.png)
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Mam nadzieję że kuzyn ma już kolejne wyniki i już jest w trakcie operacji..... Masakra jak teraz pomoc wygląda....
Nie rozciągaj lokalnych problemów na cały świat.Kapitańska Baba napisał(a):Czy to jakiś matrix czy rzeczywiście świat całkowicie oszalał???
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Sytuacja z dzisiejszego wieczoru - może mądre głowy mi wytłumaczycie?
Kuzyn wije sie w domu z bólu bo chciał coś podnieść i niestety - cos pękło. Wije się z bólu. Rodzina próbuje wezwać karetkę - nie da się bo nie ma. Jadą z nim sami do szpitala. Tam lekarz orzeka że natychmiast trzeba ciąć. Ale nie trafia na stół operacyjny - przed chwilą otrzymałam informację że leży w izolatce bo jak mu powiedziano ma niepewne testy na Covid. Ma leżeć aż padnie???? I zostanie zapisany jako ofiara covida? Czy to jakiś matrix czy rzeczywiście świat całkowicie oszalał???
.png)
boboo napisał(a):Nie rozciągaj lokalnych problemów na cały świat.Kapitańska Baba napisał(a):Czy to jakiś matrix czy rzeczywiście świat całkowicie oszalał???
Jako kontrprzykład podam siebie:
5 tygodni temu zaaplikowałem sobie uraz siekierkowy.
Po niecałych 10 minutach była już karetka.
Nieco później (godzina, półtorej) po niezbędnych RTG i innych spałem już smacznie na stole operacyjnym.
Ale mimo to nie nie napisałbym, że świat (w domyśle: cały, a konkretniej: jego "myślący" mieszkańcy) jest normalny.
Acha, testu na koronawirusa mi nie robiono (chyba, że podczas narkozy).

.png)
boboo napisał(a):5 tygodni temu zaaplikowałem sobie uraz siekierkowy.
Po niecałych 10 minutach była już karetka. .
.png)
Ural napisał(a):Jeżeli Premier mówi o ograniczaniu spotkań, nie wychodzeniu z domu, przestrzeganiu reżimu itp to średnio inteligentny człowiek zrozumie.
Idiota w żaden sposób tego nie ogarnie dopóki nie trafi go wirus i nie zejdzie z tego padołu ze strachu czy na skutek niewydolności układu oddechowego.
Jak przedstawił Premier na konferencji prasowej zachorowalność ludzi młodych jest mała, wśród dzieci znikoma. Natomiast rośnie i to znacznie powyżej 50 roku życia, a najbardziej bardziej powyżej 70 roku życia co równa się bardzo często praktycznie ze śmiercią. Nosicielami są osoby nie przestrzegający dystansu - ludzie młodzi, a poszkodowani ludzie starsi.
.png)
piekara114 napisał(a):boboo napisał(a):5 tygodni temu zaaplikowałem sobie uraz siekierkowy.
Po niecałych 10 minutach była już karetka. .
5 tyg temu była inna sytuacja, nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie... . U mnie w powiecie nawet 1 łóżka kiwidiwego nie było, teraz kilka oddziałów jest przekształconych
.png)
Hmm, śledzę na bieżąco, bo - od 16.09. - 2 razy w tygodniu jestem wożony (jeszcze) do przybytków medycznych. Raz do naszej wioskowej przychodni, raz do szpitala.piekara114 napisał(a):5 tyg temu była inna sytuacja, nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie... . U mnie w powiecie nawet 1 łóżka kiwidiwego nie było, teraz kilka oddziałów jest przekształconych
Zgadzam się, bo partnerem do dyskusji dla mnie nigdy nie będziesz. Ale mimo to posłużę radą:Kapitańska Baba napisał(a):więc dalsza dyskusja nie ma sensu

boboo napisał(a):Zgadzam się, bo partnerem do dyskusji dla mnie nigdy nie będziesz. Ale mimo to posłużę radą:Kapitańska Baba napisał(a):więc dalsza dyskusja nie ma sensu
powiedz kuzynowi, że tam "leży i kwiczy" m.in. dzięki antycovidowcom/antymaskowcom. Również tym pasywnym, którzy jakoś tam te maski noszą, ale pier..olą na boki jakie to niezdrowe, grzybiczne i zabierające tlen.
Lata lecą, wzrok nie ten.anakin napisał(a):Z tego co zauważyłem partnerem do dyskusji z Tobą (...)
Ja też nie. Na szczęście istnieje coś takiego jak telefon, e-mail i inne formy komunikacji. Np. z najbliższą rodziną, jaką jest moja siostra pracująca w szpitalu w Rybniku (Polska, Śląsk),anakin napisał(a):Ja, mieszkając za granicą raczej nie wypowiadał bym się o rzeczach o których nie mam bladego pojęcia
A Trójmiasto, Pomorze, czy nawet cała Polska to jeszcze nie [cały] swiat.Kapitańska Baba napisał(a):świat całkowicie oszalał
To,anakin napisał(a):Od wczoraj 15-sto latek nie może sam wyjść z domu np.na rower, ale 70-cio latek może (tak jak do tej pory) iść do kościoła.
Mądre to?
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.