Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
zbanowany
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.11.2020 15:47

baunty napisał(a):
Habanero napisał(a):
baunty napisał(a):
alechandro napisał(a):
Habanero napisał(a):Ucieszyło mnie dzisiaj to, że antymaseczkowcy płaczą
i żalą się na brak zainteresowania służb medycznych ich stanem zdrowia.
Wyśmienity żart :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że to Ty napisałeś a nie ja...zobaczyłem Twój wpis w ostatnim momencie bo mnie korciło.
Nawiązując do tego - biedactwo oj oj oj :lol:
Na dodatek chwali się, że nadal nie nosi maski...na takie osoby mam określenie "dzban" :D

Czy Was cieszy, że ludzie umierają z powodu braku opieki medycznej?? Tak niestety brzmią te posty.
Jesteście świadomi ilu ludzi cierpi przez to szaleństwo covidowe ?
Ja osobiście znam przynajmniej 4 przypadki, kiedy ludzie w sile wieku umierali z powodu odmowy pomocy w szpitalu a Was to ku...a cieszy ????
Ogarnij się jeden z drugim.
Może któryś z Was ma ku...a odwagę powiedzieć to rodzinom tych ludzi????!!!!
Podłość ludzka nie zna granic !!!
Habanero, Ty w szkole specjalnej uczysz - jakie wartości przekażesz tym młodym ludziom ???
Takie żeby się śmiać z czyjegoś cierpienia?

Ludzie, opamiętajcie się.

Cieszy :roll: absolutnie nie cieszy.. Wręcz przeciwnie.
Czytaj ze zrozumieniem i łap aluzje, bo się kompromitujesz i wychodzisz na mało bystrego (co często zarzucasz innym :idea: )
Codziennie muszę walczyć i tłumaczyć jaką rolę odgrywają obostrzenia w walce z koronawirusem. Naszej szkoły nie zamknęli i dzieciaki często mają je gdzieś, podobnie jak Ty i wielu innych userów na tym forum. O ile uczniom z niepełnosprawnością intelektualną jestem gotów wybaczyć kłopot z odbiorem rzeczywistości, o tyle ludziom w normie nawołującym do łamania obostrzeń nie :!:
To, że teraz ludzie umierają i nie ma miejsc w szpitalach zawdzięczamy takim postawom jakie tu prezentowałeś. Ty i wielu innych z KB na czele, teraz płaczecie :lol: trzeba było myśleć wcześniej co się wygaduje i robi . Twoje próby odwracania kota ogonem w dyskusji z Bogdanem i szukania winnych, poza sobą, są żałosne. Leżysz pan i robisz pod siebie.

Nie muszę łapać aluzji, doskonale wiem pod czyim adresem to pisałeś - jeśli jednak nie napisałeś otwarcie, iż piszesz żeby się kogoś zwyczajnie przyp...ć i napisałeś ogólnie i w liczbie mnogiej, to dlaczego jesteś zaskoczony, że odpowiedź także dotyczy ogółu i liczby mnogiej.
Może napisz konkretnie, że chciałeś się przy...ć do ....no wstaw tu nick.
Nie stosuj tanich chwytów i nie wplątuj tu dyskusji z Bogdanem, bo Ciebie ona nie dotyczyła i nie ma tu nic do rzeczy.

PS swoimi słowami o "łapaniu aluzji" tylko potwierdziles jedną rzecz - wiesz jaką? Wyłapałeś to?
Jeśli nie to Ci powiem - że głównym celem ( jeśli nie jedynym) tego posta, było przypi...nie się do kogoś. Treść była mniej ważna.
Urządzasz sobie osobiste wycieczki pod czyimś adresem, a później udajesz zdziwionego świętoszka.

Coś w temacie ? Czy kolejne brednie ?
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 07.11.2020 16:25

Habanero napisał(a):...

