Mam takie same
.png)
.mysza73 napisał(a):Fasada katedry wygląda pięknie ... o wnętrzu niestety się nie wypowiem ... gdyż zamknięto nam drzwi przed nosem![]()
![]()
![]()
mysza73 napisał(a):Zbliża się czas sjesty ... co widać po pustoszejących uliczkach ...
No a my akurat zgłodnieliśmy ...![]()
![]()
Rozglądamy się za jakąś trattorią ... ale w kilku miejscach grzecznie informują nas, że nie ma zmiłuj ... sjesta ...
mysza73 napisał(a):Marzena mi wspomniała, że Via delle Volte jest obowiązkowym miejscem w Ferrarze ... absolutnie się zgadzam![]()
![]()
.png)
maslinka napisał(a):Mysza, te czarne jeansy to ze Stradivariusa?
Mam takie same
,marze_na napisał(a):Nooooooooo nareszcie coś się ruszyło![]()
.
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Fasada katedry wygląda pięknie ... o wnętrzu niestety się nie wypowiem ... gdyż zamknięto nam drzwi przed nosem![]()
![]()
![]()
Popatrzysz sobie u nas. Ale moim zdaniem nie ma powodu, żeby specjalnie rozpaczać
.
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Zbliża się czas sjesty ... co widać po pustoszejących uliczkach ...
No a my akurat zgłodnieliśmy ...![]()
![]()
Rozglądamy się za jakąś trattorią ... ale w kilku miejscach grzecznie informują nas, że nie ma zmiłuj ... sjesta ...
W nasz weekend na placu przy katedrze był targ taaaaaaaaaaaaakich pyszności, że jeszcze dzisiaj dostaję ślinotoku jak sobie przypomnę. Oj gdzie jak gdzie, ale w Ferrarze sjesta nie była problemem
.
Sara76 napisał(a):To się porobiło! Kościoły przed Myszą zaczęli zamykać
piekara114 napisał(a):Tort z jajecznicą![]()
2in1
.png)
mysza73 napisał(a):a te "moje" kościołt, to tak jak Maslinka z piwem, gdzie bym nie chodziła zawsze już będę myszą kościelną
![]()
.png)
mysza73 napisał(a):Beata W. napisał(a):Obawiam się, że możecie przepaść, Ateny są naprawdę super a widok na Ateny z Akropolu.... bezcenne

.png)
maslinka napisał(a):Ja bym jeszcze przykleiła Ci etykietkę wroga zimy i tego białego
Beata W. napisał(a):mysza73 napisał(a):Beata W. napisał(a):Obawiam się, że możecie przepaść, Ateny są naprawdę super a widok na Ateny z Akropolu.... bezcenne
To co, może jednak nie ryzykować ...![]()
![]()
Ryzykować, kto nie ryzykuje ........A w tym przypadku zdecydowanie warto

.png)
mysza73 napisał(a):A tuż obok Basilica di Sant'Eustorgio (zamknięta ofkors)
mysza73 napisał(a):piekara114 napisał(a):To może jakieś szczególiki na priv?mysza73 napisał(a):Ale dziś z Potter fajny plan na jesień 2016 uknułyśmy![]()
Jutro rano Ci skrobnę
mysza73 napisał(a):Allora![]()
![]()
WIELKANOCNE Tireno-Adriatico![]()
.png)
marze_na napisał(a):Tu i teraz faworytem jest Sycylia
mysza73 napisał(a):będę miała gotowy i najbardziej wiarygodny przewodnik

.png)
tony montana napisał(a):UFF nadrobiłem....
tony montana napisał(a):Studentki na ławkach - rocznik 29
tony montana napisał(a):A co Ty chciałaś Mycha, żeby w Italii o 13,50 bazylika była otwarta?
tony montana napisał(a):Plażing na dachu Katedry i widoki z niej - boskie!
tony montana napisał(a):A co to było to KIKO?
tony montana napisał(a):SŁUCHAM? NO SŁUCHAM??
O TYCH ANTENACH!!
mysza73 napisał(a):Ferrarą jestem bardzo zainteresowany, w 2010 roku podczas pobytu na "Riwierze Rimini" mieliśmy tam dotrzeć, jednak nie udało się
,tony montana napisał(a):Mycha tak BTW to Ty byłaś już 9 razy w Italii? APULIA będzie 10 wyjazdem do Włoch?????
Jesteś dużo lepsza ode mnie
chlip
kaszubskiexpress napisał(a):marze_na napisał(a):Tu i teraz faworytem jest Sycylia
mysza73 napisał(a):będę miała gotowy i najbardziej wiarygodny przewodnik
Cześć dziewczyny.
Skoro mowa o przewodnikach![]()
Gdzie kupiłyście, jeśli w ogóle kupiłyście przewodniki, albo jakiego wydawnictwa, może to pomoże.
21monika napisał(a):Czyli teraz Ateny noooo dziewczyny szalejecie.

.png)
mysza73 napisał(a):ja przewodnika o Kampanii nie mam ... mam kilka pod tytułem "Włochy południowe" i tam co nieco wyczytałam o interesujących mnie miejscach ...
ale i tak najwiecej z internetu![]()
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Mam problem z nabyciem drogą kupna przewodnika o Kampanii, albo o samym półwyspie sorrentyńskim.
W Empiku bez trudu kupiłem Włochy-Toskania, ale w trzech, które odwiedziłem nie znalazłem oprócz przewodnika po Toskanii, Wenecji i ogólnie o całych Włoszech żadnego o Kampanii.
W necie wyskakują mi mapy i przewodniki internetowe.
Gdzie kupiłyście, jeśli w ogóle kupiłyście przewodniki, albo jakiego wydawnictwa, może to pomoże.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Gdzie kupiłyście, jeśli w ogóle kupiłyście przewodniki, albo jakiego wydawnictwa, może to pomoże.
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe