W Chorwacji sytuacja z koroną jest bardzo zła, dziś nowy rekord to 793 nowych pacjentów.
Na zmianę miejsca zamieszkania jest już za późno.
Ciebie również serdecznie pozdrawiam,
Mirko
.png)
.png)
U mnie właśnie szkoły nie są żadnymi ogniskami, a jesteśmy w czerwonej strefie od 10.10. U nas dużo zakażeń pochodzi z ognisk medycznych (DPS, szpitale, ośrodki zdrowia) i dotyczy w dużej mierze pielęgniarek. Są też zakażenia u nauczycieli, ale są to zdiagnozowane zakażenia pozaszkolne (np. dwie nauczycielki-przyjaciółki), ale wśród uczniów w tych szkołach już nie. Są też zakażenia wśród księży i poszukiwanie wiernych było..... Informacyjnie na 84 tys. mieszkańców od początku epidemii wirusa zdiagnozowano u 749 mieszkańców, co daje 0,89% populacji, a samą populację zaliczę do dość zamkniętej: bardzo mało nowych mieszkańców z zewnątrz, a koligacje rodzinne są tak gęste (sporo rodzin 2+3+), że czasem to nie wiadomo kto z kim jest w dalszym stopniu rodziną....alechandro napisał(a):Roznosi się jak diabli, z każdej strony ktoś na kwarantannie i na ogół jest tak,że szkoły są ogniskiem i od tego największe problemy.
.png)
piekara114 napisał(a):U mnie właśnie szkoły nie są żadnymi ogniskami, a jesteśmy w czerwonej strefie od 10.10. U nas dużo zakażeń pochodzi z ognisk medycznych (DPS, szpitale, ośrodki zdrowia) i dotyczy w dużej mierze pielęgniarek. Są też zakażenia u nauczycieli, ale są to zdiagnozowane zakażenia pozaszkolne (np. dwie nauczycielki-przyjaciółki), ale wśród uczniów w tych szkołach już nie. Są też zakażenia wśród księży i poszukiwanie wiernych było..... Informacyjnie na 84 tys. mieszkańców od początku epidemii wirusa zdiagnozowano u 749 mieszkańców, co daje 0,89% populacji, a samą populację zaliczę do dość zamkniętej: bardzo mało nowych mieszkańców z zewnątrz, a koligacje rodzinne są tak gęste (sporo rodzin 2+3+), że czasem to nie wiadomo kto z kim jest w dalszym stopniu rodziną....alechandro napisał(a):Roznosi się jak diabli, z każdej strony ktoś na kwarantannie i na ogół jest tak,że szkoły są ogniskiem i od tego największe problemy.
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):U nas to samo - i na szczęście moje dzieci jeszcze w podstawówce i przynajmniej najbliższe dni wciaż będą uczyć się normalnie.
.png)
wikol napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):U nas to samo - i na szczęście moje dzieci jeszcze w podstawówce i przynajmniej najbliższe dni wciaż będą uczyć się normalnie.
Uczą się normalnie ponieważ nie ma kasy na zasiłki dla rodziców dzieci z młodszych klas
Ja się cieszę gdyż mój jest w 8 klasie i lepiej by uczył się w szkole niż zdalnie. Nauka i przygotowania zdalne do egzaminów to pomyłka.
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.