Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?
napisał(a) walp » 06.11.2020 12:33
Habanero napisał(a):Ucieszyło mnie dzisiaj to, że antymaseczkowcy płaczą
i żalą się na brak zainteresowania służb medycznych ich stanem zdrowia.
Wyśmienity żart

Do niedawna miałem dwoje bliskich znajomych wśród zagorzałych antymaseczkowców i antycovidian. Miałem, bo jedna z tych osób już się nawróciła.
Kolega na wiosnę wyśmiewał wszelkie restrykcje i nakazy m. in. zasłaniania ust i nosa. Teraz zmienił zdanie po tym jak para jego przyjaciół zachorowała na Covid-19. Młodzi, wysportowani ludzie tuż po 40-stce. Ona znosi łagodnie w domu, on walczy w szpitalu. Nikt im nie zapłacił za udawanie. Kolega przerażony powiedział mi: "odszczekuję wszystko, co wcześniej mówiłem na ten temat." I to mnie cieszy. Broń Boże nie ten przypadek zachorowania, ale to, że kolega zrozumiał.
Natomiast martwi mnie nadal przypadek znajomej, która w mediach społecznościowych intensywnie promuje hasła:
-
"nie ma zgody na kolejne obostrzenia - obalamy rząd",
- "uwolnijmy nasze twarze",
- "zacznijmy szanować swoją wolność",
- "Ludzie błagam - wybudzajcie się z tej hipnozy absurdu. Korzystajcie z terapii, zgłębiajcie jak działa umysł Człowieka",
- "Kto zamyka się na życie lękiem, do tego przestaje płynąć miłość, witalność i pieniądze." To tylko niektóre z haseł z ostatniego wpisu, a mógłbym zapełnić nimi całą stronę. I ten przypadek bardzo mnie martwi, ponieważ tego typu anarchistyczne postawy nie są tylko sprawą prywatną, ale w dobie infodemii przesiąkniętej fake newsami, szkodzą innym, którzy w zalewie informacji, nie potrafią samodzielnie oddzielić plew od ziarna i zostają wciągnięci w wiry kolejnej teorii spiskowej.
P.S.
Ci wstrętni Reptilianie wmawiają nam, że Ziemia jest okrągła, a przecież my wiemy, że jest płaska.