Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rekin 11
Odkrywca
Re: Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rekin 11 » 04.07.2020 15:22

Witam. Ktoś się orientuje ile kosztuje wypożyczenie pojedynczego leżaka oraz kompletu 2leżaki + parasol w miejscowości Podgora - Dalmacja.
Pozdrawiam. :D
madzia_ur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia_ur » 04.07.2020 16:23

Rekin 11 napisał(a):Witam. Ktoś się orientuje ile kosztuje wypożyczenie pojedynczego leżaka oraz kompletu 2leżaki + parasol w miejscowości Podgora - Dalmacja.

Bašce KRK komplet 100-120 kun
madzia_ur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia_ur » 04.07.2020 16:29

RKStefan napisał(a):Podobno w związku z epidemią (zniechęcenie do używania gotówki) banki wprowadziły od 1 lipca prowizje za wypłatę z bankomatów. Na stronie ZaBa jest informacja, że tylko dla obywateli Chorwacji we własnych bankomatach nadal bez prowizji.
Wybierał ktoś kuny ostatnio :?: Jak to wygląda na miejscu :?:

Dwa razy pobierałam z bankomatu Euronet i mimo, że mam konto bez granic z PKO pobrane została prowizja 29 zł od 1200 kun.
Rekin 11
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rekin 11 » 04.07.2020 17:40

madzia_ur napisał(a):
Rekin 11 napisał(a):Witam. Ktoś się orientuje ile kosztuje wypożyczenie pojedynczego leżaka oraz kompletu 2leżaki + parasol w miejscowości Podgora - Dalmacja.

Bašce KRK komplet 100-120 kun

Chyba to nie jest możliwe , ponieważ w zeszłym roku jeden leżak kosztował 20k-25k, dwa leżaki 40k-50k , a komplet 60k-75k. Uzależnione od miejsca w centrum drożej a150 metrów w prawą lub lewą stronę i taniej :mrgreen:
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 04.07.2020 17:46

W Omisiu Breli i Basce Wodzie widzialem po 40 za caly dzien sztuka i parasol za 20. Teraz jestem w komarnie i wg cennika z baru na plazy lezak 20, parasol 10 ( piwo duze 13 lub 15 zaleznie od restauracji, w barze 23)
Rekin 11
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rekin 11 » 04.07.2020 17:53

madzia_ur napisał(a):
RKStefan napisał(a):Podobno w związku z epidemią (zniechęcenie do używania gotówki) banki wprowadziły od 1 lipca prowizje za wypłatę z bankomatów. Na stronie ZaBa jest informacja, że tylko dla obywateli Chorwacji we własnych bankomatach nadal bez prowizji.
Wybierał ktoś kuny ostatnio :?: Jak to wygląda na miejscu :?:

Dwa razy pobierałam z bankomatu Euronet i mimo, że mam konto bez granic z PKO pobrane została prowizja 29 zł od 1200 kun.

Witam. Wczoraj dzwoniłem na infolinię Pekao SA, Miły Pan poinformował mnie iż, w/w bank to kooperacja UniCredit Grup ,Zagrebacka banka i w tych właśnie bankomatach posiadacze rachunku i karty płatniczej Pekao SA wypłacają z bankomatu bezprowizyjnie :lol:
Rekin 11
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rekin 11 » 04.07.2020 18:01

robertpeti napisał(a):W Omisiu Breli i Basce Wodzie widzialem po 40 za caly dzien sztuka i parasol za 20. Teraz jestem w komarnie i wg cennika z baru na plazy lezak 20, parasol 10 ( piwo duze 13 lub 15 zaleznie od restauracji, w barze 23)

:roll:
Rekin 11
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rekin 11 » 04.07.2020 18:03

Jak ktoś zapytał to odpowiedziałem skoro wiem. I wszystko w temacie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2020 18:05

Rekin 11 napisał(a):Jak ktoś zapytał to odpowiedziałem skoro wiem. I wszystko w temacie.

Ty pierwszy pytałeś o leżaki. :idea:
mariusz12345
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz12345 » 04.07.2020 19:00

robertpeti napisał(a):W Komarnie wlascicielka apartamentu sama zaoferowala korona rabat( mimo ze placilem i rezerwowalem w lutym). W restauracjach albo lody albo deser po obiedzie za darmo ( walka o klienta). Z powodu wirusa i braku turystow brak niektorych pozycji w menu. W sklepie tez ekstra rabaty. Takze dla turystow czasami na plus

Ach świetnie wieści...

Przypomina mi się Cro z lat 2008 - 2013.
Selca - Cevapi 28 kun :)
Ciężko było wydać na 2-3 h posiedzenia z alko 200 kun :)

Miejmy nadzieję że mój wyjazd koronka nie odwoła i zdam Wam relacje z Breli od 26.08

tak BTW... Czy ma ktoś info czy można jeździć hulajnogami elektrycznymi w Cro tam gdzie rowery? Planuję zabrać i śmigać do Makarskiej na wieczorki...
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 15.07.2020 19:37

alechandro napisał(a):
kaeres napisał(a):Czy ktoś jest gorszy z tego powodu ?

A czy ja nawiązałem do tego w ogóle ? Chłopie, skończ się przypieprzać do wszystkiego co popadnie bo wyrywasz coś z kontekstu i z najlepszego specjalisty ds. chorób zakaźnych przekwalifikowałeś się na dyrektora ds. inwestycji. Z nikogo nie drwię tylko wyśmiałem różnice sezonowe i pozasezonowe w Chorwacji.....
Bana przyjmuję z pokorą bo mnie on lata, może być nawet dożywotni :D

Alechandro przyjacielu na tym forum jesteś jednym z ostatnich jednorożców. Czeka Ciebie tylko eksterminacja bo mówisz co myślisz. Czekam na bana dożywotniego mimo, że współtworzyłem to forum wspólnie z wieloma obecnie nieobecnymi wiele lat wcześniej niż obecni admini. Rzadko się wypowiadałem a jedynie starałem się pomóc w wyborze miejscówki czego przykładem była moja jak dotąd jedyna relacja " Peljesac 2011 i inne zatrubki". Obecnie obserwuję, że forum staje się miejscem wymiany opinii nie zaś informacji.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 15.07.2020 19:44

budek napisał(a):Alechandro przyjacielu na tym forum jesteś jednym z ostatnich jednorożców. Czeka Ciebie tylko eksterminacja bo mówisz co myślisz. Czekam na bana dożywotniego mimo, że współtworzyłem to forum wspólnie z wieloma obecnie nieobecnymi wiele lat wcześniej niż obecni admini. Rzadko się wypowiadałem a jedynie starałem się pomóc w wyborze miejscówki czego przykładem była moja jak dotąd jedyna relacja " Peljesac 2011 i inne zatrubki". Obecnie obserwuję, że forum staje się miejscem wymiany opinii nie zaś informacji.

Jak ma sie jedno do drugiego...?
Pytanie retoryczne oczywiscie... ;)
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 15.07.2020 19:48

robertms napisał(a):
budek napisał(a):Alechandro przyjacielu na tym forum jesteś jednym z ostatnich jednorożców. Czeka Ciebie tylko eksterminacja bo mówisz co myślisz. Czekam na bana dożywotniego mimo, że współtworzyłem to forum wspólnie z wieloma obecnie nieobecnymi wiele lat wcześniej niż obecni admini. Rzadko się wypowiadałem a jedynie starałem się pomóc w wyborze miejscówki czego przykładem była moja jak dotąd jedyna relacja " Peljesac 2011 i inne zatrubki". Obecnie obserwuję, że forum staje się miejscem wymiany opinii nie zaś informacji.

Szacun!! Tu mnie złapałeś na braku konsekwencji. Przepraszam!!
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 15.07.2020 20:02

budek napisał(a):
robertms napisał(a):

Szacun!! Tu mnie złapałeś na braku konsekwencji. Przepraszam!!

Nawet nie zamierzałem...

Zdrówka! ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.07.2020 20:27

budek napisał(a):Bana przyjmuję z pokorą bo mnie on lata, może być nawet dożywotni :D
Alechandro przyjacielu na tym forum jesteś jednym z ostatnich jednorożców. Czeka Ciebie tylko eksterminacja bo mówisz co myślisz. Czekam na bana dożywotniego mimo, że współtworzyłem to forum wspólnie z wieloma obecnie nieobecnymi wiele lat wcześniej niż obecni admini. Rzadko się wypowiadałem a jedynie starałem się pomóc w wyborze miejscówki czego przykładem była moja jak dotąd jedyna relacja " Peljesac 2011 i inne zatrubki". Obecnie obserwuję, że forum staje się miejscem wymiany opinii nie zaś informacji.

Bana dostaniesz jak na niego zasłużysz a nie dlatego, że chcesz.

Co do zaś Twoich zasług na forum..
160 postów przez 15 lat, z czego większość w Twojej relacji z 2011 r.
Istotnie- wkład niesamowity.

Nie ma co dorabiać ideologii i oczekiwać przywilejów za staż na forum.
Takich nie było, nie ma i nie będzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.