Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2020 11:55

Nie chce mi się na telefonie grzebać bo kilka kwiatków sprzed 2-3 miesięcy wrzuciłbym tutaj ale nie wierzę, że ktoś jest zdolny do takiej hipokryzji.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 24.10.2020 11:57

alechandro napisał(a):Nie chce mi się na telefonie grzebać bo kilka kwiatków sprzed 2-3 miesięcy wrzuciłbym tutaj ale nie wierzę, że ktoś jest zdolny do takiej hipokryzji.

Kolego Aleksandrze jeśli jest taka potrzeba to proszę wstawiać bo zauważyłem, że niektóre osoby z wyłączeniem kolegi dostały pomroczności jasnej.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.10.2020 12:09

Czy kolega #alechandro dalej gardzi polskimi wakacjami ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2020 12:25

wikol napisał(a):Czy kolega #alechandro dalej gardzi polskimi wakacjami ?

A co ma piernik do wiatraka bo nie rozumiem aluzji ? Moje zdanie jest zawsze takie samo i nie zmienia tego kierunek wiejącego wiatru. Wakacjami jako główny urlop - tak, weekendami nie i w listopadzie jadę do Kołobrzegu do którego jadę od kilku miesięcy i dojechać nie mogę bo zawsze coś. Rezerwacja 5 razy przekładana bo hotel nie chce oddać pieniędzy.

@Ural, odpuszczę jak mi radzi kolega przez telefon bo znowu bana dostanę za prowokacje a lubię tutaj zaglądać do innych wątków :wink:
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 24.10.2020 12:51

Kapitańska Baba napisał(a):Jadą z nim sami do szpitala. Tam lekarz orzeka że natychmiast trzeba ciąć. Ale nie trafia na stół operacyjny - przed chwilą otrzymałam informację że leży w izolatce bo jak mu powiedziano ma niepewne testy na Covid. Ma leżeć aż padnie???? I zostanie zapisany jako ofiara covida?

@lew to nie moja diagnoza a lekarza z izby przyjęć.

@lew Twierdzisz że maseczki to jest antidotum na wszystko, to czemu we Francji czy Hiszpanii gdzie lockdown już jest od kilku tygodni, maski od września nawet w biurach a codziennie są notowane rekordy zakażeń/testów?
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.10.2020 13:19

.....skoro nie jest to twoja diagnoza ,czyli się na tym "nie znasz" , tak jak na zasadności noszenia masek, to po co pisać
Ostatnio edytowano 24.10.2020 13:24 przez lew, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.10.2020 13:22

lew napisał(a):.....skoro nie twoja diagnoza ,czyli się tym "nie znasz" , tak jak na zasadności noszenia masek, to po co pisać

A Ty się tak znasz że wciaż piszesz? Kiedyś już prosiłam - pokaż swój dyplom lekarzu :roll:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 24.10.2020 13:54

surfing napisał(a):to czemu we Francji czy Hiszpanii gdzie lockdown już jest od kilku tygodni, maski od września nawet w biurach a codziennie są notowane rekordy zakażeń/testów?
Od sierpnia ukarano w ten sposób kilka tysięcy osób, z czego ponad 2 tys. w aglomeracji Madrytu.
źródło: https://wydarzenia.interia.pl/raporty/r ... Id,4813120
A ilu jest "niezłapanych"? :roll:

Czy naprawdę tak trudno pojąć, że maska i odstęp nie tyle powstrzymują epi/pandemię, ile ją spowalniają?
I to już jest bardzo duży plus.
"Stabilna pozycja boczna, tętno 70."
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 24.10.2020 14:07

wikol napisał(a):Najbardziej wygadani są ci którzy nie mieli styczności z wirusem lub tej styczności nie miała najblizsza im osoba.
Tak jak u nas w robocie. Najbardziej wyszczekani i najmądrzejsi to ci bez wykształcenia wyższego i studiów ;)

Proszę Cię. Jestem chyba jedyny u mnie w biurze, który ma wykształcenie średnie. I chyba najbardziej trzymajacy dystans itp, wręcz narażajacy się na żarty ze strony innych. Mimo, że 1/4 ekipy jest obecnie zakażona.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.10.2020 14:23

......"Czy naprawdę tak trudno pojąć, że maska i odstęp nie tyle powstrzymują epi/pandemię, ile ją spowalniają?
I to już jest bardzo duży plus" . Niektórzy są mądrzejsi :lol: Inaczej
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 24.10.2020 14:29

boboo napisał(a):...
Czy naprawdę tak trudno pojąć, że maska i odstęp nie tyle powstrzymują epi/pandemię, ile ją spowalniają?
I to już jest bardzo duży plus.
"Stabilna pozycja boczna, tętno 70."

Czy warto Bogdanie na ten ocean głupoty wypływać :wink: ?
Na podobne pytania odpowiadam dzieciom w szkole specjalnej.
Zdrówka życzymy i pozdrawiamy :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2020 14:32

Kapitańska Baba napisał(a):A Ty się tak znasz że wciaż piszesz? Kiedyś już prosiłam - pokaż swój dyplom lekarzu :roll:

Przyganiał kocioł garnkowi ale przecież to ty jesteś znawcą, która zna się na "fszystkim", wiele razy prosiłem cię abyś skończyła pisać dyrdymały ale jak pisałaś głupoty tak nadal to robisz. Gdybyś była choć trochę bystra, wyczytałabyś między wierszami, że duża część użytkowników ma cię powyżej uszu. Oczywiście, masz też swoich zwolenników jak każdy ale to mniejszość na którą głównie składają się ci, którzy pod pretekstem polemiki osób trzecich próbują coś pocisnąć w moją stronę ale nie będę ich przywoływał. Wiele osób z tego forum mi radziło aby z tobą nie dyskutować bo nie warto ale kiedy czyta się twoje pierdoły to ziemniaki w piwnicy gniją.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.10.2020 14:43

alechandro napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):A Ty się tak znasz że wciaż piszesz? Kiedyś już prosiłam - pokaż swój dyplom lekarzu :roll:

Przyganiał kocioł garnkowi ale przecież to ty jesteś znawcą, która zna się na "fszystkim", wiele razy prosiłem cię abyś skończyła pisać dyrdymały ale jak pisałaś głupoty tak nadal to robisz. Gdybyś była choć trochę bystra, wyczytałabyś między wierszami, że duża część użytkowników ma cię powyżej uszu.

Duża część uzytkiwników czyli Ty i Twój przyjaciel kogut ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2020 14:51

Miałem rację, że nie przywoływałem :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 24.10.2020 16:01

wikol napisał(a):Najbardziej wygadani są ci którzy nie mieli styczności z wirusem lub tej styczności nie miała najblizsza im osoba.
Tak jak u nas w robocie. Najbardziej wyszczekani i najmądrzejsi to ci bez wykształcenia wyższego i studiów ;)

Aleś Ty "Mundry". Wykształcenie, studia Wikol to nie wszystko. Inteligencję, wychowanie Wikol wynosi się z domu, wyssane z mlekiem Matki lub je się nabywa bez względu na status społeczny. Twój tok myślenia jest nie na miejscu i obraża ciężko pracujących pracowników fizycznych, rolników, górników, hutników, techników itp. Wikol z tego środowiska wywodzą się naukowcy, prawnicy, lekarze, inżynierowie pracujący na prestiżowych stanowiskach w renomowanych firmach, klinikach itp.

Może u Ciebie w "robocie" jest inaczej :D

Stefan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.