.png)

kaeres napisał(a):Ciężko nie wspominać polityki skoro jest bezpośrednio powiązana z tym całym zamieszaniem, a wręcz gra pierwsze skrzypce.
Ale faktycznie zapomniałem, że w wakacje był zakaz wspominania o polityce w pokrewnym temacie.
.png)
kaeres napisał(a):alechandro napisał(a):Jak widać nie ma reguły i wirus może pojawić się w najmniej oczekiwanym momencie. Na szczęście tych "specjalistów" chorób zakaźnych twierdzących że to ściema jest coraz mniej ale często jest tak, że ich to nawet pośrednio dotyka. Ja TV nie oglądam ale widzę to co się obecnie niestety dzieje.
Musisz odróżniać wirus/choroba od pojęcia pandemii.
Pandemia to jest najgorsze co WHO mogła odwalić gospodarce globalnej i poszczególnym krajom.
Wirus wirusem. Zbierał, zbiera i będzie zbierał swoje żniwo. Ludzkości z jego powodu nic nie grozi.
Grozi nam natomiast szok rządów poszczególnych krajów, które sobie nie radzą w żaden sposób.
Masz piękny przykład polskiego rządu, który po omacku błądzi jak dziecko we mgle.
Zamyka np. siłownie i baseny. Ja prdl.
.png)
Ural napisał(a): Im głupszy naród tym więcej przypadków COVID-19.
lew napisał(a):.... niestety, ci którzy złapią na tych siłowniach i basenach potem pierwsi domagają się testów, leków itp ; a postrzeganie problemu zmienia im się o 180 stopni
alechandro napisał(a):Znam przypadek jak zakażona osoba czekając na wynik testu poszła na zajęcia fitness. Okazało się, że miała wynik pozytywny i teraz 15 osób na kwarantannie, między innymi moja kuzynka.
Nikt nie twierdzi, że na siłowniach jest dużo zakażeń, rzecz w tym, że jest tam nietrudno o zakażenie i piszę to jako miłośnik aktywności fizycznej i bywalec siłowni. Należy tutaj być obiektywnym.
.png)
.png)
Ural napisał(a):Japończyków jest 120 milionów, a zarażeń mają aktualnie około 300 dziennie. Dalej chyba nie muszę przekonywać, że jaka jest samodyscyplina narodu jego mądrość i świadomość tak jest i skala zarażeń. Reasumując odpowiem dobitnie. Im głupszy naród tym więcej przypadków COVID-19.
ŻYCZĘ ZDROWIA.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.