.png)
.png)
gusia-s napisał(a):Czasem tak to bywa, że lepiej spotkać się gdzieś w świecie niż koło domu
No i jednak żałuje tej wieczornej wizyty w Puciscy, patrząc na to jak z góry się prezentuje i ile ma schodków, zakamarków itp.

.png)
Aldonka napisał(a):Wspaniale. Aż zaczęłam przebierać nóżkami ze zniecierpliwienia, a do września i babskiego rejsu jeszcze tak daleko.
Normalnie pierwsze co zrobię w Sibeniku w Mandalinie jak już się z naszym Romanem III przywitam to pójdę poszukać Waszej Piccolki

.png)
wiolek_lp napisał(a):Bardzo spodobała mi się Pucisca chociaż spędziliśmt tam tylko małą chwilkęA jak patrze na Wasze zdjęcia zwłaszcza te z góry, to tym bardziej mi szkoda
Ale jest plan wrócić na Brać w 2021
Może wtedy się uda więcej zobaczyć
.png)
Katerina napisał(a):Ja za każdym razem źle trafiałam - na pochmurną i bardzo wietrzną Pucišćę, dlatego nie skradła mi serca. Źle znoszę porywiste wiatry , doprowadzają mnie do obłędu, a tam głowę urywało.
Tej rzeźby nie mogło być w 2017...zapamiętałabym ją..Dziwna jest - i ładna i brzydka zarazemKobieta ma mocno męskie rysy i wydaje się być masywniejsza od mężczyzny. Z daleka rzeźba daje wrażenie lekkości, z bliska jest "przyciężka", w założeniu miała pewnie oddawać czułość, a ja tu widzę element rywalizacji..
Ale, co ja się tam znam...
Ładny widok z góry na miasteczko...No i Dziewczyny...jak urosły![]()
.png)
"Habanero"]Oj za krótko byliśmy w Puciscy. To miasteczko to prawdziwa wizytówka wyspy
![]()
Córeczki mega podobne do rodziców .
Starsza - wykapana mamusia, a młodsza - skóra zdjęta z kapitana
.png)
amatus1 napisał(a):Świetna relacja Beatko!Super zdjęcia. Z sentymentem spoglądamy na Budapeszt i miejsca w Dalmacji.

.png)
.png)
.png)
"gusia-s"]O właśnie, już opuścić port! a czemu to nie poszliście poprzedniego dnia do najsłynniejszej szkoły kamieniarstwa po przeciwnej stronie portu?![]()
Odnośnie czyszczenia małych rybek, na jakimś filmiku widziałam jak na nabrzeżu robił to rybak.
Nacinał je tuż za skrzelami ale jakby nie do końca i energicznym ruchem tak jakby nożem odrzucał głowę a z nią wychodziły wszystkie wnętrzności i zostawała czysta rybka.
.png)
beatabm napisał(a):"gusia-s"Odnośnie czyszczenia małych rybek, na jakimś filmiku widziałam jak na nabrzeżu robił to rybak.
Nacinał je tuż za skrzelami ale jakby nie do końca i energicznym ruchem tak jakby nożem odrzucał głowę a z nią wychodziły wszystkie wnętrzności i zostawała czysta rybka.
Hmmm...ciekawie, trzeba by spróbować bo trochę czasu to czyszczenie zajmuje - na szczęście walory smakowe ten wysiłek wynagradzają![]()
![]()
.png)
slawek&gosia napisał(a):Od 4 minuty patroszenie rybeke
Wygląda rzeczywiście ekspresowo! Powrót do Nasze relacje z podróży