Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran
Re: OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2020 09:19

piekara114 napisał(a):Myślę, że kwestia czasu, że i dzieci 10+ wylądują na zdalnej. (lub od klasy 5). Choć syn w 2LO to uważam, że nauka zdalna jest o d.... rozbił i wiele nie wnosi...... I o ile przedmiot typu polski czy historia jest realna do nauki to już nauki ścisłe czy informatyczne są problematyczne, zwłaszcza w profilu rozszerzonym....

Rzad już zapowiedział że zmieni podstawę programową bo nauka zdalna nie jest w stanie nic nauczyć dzieci. Tak sobie myślę - to przyszli lekarze chociażby...będą nas za kilkanaście lat tak leczyć jak dziś się uczą. Przerażenie bierze na samą myśl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2020 10:31

Jak widać nie ma reguły i wirus może pojawić się w najmniej oczekiwanym momencie. Na szczęście tych "specjalistów" chorób zakaźnych twierdzących że to ściema jest coraz mniej ale często jest tak, że ich to nawet pośrednio dotyka. Ja TV nie oglądam ale widzę to co się obecnie niestety dzieje.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 16.10.2020 12:00

......."nauka zdalna" jest niezbędna, aktualnie nowe osoby zarażone na moim terenie to nauczyciele i ich rodziny ; dzisiaj w nocy zmarł na covida ojciec jednej z "belferek".
PS Jeśli dziecko jest zdolne , to samo się nauczy tego co trzeba i to dużo więcej niż w szkole :lol:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.10.2020 14:12

lew napisał(a):PS Jeśli dziecko jest zdolne , to samo się nauczy tego co trzeba i to dużo więcej niż w szkole :lol:
zwłaszcza np. specjalistycznego programowania jak w domu sami humaniści..... Części materiału nie są się zdalnie nauczyć, zwłaszcza w odniesieniu do wymagań, kluczy na późniejszych np. maturach.....
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2020 14:17

piekara114 napisał(a):
lew napisał(a):PS Jeśli dziecko jest zdolne , to samo się nauczy tego co trzeba i to dużo więcej niż w szkole :lol:
zwłaszcza np. specjalistycznego programowania jak w domu sami humaniści..... Części materiału nie są się zdalnie nauczyć, zwłaszcza w odniesieniu do wymagań, kluczy na późniejszych np. maturach.....

albo rozwiązywania zadań z fizyki jak w podręczniku sama teoria :mrgreen: albo jezyka obcego którego naukę właśnie się zaczyna - przecież to takie proste i oczywiste :roll:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 16.10.2020 14:19

....... a na studiach ich ktoś uczy?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2020 14:24

lew napisał(a):....... a na studiach ich ktoś uczy?

a jak myślisz?

Rozmawiamy o dzieciach ze szkoły podstawowej :roll:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 16.10.2020 17:25

...... matura w podstawówce ; "pasuję" więc.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2020 17:46

"lew"]...... matura w podstawówce ; "pasuję" więc.

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2020 10:09

wikol napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):
U nas to samo - i na szczęście moje dzieci jeszcze w podstawówce i przynajmniej najbliższe dni wciaż będą uczyć się normalnie.

Uczą się normalnie ponieważ nie ma kasy na zasiłki dla rodziców dzieci z młodszych klas ;)
Ja się cieszę gdyż mój jest w 8 klasie i lepiej by uczył się w szkole niż zdalnie. Nauka i przygotowania zdalne do egzaminów to pomyłka.

Moja też w ósmej klasie i bardzo sie bała że zamkną im szkołę. Zresztą młodsza również :cry:

Nie widzę tu ani słowa o maturze :roll:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 16.10.2020 18:48

Piekara114 pisała m.in. o zdalnym uczeniu się do matury.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.10.2020 19:25

Ja pisałam o swoim odczuciu jako mamy ucznia 2kl LO, było wcześniej o tym.... .. @lew zacznij czytać uważnie, a nie to co chcesz... A jeśli czytasz nieuwaznie to chociaż myślenie uruchom, bo na koniec podstawówki też jest egzamin, dość podobny do matury tylko mniej zamieszania przy nim....
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.10.2020 19:29

Kapitańska Baba napisał(a):
lew napisał(a):....... a na studiach ich ktoś uczy?
A jak myślisz?
Chyba nie studiowales lub dawno to było, bo u mnie na AGH niecałe 20 lat temu uczyli i tlumaczyli i dot to każdego przedmiotu.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 18.10.2020 21:04

alechandro napisał(a):Jak widać nie ma reguły i wirus może pojawić się w najmniej oczekiwanym momencie. Na szczęście tych "specjalistów" chorób zakaźnych twierdzących że to ściema jest coraz mniej ale często jest tak, że ich to nawet pośrednio dotyka. Ja TV nie oglądam ale widzę to co się obecnie niestety dzieje.

Ci "specjaliści" chorób zakaźnych to zrozumieją dopiero jak ich wirus dopadnie ale może być już za późno. Nikt nie wie jak zachowa się jego organizm w przypadku zarażenia. Tok myślenia tychże specjalistów w tym niestety i wszystkowiedzących niedowiarków na forum jest porażający. Jak powiedział mi na wizycie lekarskiej Laryngolog - głupotę z tak myślącej kategorii ludzi może wyciągnąć tylko ziemia.

Pozdrawiam. Życzę zdrowia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2020 12:34

Niestety trudno się z Tobą nie zgodzić, bo to już można nazwać tylko głupotą, podobnie jak nie stosowanie się do noszenia masek. U mnie wszystko ok, dziś ostatni dzień kwarantanny, której przestrzegam mimo, że nie mam żadnych objawów. Koleżanka z którą miałem kontakt już od 9 dzień nie odczuwa smaku, poza tym czuje się bardzo dobrze na szczęście. Koledze lekarz powiedział - niech się Pan przyzwyczaja bo Pan chory nie jest ale skończy Pan jedną kwarantannę i zaraz ponownie Pan się na niej znajdzie, wszystko przez ignorantów i głupoli nie zdających sobie sprawy z powagi sytuacji. Również pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowia w tych trudnych czasach, życzę wszystkim aby bez przeszkód w przyszłym roku udali się do swojej ukochanej Chorwacji ale to w głównej mierze od nas samych zależy.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 20.10.2020 08:44

alechandro napisał(a):Jak widać nie ma reguły i wirus może pojawić się w najmniej oczekiwanym momencie. Na szczęście tych "specjalistów" chorób zakaźnych twierdzących że to ściema jest coraz mniej ale często jest tak, że ich to nawet pośrednio dotyka. Ja TV nie oglądam ale widzę to co się obecnie niestety dzieje.

Musisz odróżniać wirus/choroba od pojęcia pandemii.
Pandemia to jest najgorsze co WHO mogła odwalić gospodarce globalnej i poszczególnym krajom.
Wirus wirusem. Zbierał, zbiera i będzie zbierał swoje żniwo. Ludzkości z jego powodu nic nie grozi.
Grozi nam natomiast szok rządów poszczególnych krajów, które sobie nie radzą w żaden sposób.
Masz piękny przykład polskiego rządu, który po omacku błądzi jak dziecko we mgle.
Zamyka np. siłownie i baseny. Ja prdl.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.