Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.03.2011 19:55

Interseal napisał(a):"Śniegu" też jeszcze sporo, stacja jeszcze trochę popracuje chyba.

Na stronie podają, że mają do 3 metrów śniegu :lol: Chyba na jednej z usypanych kup :wink: Na ostatnim zdjęciu jest mniejsza z nich.

Interseal napisał(a):Ostatnie z zdjęcie z tą "zdecydowaną" miną :wink: to już po strzepnięciu się ze snowbordmanem?

Nie, to zdjęcie zrobione na początku. Ja dzisiaj cały dzień miałam "zdecydowaną" minę :wink:
Jakoś słabo się czułam od rana :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.12.2011 20:43

Dzisiaj rozpoczęłam nowy sezon narciarski 8O

Chociaż patrząc na pogodę, brzmi to niewiarygodnie, jednak to prawda :D

Ponieważ najbliższy nam polski ośrodek, który już "chodzi", to Białka, a to trochę za daleko, wybraliśmy (nie po raz pierwszy zresztą :)) bliskie nam czeskie Jesioniki :D A tam z kolei mieliśmy do wyboru jeden orczyk w ośrodku Kouty i kanapę + orczyk w Brannej.
Zdecydowaliśmy się na to drugie.

Rozpoczynanie sezonu narciarskiego 4 grudnia to już u nas tradycja :wink: (to dla mnie szczególna data, zwłaszcza w tym roku :wink:) Rok temu było tak :D

Tym razem zimie się nie śpieszy, więc trzeba wyjść jej naprzeciw, bo nam się śpieszy do dwóch desek :wink:

Jedziemy! :D
W Polsce słońce i 10 stopni (niestety w plusie...). Natomiast po przekroczeniu czeskiej granicy pogoda zmienia się diametralnie - wjeżdżamy w chmurę i zaczyna padać... deszcz :(
No trudno, jak już tu jesteśmy, pojeździmy w każdych warunkach.

Dojeżdżamy do Brannej. Plus 4,5 i oczywiście deszcz :(
Ale my twardzi jesteśmy - dechy na nogi i idziemy :D

Strona ośrodka

Nagle (czary jakieś czy co?) przestaje padać :D
Kupujemy karnet na 2 godziny. Tutejsza lanovka (czyli kanapa) ma tylko 360 metrów, orczyk podobnie. Na pierwszy raz musi wystarczyć :) Podstawa to odpowiednie nastawienie, a my z założenia przyjechaliśmy na lajtowe szusowanie. Z tym że z tego "lajcika" wyszedł "hardcore", ale to przez pogodę.

No bo po godzinie szusowania ponownie zaczyna padać deszcz. Robimy przerwę na grzane wino (ja) i gorącą czekoladę (mój mąż-kierowca), potem jeszcze parę zjazdów i kończymy pierwszy dzień na nartach :D
Wystarczy, bo jesteśmy już zmarznięci i przemoczeni... Mimo wszystko, warto było! :D

Kilka fotek ze stoku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skoro jesteśmy w Czechach, trzeba by zjeść syr i hranolky. Do tego oczywiście czeskie piwko :D:

Obrazek

Koło naszego stolika są rozłożone różne książki i foldery, w tym jeden reklamujący Chorwację :D

Cromaniaczka w Czechach :D:

Obrazek

Obrazek

I tym miłym akcentem kończę pierwszy opis szusowania w tym sezonie.

Pozdrawiam Narciarzy i nie tylko :papa:
Ostatnio edytowano 24.02.2012 17:00 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 04.12.2011 20:50

Maslinko - skoro dzisiaj Barborki to ................... serdecznosci dla Ciebie :)

Pozdrawiam i zazdroszcze tego czeskiego smazaka............. :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.12.2011 20:57

Jeśli Ty Barbara, to serdeczne serdeczności!

Zazdroszczę szusowania...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.12.2011 21:20

Basiulinek napisał(a):Maslinko - skoro dzisiaj Barborki to ................... serdecznosci dla Ciebie :)

Dzięki, Basiu :D Dla Ciebie również - imieninowo :D

FUX napisał(a):Jeśli Ty Barbara, to serdeczne serdeczności!

Witaj, FUX.
Dzięki bardzo. Ja nie Barbara, ale mam dzisiaj urodziny :D

FUX napisał(a):Zazdroszczę szusowania...

