Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baunty
Cromaniak
Re: OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 02.11.2020 02:27

boboo napisał(a):
baunty napisał(a):wykonana metodą, która nie jest do tego przeznaczona
zbadałeś osobiście, czy tak powiedzieli na YouTube?
A wracając do Ioannidisa (kiedyś tu coś o nim wspominałeś), to często słyszę/czytam na YouTube (na błazeńskich kanałach), że jest to najczęściej cytowany epidemiolog (ma to służyć jako ważki argument).
Pewnego dnia przeczytałem świetny komentarz do tego stwierdzenia:
"a Donald Trump jest najczęściej cytowanym prezydentem USA."

Jak już nawiążesz kontakt z rzeczywistością, którą odpychasz od siebie ponieważ jej nie rozumiesz i ogarniesz także tę, która wybiega za twą jakże osobliwą percepcję, to proszę poczytaj , na początek proste i krótkie, więc większa szansa, że zrozumiesz:

Trochę o testach na Covid
Screenshot_2020-11-02-02-25-56-64.jpg

Lub pooglądaj:
https://www.facebook.com/504850440/post ... 245350441/

Jeśli po raz kolejny nie zrozumiesz niczego lub tylko w minimalnym stopniu, to nie reaguj nerwowo i agresywnie - przecież jesteś dorosłym człowiekiem ( przynajmniej fizycznie, sądząc po zdjęciach, które wstawiasz) - tylko przywołaj sobie taką sentencję: "czy ja naprawdę muszę się rozebrać aby się obnażyć, a może wystarczy, że się odezwę? "
Nie bój się pomyłek i przyznawania się do nich, ponieważ....tu sam znajdź właściwą sentencję, jest popularna - o tym, jacy ludzie się nie mylą ( Sokrates).

Koronawirus wywołujący Covid 19 ? Oczywiście, że ten koronawirus jest z nami.
..od dziesiątek lat.

Życzę miłego dnia i mniej spiny....bo to źle wpływa na organizm, a np w przypadku mężczyzn, może zaburzyć pewne reakcje , które mogą spowodować niezadowolenie u kobiet... nie ryzykuj...... zrób sobie kiedyś takie motto na nadchodzący dzień: "dziś nie będę udawał wszechwiedzącego i też nie będę się nikogo przyp....ł tylko dlatego, że nie podziela mych "jedynie słusznych" poglądów " - dasz radę, wierzę w Ciebie i oczywiście trzymam kciuki.

Pozdrawiam z Polski
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.11.2020 06:07

baunty napisał(a):i mniej spiny....bo to źle wpływa na organizm, a np w przypadku mężczyzn, może zaburzyć pewne reakcje , które mogą spowodować niezadowolenie u kobiet...
Musiało cię nieźle trafić, że tak dokładnie opisujesz objawy.
Ja na szczęście nie obawiam się tych zaburzeń - w moim wieku staje już tylko serce.
Co do wirusa i testów, poddaję się i nie będę wyjaśniał, bo to jest jak tłumaczenie Kaziukowi, że ziemia jest okrągła (mimo, że "Sie było za rzeko, nic tam sie nie zagina"), że był taki, co okrążył i nie spadł.
Pocieszeniem jest to, że sporo tutejszych userów ma rozum i rozsądek.
Kapitańska Baba
Weteran
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.11.2020 08:29

Po dwóch tygodniach nareszcie jestem wolna!!!
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 02.11.2020 10:13

boboo napisał(a):
baunty napisał(a):i mniej spiny....bo to źle wpływa na organizm, a np w przypadku mężczyzn, może zaburzyć pewne reakcje , które mogą spowodować niezadowolenie u kobiet...
Musiało cię nieźle trafić, że tak dokładnie opisujesz objawy.
Ja na szczęście nie obawiam się tych zaburzeń - w moim wieku staje już tylko serce.
Co do wirusa i testów, poddaję się i nie będę wyjaśniał, bo to jest jak tłumaczenie Kaziukowi, że ziemia jest okrągła (mimo, że "Sie było za rzeko, nic tam sie nie zagina"), że był taki, co okrążył i nie spadł.
Pocieszeniem jest to, że sporo tutejszych userów ma rozum i rozsądek.

Dzięki za odpowiedź z samego rana, obstawiłem to i dobra wódka wygrana. Jesteś wspaniały, bo dodatkowo tym cytatem zamieniłeś ją w "łiskacza" :D :D
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.11.2020 10:45

baunty napisał(a):Dzięki za odpowiedź z samego rana, obstawiłem to i dobra wódka wygrana. Jesteś wspaniały, bo dodatkowo tym cytatem zamieniłeś ją w "łiskacza" :D :D
Aż tak źle?
To żeby się napić musisz obstawiać i bawić się w hazard? Nie stać cię aby sobie kupić?

Zaprezentuj tego posta też, może wysępisz jeszcze jedną butelkę.