A rób jak chcesz, mi nie sprawia różnicy, czy zaczniesz pisać w temacie, czy dalej brednie. Oby Ci klawiatura tylko nie wysiadła, bo jutro sklepy nieczynne. :papa:
Załączniki:
Screenshot_2020-11-07-16-32-23-38.jpg
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.11.2020 17:56

baunty napisał(a):

A rób jak chcesz, mi nie sprawia różnicy, czy zaczniesz pisać w temacie, czy dalej brednie. Oby Ci klawiatura tylko nie wysiadła, bo jutro sklepy nieczynne. :papa:

Wiem, wiem, ciężka sprawa :? To nie Twoja wina. Wielu ludzi ma z tym problem.
Niestety w tym momencie moja rola już się kończy i nie będę w stanie Ci więcej pomóc.
Rozumiesz, brak kompetencji . Niemniej jednak, życzę Ci żeby się tam wszystko ładnie goiło
i oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2020 18:55

baunty napisał(a):

Ciekawe czy Twój interlokutor nosi maseczkę w domu...

https://forsal.pl/lifestyle/zdrowie/artykuly/8000142,ekspert-bezwzgledny-rezim-sanitarny-trzeba-przeniesc-nawet-do-wlasnych-domow.html

Zdaniem epidemiologa nawet we własnym domu warto stosować stale maseczkę, gdy się przebywa z innymi domownikami i ograniczać do minimum interakcje. "Trzeba już działać z przekonaniem, że każda osoba obok mnie może być zakażona"

Jeśli nie, to zgodnie ze swoim tokiem rozumowania też jest współwinny.

Swoją drogą, to chyba jakiś przedstawiciel nurtu ortodoksyjnego się w tym wywiadzie objawił, prof. Simon do pięt nie dorasta.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 07.11.2020 21:55

pascalek napisał(a):
baunty napisał(a):

Ciekawe czy Twój interlokutor nosi maseczkę w domu...

Nie wiem co on nosi na twarzy, ale na rękach to chyba powinien nosić rękawice bez palców, trudniej w nich pisać i być może wtedy by nadążył z szybkością myślenia za szybkością pisania :)
stachan
Koordynator forum
Re: OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 08.11.2020 09:17

Kolego baunty, po cóż kopać się z koniem - ludzie podczas czytania tylko nerwowo oblizują wargi z emocji i podniecenia, a niektórzy nawet podczas pisania. Nie warto udowadniać, że tak wielu wstydzi się swojego ciała, a tak niewielu umysłu... :mrgreen:

PS. dr Lecter & dr Zosia :lol: Najbardziej to się boję za 10 lat tych "doktorów", którzy dzisiaj egzaminy zdalnie zdają... Choć pewnie wykształcą się na publiczne pieniądze, a potem bezczelnie wyjadą do nowych ojczyzn - kształcenie w Polsce im odpowiada, ale praca i spłacenie długu wobec społeczeństwa już nie bardzo... :roll:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 08.11.2020 10:51

pascalek napisał(a):
baunty napisał(a):Przysłowiowy nóż się w kieszeni otwiera jak człowiek widzi takie akcje.
Przedwczoraj moja znajoma była na pogrzebie swojej koleżanki. Rozlał się jej woreczek żółciowy.
Karetka obwiozla ją po całym Krakowie i nigdzie nie chcieli jej przyjąć.
Dopiero w Proszowicach ją przyjęli, ale na ratunek było już za późno. Kobieta miała 39 lat.

Przypadek, o którym usłyszałem wczoraj: pacjent miał zaplanowaną pilną, wielogodzinną operację kardiologiczną. Zrobili test, wyszedł pozytywnie, objawów brak, ale zamiast na operację, trafił do jakiegoś szpitala covidowego w małej miejscowości. I tam go zapewne będą leczyli na covida, czyli czekali, aż mu wyjdzie negatywny test. Jeśli dożyje do operacji, będzie miał szczęście; jeśli nie - zostanie w statystykach "ofiarą współistnienia covid z innymi chorobami", a w niektórych mediach po prostu "ofiarą covid".

Czy rycerze ogarnęli już na czym polega pandemia Covid -19 ?
Jeżeli tak, to czas wziąć na klatę te wszystkie brednie, którymi od pół roku karmiliście ludzi. W dużym stopniu przyczyniliście się do stanu jaki obecnie mamy. Teraz Wasz płacz jest kpiną z ludzi, którzy walczą z tym syfem i umierają zarówno na niego jak i inne choroby. Baunty, jeśli masz jaja a nie wydmuszki, przyznaj się błędu i nie brnij dalej, bo już zaorał Cię nawet prof. Kuna (mniemam Twój autorytet) ...
Swoje pytanie :evil: ...
baunty napisał(a):Czy ktokolwiek jeszcze tu wierzy w tę pandemię covid-19 ?
...zadaj rodzinom , którzy stracili bliskich pośrednio lub bezpośrednio przez koronawirusa.
Wasze dramatyczne przykłady dokładnie pokazują jak wgląda ta pandemia. Pewnie wielu z nas tego nie przewidziało, ale to Ty baunty napisałeś...
...Jeśli ktoś wierzy, że uda mu się wyjechać na te wakacje do Cro, to nie unika chodzenia w kagańcu ( maseczce)- przynajmniej na zewnątrz, bo się jeszcze rozchoruje i nie pojedzie
... a teraz nóż Ci się w kieszeni otwiera widząc umierających ludzi :roll: Wolne żarty.

I na koniec hipokryto jeszcze jeden cytat do przemyślenia...
baunty napisał(a):...Szanuj koleżko zdanie innych, nawet jak jest diametralnie inne o Twojego...
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.11.2020 12:14

Habanero napisał(a):....
baunty napisał(a):Czy ktokolwiek jeszcze tu wierzy w tę pandemię covid-19 ?
...zadaj rodzinom , którzy stracili bliskich pośrednio lub bezpośrednio przez koronawirusa.
[/quote]
Posłuchaj mój drogi, Twoja zajadłość w pisaniu bzdur i wmawianiu ludziom bzdur, tylko dlatego, że mają inne zdanie niż...Ty ? Ty nie masz zdania, Ty tu po prostu pier..aż od rzeczy, a brak jakichkolwiek argumentów próbujesz nadrobić tupetem, ale i to Ci nie wychodzi.

A teraz odpowiadam na to co w cytacie:
Nie muszę szukać takiej rodziny zbyt daleko, bo akurat mi zmarła Mama w okresie 1go lockdownu. Na zawał.
Wiesz kur...a dlaczego? Nie, Ty tego nie zrozumiesz, bob dla Ciebie zawsze będzie ważniejsze"mieć rację" i skakać sobie do łbów z rozmówcami. Udowodniłeś to już niejednokrotnie.
Za każdym razem jak nie masz już argumentów, to zaczynasz to swoje pier..nie i oskarżanie innych wręcz o celowe ludobójstwo, ewentualnie naśmiewanie się z kogoś, że narzeka na brak dostępu do lekarza.
Właśnie zastraszenie ludzi i brak dostępu do opieki medycznej w znacznym stopniu przyczyniły się do śmierci m.in. mojej Mamy , a ludzie, którzy potrafią z tego kpić i jeszcze wstawiać sobie uśmieszki do wypowiedzi o tym, zawsze będą dla mnie totalnym zerem.

Jako nauczyciel WFu w szkole specjalnej, gdzieś tam się żaliłeś, że nauczyciele nie mają szacunku w społeczeństwie - może to nie kwestia zawodu a osoby, popatrz na siebie i zastanów się nad tym.
A teraz oszczędź sobie pisania kolejnych bredni, bo i tak nie będę ich czytał.
Sorry, ale dyskusja z taką osobą jak Ty, po prostu mi ubliża. :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.11.2020 12:18

Myślę że już wystarczy.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.