kaeres napisał(a):karin74 napisał(a):wikol napisał(a):axlgks napisał(a):ps. do kogoś tam wyżej - 100% pensji podstawowej obiecanej górnikom to de facto 40-60% ich realnego, miesięcznego wynagrodzenia, niestety media świadomie o tym nie informują.
Świat im się nie zawali. Pensje mają i tak wyższe niż w Warszawce. Najlepsze zarobki w Polsce.
Dzięki wypłaszczaniu nie ma co marzyć o wakacjach zagranicą, każdy będzie mógł sobie wykopać oczko wodne i tam się wykąpać.
Wiesz coś wiem na temat pensji w górnictwie.
Znasz to: ja i mój pies mamy po 3 nogi?
Inżynier 12000 brutto Górnik dołowy 4500 brutto..czyli ??? Średnia placa w gornictwie 8250...
Gdy mój mąż pracował jeszcze na kopalni to gdy czytalam te zarobki górnikow to ciśnienie miałam 2oo
To, że Twój mąż zarabiał najniżej jak się da na kopalni (o ile pracował pod kopalnią) to nie może też zaburzać obrazu jak jest faktycznie.
Nie wchodzę na temat zarobków, uprawnień i udogodnień górników bo mam w okół siebie mnóstwo znajomych i omijamy te tematy bo prowadzą zawsze do mega kłótni.
Pracował i "pod" kopalnią i na dole i jako osoba wykształcona nie zarabiał najmniej. Chodzilo mi o to ze co innego pisza a co innego gornik widzi na pasku.Średnia płaca w Polsce ogolnie ile wynosi??? A ile osób tyle zarabia?
Z mojej strony koniec tematu.
Tak jak Anakin napisał. ...żałujesz, że nie zarabiasz jak górnik. ....zapraszamy na kopalnie

.png)

.png)
.png)
.png)