzupełniają się, choć oczywiście część wiadomości się powtarza.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 17.04.2016 13:09

kaszubskiexpress napisał(a):Gdzie kupiłyście, jeśli w ogóle kupiłyście przewodniki, albo jakiego wydawnictwa, może to pomoże.

Kampanię podbijaliśmy bez przewodnika :D . Na zaden konkretny o regionie nie trafiłam, a te ogólne po Włoszech traktują sprawę po łebkach.
Opieraliśmy się na informacjach znalezionych na forach i blogach, najbardziej przydatny i praktyczny był chyba italia-by-natalia.pl (teraz podczytuje tam sobie o Sycylii 8) )

Pozdrawiam i przyjemności z planowania życzę :D .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe