Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT-Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Koronawirus/COVID19/SARS-CoV-2/pandemia - a wakacje 2020

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2020 19:36

budek napisał(a):...............................

Daję ostrzeżenia Januszowi Bajcerowi, że nie czyta postów ze zrozumieniem :( . Przecież w poście użytkownika Stachana nie było nic niestosowanego a jedynie zwrócił uwagę na stosowanie wulgaryzmów, które na forum nie powinny mieć miejsca. Chyba, że Panie Januszu zmieniły się zasady?! Więc proszę o korektę decyzji.

Bardzo nie ładnie drogi Panie. Proszę o podszkolenie się w regulaminie forum, a szczególnie w regulaminie tego dziełu na który dodatkowo się zgodziliście! Główną niepodważalną i ostateczna zasadą obecnego cro.pl jest nie podważanie i nie krytykowanie decyzji administracji oraz moderatorów forum.

Z całym szacunkiem smoki3.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2020 19:38

colins napisał(a):czy wzorem innych for moderator nie ma możliwości usunięcia drażliwych wpisów?
Bo rzeczywiście robi się czasem problem, który mogłoby załatwić krótkie cięcie. :mrgreen:

Usunięcie drażliwych wpisów nie zostawia śladu za co jest kara.
Temat uważam za zamknięty. :idea:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 29.06.2020 19:43

nieee..
colins napisał(a): (czyli, że niby ich rząd też kłamie).

to jest polityka .. i już.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.06.2020 20:08

colins i stachan
Dostaliście po ostrzeżeniu za posty za które tak naprawdę należała się Wam co najmniej kwarantanna.
Radzę więc ślicznie podziękować Panu Januszowi za jego wyrozumiałość.
Żywię głęboką nadzieję, że zrozumieliście i temat uważam za zakończony.
Jeżeli jednak nie..........cóż, Wasz wybór.
budek napisał(a):Daję ostrzeżenia Januszowi Bajcerowi, że nie czyta postów ze zrozumieniem :( . Przecież w poście użytkownika Stachana nie było nic niestosowanego a jedynie zwrócił uwagę na stosowanie wulgaryzmów, które na forum nie powinny mieć miejsca. Chyba, że Panie Januszu zmieniły się zasady?! Więc proszę o korektę decyzji.

A Tobie budek chyba się trochę role pomyliły. :evil:
Odchodzimy na dobre od tłumaczenia się z podejmowanych na forum decyzji.

Prosisz o korektę.
Już skorygowałem.
Z tym, że Ty przez tydzień tego nie zobaczysz.

Jacynty napisał(a):nieee..
colins napisał(a): (czyli, że niby ich rząd też kłamie).

to jest polityka .. i już.

Tak.
W momencie kiedy autor sprecyzuje o jaki rząd chodzi.
Bo białoruski mnie nie interesuje.
annia.m
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) annia.m » 29.06.2020 22:23

Co do głosowania, to chyba trzeba dopisać się do spisu wyborców. Ja tak zrobiłam i będę głosować w Splicie.
Tzn.mam nadzieję, że wszystko zrobiłam dobrze...Trzeba mieć chyba jeszcze zaświadczenie z UM o prawie do głosowania, jutro będę dzwonić po info.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.06.2020 22:27

tony montana napisał(a):Głosowanie w Splicie

Tony, może spotkasz się z Robertem i Kubą :D:
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 29.06.2020 23:01

maslinka napisał(a):
tony montana napisał(a):Głosowanie w Splicie

Tony, może spotkasz się z Robertem i Kubą :D:

Fajne, lubie ich obu.
Ale, gdy kiedys wrzucilem niezobowiązującą muzyke zespolów PL/Lombar... i S/Roxett..., zamiast "agitacji wyborczej", to miszcz #anakin mnie zbanowal...
Takie prawa wyborcze. Po naszemu, nie po "bożemu"...

Zdrówka! I tylko dobrych wyborów w dogrywce...
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 29.06.2020 23:11

No! A sukces na wyciagniecie reki.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.06.2020 07:24

robertms napisał(a):Ale, gdy kiedys wrzucilem niezobowiązującą muzyke zespolów PL/Lombar... i S/Roxett..., zamiast "agitacji wyborczej", to miszcz #anakin mnie zbanowal...
Takie prawa wyborcze. Po naszemu, nie po "bożemu"...
Zdrówka! I tylko dobrych wyborów w dogrywce...

Tak się zastanawiam....
Próbujesz być odważny, śmieszny, mądry, sprytny, prowokacyjny czy po prostu masz jakąś misję?
Piszesz dużo, treści mało.
Wielokrotnie prosiliśmy żeby sobie odpuścić politykę,stosujemy zawieszenia zamiast banowania, prosimy jak pani Jadzia dzieci w przedszkolu o spokój....a Tobie nadal źle.
Nie dostałeś bana (tylko zawieszenie) i nie za muzykę jako taką a za zaśmiecanie tematu.
Takie są fakty.
To tak gwoli wyjaśnienia dla mniej zorientowanych w temacie.

Masz czas na przemyślenie tematu, poczytanie regulaminu i zastanowienie się czy chcesz tu w ogóle być.
Decyzja należy do Ciebie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.06.2020 07:26

annia.m napisał(a):Co do głosowania, to chyba trzeba dopisać się do spisu wyborców. Ja tak zrobiłam i będę głosować w Splicie.
Tzn.mam nadzieję, że wszystko zrobiłam dobrze...Trzeba mieć chyba jeszcze zaświadczenie z UM o prawie do głosowania, jutro będę dzwonić po info.

Pytał ktoś o głosowanie?
Nie do tego służy ten wątek i to forum.
Mam nadzieję, że ostrzeżenie wystarczy.
RKStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RKStefan » 04.07.2020 12:47

Podobno w związku z epidemią (zniechęcenie do używania gotówki) banki wprowadziły od 1 lipca prowizje za wypłatę z bankomatów. Na stronie ZaBa jest informacja, że tylko dla obywateli Chorwacji we własnych bankomatach nadal bez prowizji.
Wybierał ktoś kuny ostatnio :?: Jak to wygląda na miejscu :?:
mariusz12345
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz12345 » 04.07.2020 13:25

Greenpuff napisał(a):Witam wszystkich. W Chorwacji jesteśmy od wczoraj. Trasa przez Austrię spokojna. Na granicy nikt nie sprawdzał logowania w Entercroatia. Turystów brak. Tu w zasadzie nie widać aby ktoś przestrzegał obostrzenia epidemiologiczne. Ceny uważam że nieco wyższe niż w latach poprzednich.
\

Witam Serdecznie,

Pytanie do cen? Czy mowa o porównaniu w tej samej miejscowości te same konoby itp. Czy stwierdza Pan fakt ogólnie a odwiedzone w tym roku miejsca są nowe bądź poprostu tylko to co działa teraz?
fanpag
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fanpag » 04.07.2020 13:52

Ad bankomatów - ja wypłacałem kartą kantoru Alior i zero prowizji etc. Całość poszła 1:1

Ad konob - u mnie w miejscowości na Pag niektóre nie ruszyły. W jednej takiej lepszej knajpie podobno z braku rąk do pracy. Na szczęście konoba w której zawsze jadałem otwarta i ceny zeszłoroczne.
Greenpuff
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greenpuff » 04.07.2020 14:23

mariusz12345 napisał(a):
Greenpuff napisał(a):Witam wszystkich. W Chorwacji jesteśmy od wczoraj. Trasa przez Austrię spokojna. Na granicy nikt nie sprawdzał logowania w Entercroatia. Turystów brak. Tu w zasadzie nie widać aby ktoś przestrzegał obostrzenia epidemiologiczne. Ceny uważam że nieco wyższe niż w latach poprzednich.
\

Witam Serdecznie,

Pytanie do cen? Czy mowa o porównaniu w tej samej miejscowości te same konoby itp. Czy stwierdza Pan fakt ogólnie a odwiedzone w tym roku miejsca są nowe bądź poprostu tylko to co działa teraz?

4 razy ciavapcici 3 piwa 3 soki i mała sałatka 450 kun.
Uważam że w małej miejscowości nadmorskiej to dużo.
vikat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vikat » 04.07.2020 14:28

W Baśce na Krk cevapcici w dobrej konobie 80kn, piwo 25 kn. Ale lepsze było za rogiem w bułce za 40 kn. Ilość szt. ta sama
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.