majkik75 napisał(a):Islandia jeszcze przede mną, ale nie trzeba mnie namawiać
Zdjęcia

piekara114 napisał(a):Fajna podróż, dużo miejsc odwiedziliście...choć dla mnie zdecydowanie za szybko... Islandia u mnie od dawna w planach, kwestia tylko kiedy...jak na razie ciężko się mi zdecydować, bo trochę dla mnie za zimno tam...
Tak, było szybko, było intensywnie i było dużo pokonanych kilometrów. Więc może w 2 tygodnie a nie tydzień?;)
Co do pogody, to podczas mojej wizyta była to pogoda wiosenna, taki kwiecień u nas. Temperatury od 5-8 w nocy, do średnio około 15 w dzień. Deszcz padał rzadko, więc pogoda była super wg mnie.
Małe podsumowanie kosztów, bo może komuś tego brakowało w mojej relacji:
- koszt wycieczki - 2850zł (w tej cenie noclegi, auto + paliwo, odbiór z lotniska, no i cały program wycieczki).
- wypożyczenie śpiwora - 100zł
- dodatkowo wykupiliśmy jeden nocleg w hostelu zamiast zarezerwowanego wcześniej pola namiotowego (coś około 270zł)
- samolot Wizzair Gdańsk - Keflavik - Gdańsk - 1800zł z 10kg bagażem rejestrowanym + wybór płatnych miejsc 180zł
- na miejscu wydałem coś około 1500zł (nie pamiętam dokładnie)
- wyżywienie grupowe około 350zł (być może ta kwota powinna znajdować się w powyższym punkcie)
- ubezpieczenie - 150zł
- dodatkowo musiałem sobie kupić wyposażenie, ubrania itd, myślę, że spokojnie wydałem na to ponad tysiaczka (materac trekingowy, folia NRC, kubek + sztućce turystyczne, latarka czołówka, buty wysokie turystyczne, raczki, cienka kurtka puchowa, spodnie przeciwdeszczowe, kurtka przeciwdeszczowa, peleryna przeciwdeszczowa, czapka i rękawiczki trekingowe)
Bieliznę termiczną, niskie buty turystyczne, softshell miałem wcześniej.
To wszystko co udało mi się spamiętać