Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robertms
Cromaniak
Re: Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Postnapisał(a) robertms » 10.08.2020 16:24

Kapitańska Baba napisał(a):
alechandro napisał(a):Adaśko, nie wiem o co ci chodzi ale zmień leki :papa:

Nigdy nie przestanie mnie dziwić tolerancja dla takich odzywek na tym forum :cry:

Śmiech przez łzy..., nie tylko na tym forum... ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2020 16:36

Adaśko, robertms i kapitańska baba...cóż za doborowe towarzystwo wzajemnych lizusów reaguje na każdy mój wpis, rozpiera mnie duma :lol:
Adaśko to już as do sześcianu, założył konto tylko po to aby mnie pouczać :papa:
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 10.08.2020 16:45

a propos lizuso(w)stwa (nie mialem nigdy z tym do czynienia, wiec nie znam do konca pisowani)..., chyba w tym wątku, ktos juz zgrabnie cie wspomnial - wiecej wazeliny... :)

poZdrówka!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2020 16:49

Dziękuję za poZdrówka ale masz z tym do czynienia teraz. Gdzie Twoja przyjaciółka forumowa tam i Ty :papa:
Adasko75
Podróżnik

Postnapisał(a) Adasko75 » 10.08.2020 16:50

alechandro napisał(a):Dziękuję za poZdrówka ale masz z tym do czynienia teraz. Gdzie Twoja przyjaciółka forumowa tam i Ty :papa:

cham chamem
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 10.08.2020 16:52

Nie denerwuj sie, spokojnie, jestes na urlopie...
Odpuść... :)
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 10.08.2020 16:53

Adasko75 napisał(a):
alechandro napisał(a):Dziękuję za poZdrówka ale masz z tym do czynienia teraz. Gdzie Twoja przyjaciółka forumowa tam i Ty

O, przepraszam, ze sie wtrancam..., to bylo do mnie... :)
piekarz
Cromaniak

Postnapisał(a) piekarz » 10.08.2020 16:53

alechandro napisał(a):Adaśko, robertms i kapitańska baba...cóż za doborowe towarzystwo wzajemnych lizusów reaguje na każdy mój wpis, rozpiera mnie duma :lol:
Adaśko to już as do sześcianu, założył konto tylko po to aby mnie pouczać :papa:

Masz racje też tak to widzę !! pozdrowienia.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2020 17:00

Adasko75 napisał(a):cham chamem
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 11.08.2020 08:26

Kapitańska Baba napisał(a):
alechandro napisał(a):Adaśko, nie wiem o co ci chodzi ale zmień leki :papa:

Nigdy nie przestanie mnie dziwić tolerancja dla takich odzywek na tym forum :cry:

A kto Ci powiedział, że to jest tolerowane?
Zrozumcie jedno.
My tu nie pracujemy na etacie, każdy ma swoje obowiązki, rodzinę, każdy chce pojechać na jakiś urlop.
Nie ma możliwości zareagować natychmiast na dany post, bo nikt tu nie siedzi 24 godziny na dobę!
Wystarczy poczekać albo dać nam znać o przypadku naruszenia Regulaminu. Nie widzimy bowiem wszystkiego.
Uzasadnilem już dlaczego
śląski gorol
Globtroter

Postnapisał(a) śląski gorol » 15.08.2020 09:44

Prawdziwy Polak napisał(a):"Chorwacja umieszczona przez Włochy i Serbię na „czerwonej” liście krajów. Od poniedziałku Austria wprowadza obowiązek negatywnego testu nie starszego niż trzy dni lub testu po powrocie z Chorwacji."

https://vijesti.hrt.hr/643816/covid-19-nove-informacije

Jesteś świadom tego iż postrzegany jesteś jako cieć poszukujący sensacji ?
Albo studiowałeś dziennikarstwo, na którym uczą jak nie kłamać ale pier*** półprawdę albo masz jakąś tajną misję wkur*** spokojnego forum ?
woojtekg
Croentuzjasta

Postnapisał(a) woojtekg » 15.08.2020 09:57

A zastanawiałeś się jak Ty jesteś postrzegany?
Pisząc nic nie wnoszące za to obrażające posty?

Jak masz jakieś sprawdzone/ prostujace informacje odnosnie tego artykułu to dawaj.

To akurat mogą być dla wielu cenne informacje.
ts.1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ts.1 » 15.08.2020 10:08

Dajcie spokój, kolega Prawdziwy Polaków pisze w kółko to samo w trosce o nasze zdrowie, chyba nie podejrzewacie go że zwyczajnie żal mu d....e sciska?
Mnie jego posty przekonały żeby jednak jechać.
Dziękuję Prawdziwy Polaku
Pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 15.08.2020 10:10

śląski gorol napisał(a):Jesteś świadom tego iż postrzegany jesteś jako cieć poszukujący sensacji ?
Albo studiowałeś dziennikarstwo, na którym uczą jak nie kłamać ale pier*** półprawdę albo masz jakąś tajną misję wkur*** spokojnego forum ?

Wystarczy już.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Postnapisał(a) WojtekKRK » 17.08.2020 06:54

Wklejam bardzo mądry komentarz który znalazłem w internecie , lepiej bym tego nie ujął ... szczególnie dla tych co mówią że wirusa nie ma lub nie jest problemem . Czytać ze zrozumieniem :) ... "Brak słów. Szkoda, że ludzie nie kumają jak to działa. Koronawirus dla większości ludzi nie jest groźny. Część przejdzie bezobjawowo (80%) z pozostałej części część wymagać będzie podania leków, jeszcze mniejsza część bardziej intensywnego leczenia no a bardzo niewielka część sobie umrze z czego większość to ludzie, którzy de facto są na wykończeniu.

Problem nie tkwi w samym wirusie, ale stopniu w jakim obciąża służbę zdrowia. W normalnym trybie, 40 latek, który ląduje w szpitalu i potrzebuje tlenu po prostu przechoruje i tyle. Ale jeśli ten 40 latek nie dostanie się do szpitala, bo nie będzie dla niego miejsca, ryzyko jego zgonu znacząco wzrośnie.

I tu jest pies pogrzebany. Stopień w jakim koronawirus czopuje szpitale jest tak wielki, że to się w pale nie mieści. Przy całkowicie zapchanej służbie zdrowia w pierwszej kolejności umierają ludzie starsi, którzy mieliby jakaś tam szansę przeżyć,a le są odrzucani, w drugiej kolejności umierają ludzie, którzy albo nie dostali się do szpitala (Z ZUPEŁNIE INNEGO POWODU) bo bali się koronawirusa albo nie dostali się bo nie było tam miejsca i to niewazne czy mieli wirusa czy cokolwiek innego" ....

Tylko żę ta prosta logika mówiąca o dążeniu do właściwej wydajności służby zdrowia nie przemawia do większości imbecyli wychodzących na ulicę.

TAK MACIE RACJĘ koronawirus nie jest śmiercią w pigułce. To nie to jest problemem.

Zrozumiał jeden z drugim ??????
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone