Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karin74
Cromaniak
Re: Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 09.06.2020 11:29

kaeres napisał(a):
karin74 napisał(a):
wikol napisał(a):
axlgks napisał(a):ps. do kogoś tam wyżej - 100% pensji podstawowej obiecanej górnikom to de facto 40-60% ich realnego, miesięcznego wynagrodzenia, niestety media świadomie o tym nie informują.

Świat im się nie zawali. Pensje mają i tak wyższe niż w Warszawce. Najlepsze zarobki w Polsce.

Dzięki wypłaszczaniu nie ma co marzyć o wakacjach zagranicą, każdy będzie mógł sobie wykopać oczko wodne i tam się wykąpać.

Wiesz coś wiem na temat pensji w górnictwie.
Znasz to: ja i mój pies mamy po 3 nogi?
Inżynier 12000 brutto Górnik dołowy 4500 brutto..czyli ??? Średnia placa w gornictwie 8250...
Gdy mój mąż pracował jeszcze na kopalni to gdy czytalam te zarobki górnikow to ciśnienie miałam 2oo

To, że Twój mąż zarabiał najniżej jak się da na kopalni (o ile pracował pod kopalnią) to nie może też zaburzać obrazu jak jest faktycznie.
Nie wchodzę na temat zarobków, uprawnień i udogodnień górników bo mam w okół siebie mnóstwo znajomych i omijamy te tematy bo prowadzą zawsze do mega kłótni.

Pracował i "pod" kopalnią i na dole i jako osoba wykształcona nie zarabiał najmniej. Chodzilo mi o to ze co innego pisza a co innego gornik widzi na pasku.Średnia płaca w Polsce ogolnie ile wynosi??? A ile osób tyle zarabia?
Z mojej strony koniec tematu.
Tak jak Anakin napisał. ...żałujesz, że nie zarabiasz jak górnik. ....zapraszamy na kopalnie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2020 18:08

Zago napisał(a):
colins napisał(a):Tymczasem ja właśnie dostałem wiadomość od właścicielki apartamentu, w którym mam dokonaną rezerwację w 2 połowie lipca, że musi mnie ostrzec, że być może będzie musiała odwołać moją wizytę, bo liczby (czyli zachorowania) rosną, a ze względu na nadchodzące wybory (w CRO w lipcu mają wybory parlamentarne) nie mają prawdziwego obrazu sytuacji (czyli, że niby ich rząd też kłamie). :mrgreen:
Teraz bądź mądry i zinterpretuj tę odpowiedź, bo nie wiadomo czy "moja gospodyni" rzeczywiście jest przestraszona, czy może faktycznie mają jakieś przecieki o pogarszającej się sytuacji, czy może jednak próbuje mi dyplomatycznie zasugerować, że jako Polak nie jestem najmilej widziany i najlepiej by było żebym sam zrezygnował. :D
W każdym razie u mnie nie ma niedomówień i napisałem jej żeby waliła wprost jeśli mam robić wypad, byle szybko żebym zdążył znaleźć jakąś inną miejscówkę. :D
Ciekawe co odpisze. :?:

Siejesz ferment.

Co Ty perdolisz za przeproszeniem? ,:D
Przecie to nie ja wymyśliłem tylko właścicielka apartmana.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 29.06.2020 18:40

colins napisał(a):Co Ty perdolisz za przeproszeniem? ,:D

A nie można napisać np: "co Ty chłopie opowiadasz?" :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2020 18:41

ObrazekObrazek
Dobre ale tu kłania się czytanie ze zrozumieniem, tego ich nie nauczysz Obrazek
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 29.06.2020 18:48

krutom napisał(a):

Popieram kolegę krutom :!:

Za takie zawoalowane wulgaryzmy powinien być ban. To nie jest forum dla chamów i buców, którzy mają gdzieś netykietę :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2020 18:57

stachan napisał(a):
krutom napisał(a):

Za takie zawoalowane wulgaryzmy powinien być ban. To nie jest forum dla chamów i buców, którzy mają gdzieś netykietę :roll:

Ale jakie zawoalowane? :mrgreen: Skoro ktoś nie umie nawet przeczytać ze zrozumieniem, to trzeba odpowiedzieć dosadnie. Natomiast z tego względu, że dosadność została przez Ciebie źle odebrana, to nie Ty mnie oceniaj i wyzywaj od chamów i buców tylko admin czy moderator. Tym samym proszę o ocenę i przykładnego bana dla mnie oraz obywatela Stachana. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2020 19:09

colins napisał(a):
stachan napisał(a):
krutom napisał(a):

Ale jakie zawoalowane? :mrgreen: Skoro ktoś nie umie nawet przeczytać ze zrozumieniem, to trzeba odpowiedzieć dosadnie. Natomiast z tego względu, że dosadność została przez Ciebie źle odebrana, to nie Ty mnie oceniaj i wyzywaj od chamów i buców tylko admin czy moderator. Tym samym proszę o ocenę i przykładnego bana dla mnie oraz obywatela Stachana. :D

Ponieważ do tej pory nie było z Waszymi postami problemów regulaminowych, to regulaminowo przedzielam Wam po ostrzeżeniu. :idea: :idea:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 29.06.2020 19:11

Pozostawię bez komentarza Twoje stanowisko. Dla mnie używanie wulgaryzmów (również tych zawoalowanych) sprowadza wszelką dyskusję na dno, czyniąc z ich użytkowników chama i buca. W zasobach języka polskiego mamy mnóstwo słów, które pozwalają na dosadność wypowiedzi. To nie jest Twoje forum i nie rość sobie jednostronnego prawa do patentu na doskonałość. Kultura wypowiedzi obowiązuje tutaj wszystkich, a ja nie życzę sobie czytać postów zawierających słowa powszechnie uznane za wulgarne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2020 19:14

Dostałeś ostrzeżenie? Dostałeś więc po co znowu te zaczepki?
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 29.06.2020 19:15

Odpisałem jedynie na Twój post. Ostrzeżenie dla mnie jest chyba pomyłką...
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 29.06.2020 19:18

colins napisał(a):Dostałeś ostrzeżenie? Dostałeś więc po co znowu te zaczepki?

Ludziska wyluzujcie. Rozumiem Twoje obawy Collins związane z informacją przekazaną przez gospodynię dotyczącą możliwych skutków rozwoju koronawirusa w Cro. Ale czy strach często będący efektem spirali nakręcanej przez media w kraju i za granicą ma niszczyć nasze plany wyjazdowe i radość odwiedzenia tego wspaniałego miejsca jakim jest Chorwacja. Czy mamy siebie kopać i jeszcze obrzucać innych nikomu niepotrzebnymi inwektywami. Po co? Myślę, że Zago jak i wielu z nas ma już dość tego defetyzmu. Oczywiście nie lekceważmy zarazy ale wyrzućmy ją z naszych głów choćby na te kilka kilkanaście dni wakacji.
PS: Nie chcąc moralizować proponuję, żeby czasami pojawiło się słowo "przepraszam" , nic nie kosztuje a czasami warto.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2020 19:19

colins napisał(a):Dostałeś ostrzeżenie? Dostałeś więc po co znowu te zaczepki?

stachan napisał(a):Odpisałem jedynie na Twój post. Ostrzeżenie dla mnie jest chyba pomyłką...

Proszę o zakończenie wzajemnej dyskusji i niekomentowanie decyzji o ostrzeżeniach.
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 29.06.2020 19:23

Janusz Bajcer napisał(a):
colins napisał(a):
stachan napisał(a):
krutom napisał(a):

Ponieważ do tej pory nie było z Waszymi postami problemów regulaminowych, to regulaminowo przedzielam Wam po ostrzeżeniu. :idea: :idea:

Daję ostrzeżenia Januszowi Bajcerowi, że nie czyta postów ze zrozumieniem :( . Przecież w poście użytkownika Stachana nie było nic niestosowanego a jedynie zwrócił uwagę na stosowanie wulgaryzmów, które na forum nie powinny mieć miejsca. Chyba, że Panie Januszu zmieniły się zasady?! Więc proszę o korektę decyzji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2020 19:31

budek napisał(a):Daję ostrzeżenia Januszowi Bajcerowi, że nie czyta postów ze zrozumieniem :( . Przecież w poście użytkownika Stachana nie było nic niestosowanego a jedynie zwrócił uwagę na stosowanie wulgaryzmów, które na forum nie powinny mieć miejsca. Chyba, że Panie Januszu zmieniły się zasady?! Więc proszę o korektę decyzji.

Ciebie również proszę o zakończenie dyskusji i powstrzymanie się od komentarzy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2020 19:33

Po pierwsze, to mój pierwszy post został przeczytany bez zrozumienia. Następnie w wyniku niezbyt miłej wymiany zdań zostałem wyzwany od chamów i buców więc ostrzeżenie uważam za uzasadnione. I zaznaczam, że za uzasadnione zarówno dla siebie jak i stachana.
Poza tym czy wzorem innych for moderator nie ma możliwości usunięcia drażliwych wpisów?
Bo rzeczywiście robi się czasem problem, który mogłoby załatwić krótkie cięcie. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.