I tak na marginesie:
tak długo, jak nie przedstawisz "moich bzdur o bimini", to jesteś po prostu zwykłym łgarzem.
baunty napisał(a):O biminii już tyle bzdur tu napisałeś
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 03.11.2020 13:41

Po prawie dwóch tygodniach ustąpiły bóle

Został jeszcze lekki kaszel który wywołuje duszności

Dzisiaj tele porada o 17
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.11.2020 21:28

sito_zabrze napisał(a):Po prawie dwóch tygodniach ustąpiły bóle

Dzisiaj tele porada o 17

Ło boroczku
... Życzę szybkiego powrotu do pełnego zdrowia.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 04.11.2020 19:20

sito_zabrze napisał(a):Po prawie dwóch tygodniach ustąpiły bóle

Dzisiaj tele porada o 17

...dobrze słyszeć że już wracasz do zdrowia, na plus że teraz jesteś pół roku "bezpieczny".
A komentując Twój poprzedni post o objawach...to jeszcze nie był najcięższy przypadek, uwierz mi,
nie rozwodząć się zbyt długo jeszcze raz dużo zdrówka.
pozdro
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 05.11.2020 01:35

Jak to możliwe?
‼️‼️‼️„WHO zaleciło testowanie PCR na całym globie.....
Tymczasem Słowacja przeprowadziła wielki test 75% ludności (kraju). Ogłosiła dziś na stronie rządowej oficjalne dane. Nie badano mieszkańców testami PCR zalecanymi przez WHO i publikowanymi globalnie na codzień, tylko antygennymi (realna obecność aktywnego wirusa). Różnice są tak kolosalne i kompromitujące WHO, że można zrozumieć wybór Szwecji, która jako jedyna nie uznała testów PCR do walki z wirusem.
Z 10% zakażeń w testach PCR, Słowakom wyniki spadły do 1%. Poziom błędu sięgnął 90%.
Potwierdzono to, co niemieccy lekarze głosili, oraz jedyna mainstreamowa brytyjska dziennikarka na lajfie - Testy PCR dają tak błędne wyniki, że konsekwencje będą nieobliczalne ..........”
Autor: Odys Bagin‼️‼️‼️
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 05.11.2020 07:59

Only 1% of those tested gave a positive result - although the tests are antigen tests, so less accurate than PCR.
Ale światowej sławy virolog Odys Bagin wie oczywiście lepiej. Hymnowyjka Edyta G. również.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 05.11.2020 08:24

Czytałem, że komercyjne wyniki wymazów niekoniecznie były umieszczane w statystykach. Od dziś te dane będą raportowane przez MZ. Tak tylko dodam, że wszyscy "pozytywni" moi koledzy z pracy mieli robiony test komercyjnie.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 6,79cfc278
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.11.2020 08:46

boboo napisał(a):
Only 1% of those tested gave a positive result - although the tests are antigen tests, so less accurate than PCR.
Ale światowej sławy virolog Odys Bagin wie oczywiście lepiej. Hymnowyjka Edyta G. również.

A nie Jožin z Bažin?
Ostatnio edytowano 05.11.2020 17:42 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 05.11.2020 09:39

"Ural"]

Wolna :roll: :roll: :roll:

Tak, wolna. Wreszcie mogę wyjść gdzie chcę i kiedy chcę i policja przestała mnie pilnować jak najgorszego mordercę czy innego kryminalistę.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 05.11.2020 09:51

Ural napisał(a):Człowiek jest istotą słabą i kruchą. To dobrze, że pilnowali przynajmniej czułaś się bezpiecznie.

O wiele bezpieczniej czułam sie bez ich nagabywania mnie.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 05.11.2020 12:35

boboo napisał(a):

To że niczego nie zrozumiałeś nie jest niczym nowym, tak samo jak to, że znów reagujesz nerwowo i agresywnie jak przestajesz ogarniać rzeczywistość :mrgreen: ale nie poddaje się, "nie od razu Kraków zbudowano"
Przeczytaj jeszcze raz treść mojego posta i skup się na treści - stosunek liczby zakażonych do liczby wykonanych testów oraz sposób wykonywania testów.
Dane te są oficjalnie podawane przez Słowaków.
Poczytaj, zapewne i tak nic nie zrozumiesz i w dalszym ciągu będziesz trollował, ale pracuj nad sobą i nie trać wiary w siebie - kiedyś może zaczniesz rozumieć treść postów już po kilkukrotnym ich przeczytaniu.
Życzę powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki.

PS tu nasz link do tego o czym już pisałem, niestety artykuł jest długi, więc jeśli będziesz miał kolejne problemy ze zrozumieniem , to napisz tu coś o tym.
Jeśli jednak w związku z badaniami na Słowacji, ponownie zaczniesz mieć jakieś wizje związane z Edytą G. lub jakimś innym piosenkarzem/rką..no sam możesz sobie z tym nie poradzić :cry: być może będzie potrzebny ktoś z większymi kompetencjami w kwestii pojawiających się u Ciebie wizji.
Czy te wizje Cię już dręczą, czy na ten moment nie są jakieś dokuczliwe?

https://www.tvp.info/50615868/koronawir ... chne-testy
.
Ostatnio edytowano 05.11.2020 12:55 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.