Warunki były całkiem, całkiem (oczywiście nie licząc deszczu) - nieźle przygotowany stok, tylko śnieg sztuczny.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 05.12.2011 15:16

Tydzień temu w Koutach i Filipovicach ruszyły armatki, ale śniegu nasypały jeszcze za mało, aby jeździć.
Kouty są w tegorocznych zimowych planach na jakiś weekend, gdyż jak ruszy 6-osobowa kanapa, to każdy znajdzie tam coś dla siebie. Zjazdowcy, wiadomo, ale i dla szuraczy coś będzie :) , bo na górze mają być przygotowane trasy biegowe 8)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 05.12.2011 17:29

maslinka napisał(a):Dzisiaj rozpoczęłam nowy sezon narciarski 8O

A ja sezon łyżwiarski już 3 tygodnie temu rozpocząłem. :!:
pzdr :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.12.2011 20:15

dangol napisał(a):Kouty są w tegorocznych zimowych planach na jakiś weekend, gdyż jak ruszy 6-osobowa kanapa, to każdy znajdzie tam coś dla siebie. Zjazdowcy, wiadomo, ale i dla szuraczy coś będzie :) , bo na górze mają być przygotowane trasy biegowe 8)

Jechaliśmy w lutym tą kanapą, bardzo szybka :D I całe szczęście, bo ma ok. 2 km.

longtom napisał(a):A ja sezon łyżwiarski już 3 tygodnie temu rozpocząłem. :!:

To tyż fajnie :D
Dla mnie łyżwy to niebezpieczny sport, nie to co narty :wink:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 06.12.2011 22:52

Kotelnica dzisiaj. Wąski biały pasek a dookoła zielono. Ładne słońce i sporo wiatru. Szok cenowy. 8O Awaria kanapy 6. Śniegu powoli na trasach przybywa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.12.2011 22:56

Hej Robert!
Miło popatrzeć na zimowe obrazki, chociaż to "sztuczna zima" :wink: Fajnie, że pogoda Ci się udała :)

Szok cenowy? Ale że drogo czy tanio?

Pozdrawiam :papa:
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 06.12.2011 23:52

No Maslinka twardzi jesteście ze swoim mężem :D

A pamiętaj w Czechach jest smażony syr i jest smażony królewski Hermelin - to jest dopiero miodzio . Zawsze pytam jaki ser dają , ale na stokach faktycznie rzadko można spotkać hermelina .

No narazie zima nie rozpieszcza narciarzy , jak pokazują migawki z Alp do szok normalnie :twisted:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 07.12.2011 07:09

Niestety to drugie :twisted: Ceny podnieśli kanapa 6 z 6zł na 7,50 karnety czasowe też w górę :x
adamk3
Cromaniak
wyciąg krzesełkowy telegraf kielce

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 07.12.2011 09:28

wyciąg krzesełkowy telegraf kielce

"Chcieliśmy poinformować, iż na nadchodzący sezon zimowy 2011/2012 zostanie uruchomiona nowa kolej krzesełkowa firmy Bartholet Maschinenbau AG (Szwajcaria) w skrócie BMF AG, która posiada 45-letnie doświadczenie w budowie kolejek linowych. Wraz z budową kolejki została poszerzona trasa zjazdowa z 30 metrów szerokości do około 60 metrów szerokości na całym stoku. Wiemy że wielu zwolenników białego szaleństwa czekało na ten moment, uwierzcie nam my również.

Serdecznie zapraszamy"
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.12.2011 12:34

armar napisał(a):No Maslinka twardzi jesteście ze swoim mężem :D

No jasne :D
Twardym trza być, a nie mientkim :wink:

Syr - wiem, wiem, w Czechach smažený, na Słowacji - vyprážaný :D
Hermelin też był, nie wiedziałam, że lepszy. Następnym razem zamówimy, dzięki :)

armar napisał(a):No narazie zima nie rozpieszcza narciarzy , jak pokazują migawki z Alp do szok normalnie :twisted:

Jest fatalnie. Ale to się musi niedługo zmienić :evil:

LRobert napisał(a): Ceny podnieśli kanapa 6 z 6zł na 7,50 karnety czasowe też w górę :x

Lekkie przegięcie :?

adamk3 napisał(a):wyciąg krzesełkowy telegraf kielce

Fajnie, że są nowe inwestycje :)
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 07.12.2011 20:52

Szkoda tylko, że góry większej - dłuższej przy okazji nie usypali. :( W Kielcach właśnie pada śnieg. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone