W podziemnej części motylarni obejrzeliśmy pięknie zrobiony film przyrodniczy
.png)
, bo pień draceny smoczej nie ma słojów, więc trudno jest określić wiek rośliny. .png)
Jer napisał(a): Fajny dodatkowy punkt do odwiedzenia na Teneryfie pokazałaś.
.png)
po bardzo treściwym obiedzie, więc tego dnia nie było szans, aby wcisnąć w siebie jakieś mięsiowo. Zresztą, serwowanie mięska miało się rozpocząć dopiero około 18-tej, a w planie mieliśmy jeszcze dino-zakupy .png)
.png)
dangol napisał(a):Fotki dużego motyla o opalizujących błękitnych rozłożonych skrzydłach (Morpho peleides) nie udałosię ustrzelić, bo żaden
nie kwapił się , aby usiąść i ładnie zapozować. Jeśli już siedział, to zazwyczaj ze złożonymi skrzydłami przy karmniku
…
dangol napisał(a):muzeum małmazji, w którym wkrótce „znajdziemy się” w mojej relacji.
.png)
Lidia K napisał(a): W naszej wrocławskiej motylarni w ZOO też łatwo nie było
Lidia K napisał(a): Nie byłam i nie wiem, co to jest małmazja, bo kojarzy mi się z małpiarnią, małą azją, malezją![]()
.png)
.png)
dangol napisał(a):Jer napisał(a): Fajny dodatkowy punkt do odwiedzenia na Teneryfie pokazałaś.
W pobliżu Icod jest sporo ciekawychmiejsc do zobaczenia, sześć dni naszych wakacji mogłoby nie wystarczyć.
Gdyby nie to, że chcieliśmy zobaczyć na Teneryfie także coś nieco dalej od Icod (w dużej części były to miejscapopularne wśród turystów), mogłabym pokazać jeszcze kilka takich fajnych punktów
.
Najbradziej żałuję tego, żezabrakło nam czasu na położoną niedaleko
Icod Jaskinię Wiatru. Jeśli jeszcze kiedyś los zaprowadzi nas w te strony, to z pewnością Cueva del Viento będzie priorytetem
.